Hírek

Videoton-Debrecen

Videoton-Debrecen Mindkét csapat szerez gólt!

Néhány éve még rangadónak számított az összecsapás, ma már közel sem tekinthető annak. Gólváltással számolunk a ma esti felcsúti randevún…
A hajrájához közeledik az NB/I, immár a 29. fordulót rendezik a hétvégén. A Videoton a bajnoki címért, a Loki a bennmaradásért küzd – mindkettőnek jók az esélyeik…
A fehérváriak 50 egységet szereztek 28 mérkőzésen, átmeneti otthonukban 9-2-3-as sort produkáltak, gólkülönbségük 36-11 – a legtöbb otthon rúgott gól a piros-kékek nevéhez fűződik. Berg mester alakulata a 2. helyen áll, holtversenyben a Kispesttel. Fioláék előzhettek volna már, ám mostanában meglehetősen hullámzóan teljesítenek a fiúk: az utolsó 5 bajnokijuk közül csak egyet tudtak behúzni Hadzicék (Gyirmót 0-1), az elmúlt két hétben pedig egyaránt remiztek a kiscsapatnak számító Mezőkövesddel és MTK-val. Géresiék sorsolása nem egyszerű, mindenképpen pontokat kell szerezniük ma este. A keretbe visszatér az eltiltását letöltő Lazovics, Kovács viszont sérült. A többi alapember bevetésre készen áll majd.
A Loki 34 egységével a 9. a tabellán, három ponttal előzi meg a már vonal alatti DVTK-t. Valami nagyon nem stimmelt az idén a hajdúságiaknál, Pontes mester sokáig nem találta a megfelelő játékrendszert, és a téli átigazolási időszakban is “vakon” igazoltak a piros-fehérek. Bukdácsolt egész szezon alatt a DVSC, amely legutóbb viszont a szezon legjobb játékával 4-2-re verte a Haladást. Holman Dávid volt különösen elemében, de a többiek is kivették a részüket a sikerből. Összességében is felfelé ívelő Mészárosék formája, a legutóbbi öt bajnokin 10 pontot kasszíroztak. Vendégként 4-2-7-es mérlegükhöz 15-23-as gólkülönbséget produkáltak. Eltiltottja nem lesz a gárdának.
Ősszel, ebben a felállásban 5-1-re győzött a Vidi. Ma nem mernénk fogadni a kimenetelre, sokkal inkább bízunk a gólváltásban. Viníciusék mostanság többször is kapituláltak, elől viszont van potenciál a fehérváriakban. Tippünk így: mindkét csapat szerez gólt!

Real Sociedad-Granada (0-1) 1! 1-es és +2.5! 1-es és +3.5!

A baszkok az EL-re hajtanak, a déliek menthetetlennek tűnnek. Sima hazai sikert várunk!
Eusebio mester alakulata 34 fellépésen 58 egységet zsebelt be, ezzel továbbra is versenyben van a 6. helyért. A kék-fehérek nincsenek rossz formában, legutóbbi öt bajnokijuk közül hármat megnyertek, a Barcától és az Atleticótól ugyan kikaptak, de mindkét mérkőzésen vállalható teljesítményt nyújtottak Veláék. A hétközi fordulóban a Mestallában léptek pályára, és hozták is el a három pontot a denevérektől (Valencia 2-3). Az Anoetában 9-4-4-es mérleget hoztak eddig össze. A keretben Imanol Agirretxe és Carlos Martínez sérült, Inigo Mertínez bevetésére van némi esély. A felállás marad a 4-3-3, elől a Vela-Jose Willian-Oyarzabal trió rohamoz majd – a center már 12 találatot jegyez az idei kiírásban.
A Granada készülhet a Segunda Divisionra, a piros-fehér-kékek 20 pontjukkal a 19. helyen tanyáznak, a bennmaradástól már 10 egység a lemaradásuk. Most 20-nál járnak, de idegenben hagyományosan gyengén szerepelnek, így aligha ma indulnak meg felfelé a tabellán. Mérlegük a túrákon 0-4-13, az egyedüli alakulat, amely képtelen volt győzni a 2016/2017-es évadban. 11 góljukra 46-ot kaptak, a döbbenetesen gyenge statisztikán pedig a néhány hete kinevezett új vezetőedző, Tony Adams sem tudott javítani. Irányításával folytatta mélyrepülését a brigád, az utolsó három bajnokijukon már be sem találtak Uchéék. A Tabanou, Hector és Saunier továbbra is sérült, és a házi gólkirály, az öt találatig jutó Kravets sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot.
A San Sebastian-i alakulat oda akar érni “Európába”, ehhez nem hibázhat. A Granada szétesőben, így a vendégeknek szemernyi esélyük sem lesz a motivált baszk brigáddal szemben. Tippünk így: hendis H és 1-es és +3.5! 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik