Hírek

Atletico Madrid-Villarreal

Atletico Madrid-Villarreal 1-es és -4.5!

A rangadón a házigazdák sikerét várjuk, de gólparádét ezúttal sem rendeznek majd a felek.
A matracosok 68 ponttal a 3. helyről várják a La Liga hajráját, esélyük már nem igazán van az előzésére, ugyanakkor nem szabad elfeledni, hogy Simeone mester legénységére a BL-elődöntőjében a városi rivális vár. A Vicente Calderonban 12-2-2-es sort produkáltak Kokéék, akik nagyszerű formában várják a mai bajnokit. Szombaton este Barcelonában, az Eslanyolnál vizitáltak, s noha nem futballoztak jól a csíkosak, végül Griezmann találatával nyerni tudtak (0-1). Az Atletico keretében Juanfran és Vrsaljko sérült, Augusto Fernandez szerepeltetése kérdéses. Az argentin szakember nem híve a rotálásnak, így minden bizonnyal valamennyi alapemberét csatasorba állítja.
A Villarreal 57 egységével az 5. volt a játéknap előtt. A sárgák idegenben 6-6-4-es idegenbeli mutatót hoztak össze, másfél hete az Alaves vendégeként kikaptak Soldadóék. Összességében viszont nincsenek rossz passzban Sorianóék, hiszen négy bajnokijukból hármat is behúztak. Bakambu remek formát mutat, szombaton az ő duplája kellett a Leganes legyőzéséhez (2-1). A keretben sérült egy kapus, egy belső bekk és egy szélső, Musacchio pedig eltiltott lesz. A védelem így azért némiképp tartalékos lesz, Fran Escribának így azért lesz gondja majd a kezdőcsapat összeállításakor.
December 12-én nagy meglepetésre 3-0-ra nyert a Villarreal, így most Kokééknek van miért visszavágniuk. Szerintünk nyernek is a fővárosiak, ám gólzáporral nem kalkulálunk. Tippünk így: 1-es és -4.5!

Sporting Gijon-Espanyol Mindkét fél betalál!

A tartalékos hazaiak az életükért harcolnak, izgalmas és eseménydús kilencven percet hozhat a katalánok vendégjátéka.
A Sporting 23 egységgel a 18., már kieső helyen áll a La Ligában – a 17. Leganes 27-nél tart. A sorsolása nem annyira vészes, tehát akár még be is foghatja riválisát. Otthonában viszont javítaniuk kellene Copéknak eddigi teljesítményükön, mérlegük csak 4-2-10, gólkülönbségük 22-35, csak háromszor nem találtak be saját közönségük előtt. A januárban érkezett Rubi mester együttese nincs túlságosan jó passzban, három vereség után viszont a hétvégén Pamplonában mentett pontot kétgólos hátrányból a hajrában – ebből azért erőt lehet meríteni a későbbiekben. Rossz hír a szakmai stáb számára, hogy két alapember. Moi Gomez és Burgui eltiltott lesz? Castellano és Lacina Traore sérült.
Quique Flores stílusos csapatot rakott össze az Espanyolból: a kék-fehérek jelenleg a 9. helyen állnak, 49 pontot gyűjtöttek eddig, és vendégként sem veszélytelenek, mutatójuk 5-5-6. A formájuk némiképp ingadozó, vereség, majd két győzelem, aztán ismét vereség – szombaton nem játszottak rosszul Piattiék, ám a rutinos Atletico végük kiharcolta a győzelmet (0-1). A barcelonai alakulatnál eltiltott nem lesz, viszont Salva Sevilla, Vazquez, Hernan Perez és Oscar Duarte sérült, így minden csapatrészben lesz hiányzó.
A Sporting nem óvatoskodhat, ez viszont veszélyes is lehet, hiszen az Espanyol kedvére kontrázhat. Izgalmas mérkőzést és gólváltást várunk a kék-fehérek gijoni vendégjátékától!

Olvasói sztorik