Hírek

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund

Borussia Mönchengladbach-Borussia Dortmund +2.5! Mindkét csapat szere gólt!

Mindkét együttes vereséggel a háta mögött érkezik a találkozóra. A támadósoroknak szavazunk bizalmat…
A Gladbach felemás szezont fut. A bajnokságban sokáig bukdácsolt az együttes, így nem is okozott nagyobb meglepetést a téli edzőváltás. A rutinos Dieter Hecking érkezett a kispadra, és a szakember fel is zárta a zöld-feketéket. Jöttek is az eredmények, felzárkóztak a tabella 9. helyére, 39 pontosak, és már csak két egység a lemaradásuk az EL-es pozícióban tanyázó Freiburggal szemben. A formájuk némiképp szeszélyes, két siker után a Hoffenheimnél simán kikaptak 5-3-ra. Ez a mérkőzés is bebizonyította, hogy az előrejárékban erős a brigád, ugyanakkor a védelem még most sem állt össze rendesen. Hazai környezetben 7-3-4-es sort tudnak felmutatni Stindlék, ehhez 21-12-es gólkülönbség párosul. A keretben még mindig sok a sérült, minden csapatrészben lesznek fontos hiányzók.
A sárga-feketék búcsút intettek a BL-nek: a Monaco oda-vissza legyőzte Thomas Tuchel legénységét. A gárda e két fellépésen hat gólt kapott – és bizony a Bundesligában is sebezhető a hátsó alakzatuk, különösen vendégségben. Idegenben 4-5-6-os soruk gyenge (27-25), csak a freiburgi túrát úszták meg kapott gól nélkül Ginterék. Jelenleg a 53 egységgel a 4. helyen állnak, különversenyt vívnak a Hoffenheimmel a BL-főtáblás pozícióért. Az elmúlt hetekben a BL-en kívül is kaptak ki Reusék, az Allianzban sem volt szemernyi esélyük sem néhány hete (Bayern 4-1). Schürrle, Bartra és Götze biztosan nem lehet ott a társaikkal sérülés miatt.
Mindkét fél motivált lesz, és mindkét alakulat nagyszerű támadóalakzatokkal rendelkezik. A találatokban látunk fantáziát, összejöhet három, és meggyőződésünk, hogy mindkét háló megzörren majd!

Villarreal-Leganes 1-es és -4.5!

A házigazda az Európa Ligáért, az újonc a bennmaradásért harcol – a vendéglgátók sikerét várjuk…
Fran Escriba együttese jelenleg az 5. helyen állomásozik a La Ligában, 54 pontosak, de mögöttük többen is pályáznak a helyükre. A sárgák sorsolása nem éppen egyszerű, így ma muszáj nyerniük, ha jövőre is ki akarnak lépni a nemzetközi porondra. Az Estadio de la Ceramicában 9-3-4-es mérleget hoztak össze Soriánóék, viszont a formájuk február közepe óta felettébb hullámzó: nem ikszeltek, hol nyernek, hol veszítenek a fiúk. Két siker után a múlt hétvégén megadták magukat az Alaves vendégeként (2-1). A keret nem lesz teljes, Victor Ruiz eltiltott, Asenjo, Cheryshev, Castillejo sérült, dos Santos és Rukavina viszont ott lehet már a többiekkel.
A Leganes nagy harcban áll a bennmaradásért, jelenleg a 17. helyet birtokolják 27 egységgel – öttel mennek a már kieső Sportinggal szemben. A csíkosak idegenben 3-4-9-es statisztikát tudnak felmutatni, viszont Asier Garitano alakulata már régen ünnepelhetett győzelmet. Három iksz után háromszor kikaptak Moránék. A sorsuk a saját kezükben van, és elnézve a sorsolásukat, nem is lehetetlenség megtartani a fórt. A csapatból hiányzik majd Serrantes és Ibanez, viszont Rico, a balbekk visszatérhet a kezdőbe.
Motivációs problémák egyik oldalon sem lehetnek… A házigazdát mindenképpen erősebbnek tartjuk mai ellenfelénél, ráadásul otthon azért nem rosszak Soldadóék. Hazai győzelemmel kalkulálunk, ám öt találat azért nem lesz a találkozón. Tippünk így: 1-es és -4.5!

Olvasói sztorik