Hírek

Cagliari-Pescara

Cagliari-Pescara 1-es és +2.5!

A szigetlakók gólos meccsen verik el a kiesőt!
Mindkét alakulat újoncként vágott neki a szezonnak, ám az gyorsan kiderült, hogy míg a szárdoknak nem lesz gondjuk a bennmaradással, a delfinekre nehéz kilenc hónap vár… Rastelli mester legénysége nem ragadt be a rajtnál, a Sant’Eliában szorgosan gyűjtögette a pontokat, és az összességében produkált 8-3-5-ös eredménysora alapozta meg a nyugodt tavaszt. A piros-kékek 38 egységgel a 12. helyről várják a hajrát, a formájuk szeszélyes, az elmúlt hetekben 2-1-2-es minisort hoztak össze. A gárda támadójátéka erős, viszont a védelme igencsak lyukas. Gólkülönbsége 46-64, az over/under statisztikája pedig 22/11. A sokadvirágzását élő Boriello a csúcsék, a 34 esztendős támadó már 16 gólt vágott az idén. A 4-3-1-2-es felállás jól passzol a kerethez, amelyből ezúttal Colombo, Melchiorri és Dessena hiányzik majd sérülés miatt. Ionita letöltötte eltiltását, így a középpályás visszatérhet.
A Pescara könnyűnek találtatott, az évközi edzőváltás sem hozott változást, az Oddo helyére érkező Zeman sem tudott mit kezdeni a társulattal. A kék-fehérek 14 pontig jutottak, gyakorlatilag csak egy mérkőzést nyertek meg (Genoa 5-0), egyet pedig a zöld asztal mellett húztak be (Sasusolo). Idegenben 1-3-12-es sort produkáltak, amelyhez 15-37-es gólkülönbség társul. Az over/under mutatójuk 21/12. A formájuk borzalmas, két iksz után kétszer kikaptak, igaz, nagycsapatoktól (Juve, Roma). A keret nem lesz teljes, Biraghi, a balbekk eltiltását tölti majd, Pepe, Gilardino és Campagnaro pedig sérült. A 4-3-3-as felállásból nem enged a rutinos szakember, ez pedig azért veszélyes lehet a szárdok otthonában…
Nincs mit szépíteni, a Cagliari lényegesen egységesebb csapat, amely kiszolgálja ma közönségét. Nyernek a hazaiak, és lesz a meccsen legalább három találat. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Genoa-Chievo 1!

A két, botrányosan gyenge formában lévő együttes közül a nagyobb bajban lévő hazaiak nyerhetik meg a találkozót. Mégis csak Olaszországban vagyunk…
A kikötővárosi alakulat borzalmas idényt produkál. A piros-kékeknek nagy szerencséjük van, hogy a kiesés kérdése idejekorán eldőlt, legalább is olybá tűnt… Aztán a Crotone nagy hajrába kezdett, ennek hatására az Empoli is turbó üzemmódba kapcsolt, és jelenleg, öt fordulóval a vége előtt így áll az alsóház: 18. Crotone (24), 17. Empoli (29), 16. Genoa (30). Simeonéék ámokfutása december közepén kezdődött, akkor legyőzték otthon a Fiorentinát, majd a következő 17 játéknapon csak egy sikert arattak (Empoli 0-2), emellett csak négyszer tudtak remizni. A tragikus produktum hatására jött az edzőváltás, ám Mandrolini sem tudott mit kezdeni a szétesőben lévő alakulattal. Az elöljárók visszahívták április elején Ivan Juricot, de a régi-új trénerrel sem jönnek a pontok. A hétvégén a Juve játszi könnyedséggel ütötte ki a gárdát (4-0). A Luigi Ferraris-ban 4-7-5 Burdissóék mérlege, ehhez 20-21-es gólkülönbség társul. A keretben a kapus Perin sérült, Izzo és Pinilla pedig még eltiltását tölti. A Genoa 3-5-2-es felállásban szerepel majd minden bizonnyal.
A Chievo már az ősszel bebiztosította bennmaradását, Rolando Maran alakulata így az elmúlt hetekben már jobbára csak olasz utazgatásokkal töltik az időt a veronaiak. Ez konkrétan azt jelenti, hogy sorozatban öt meccset buktak el a sárga-kékek, így jelenleg 38 egységgel már csak a 13. pozícióban tanyáznak. Idegenben 5-1-10-es mérleggel rendelkeznek, az utolsó négy túrájukat elveszítették, még a Sassuolónák győztek, anno február közepén. Extra motiváció ma sem lesz Castróéknál. Meggiorini, Cacciatore, Sardo és Rigoni sérült.
A Genoa még nincsen biztonságban, a Chievónak viszont már tét nélküli az összecsapás. Olaszországban ilyenkor azért általában azok az alakulatok diadalmaskodnak, akik nagyobb bajban vannak… Mi is hazai sikert várunk, tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik