Hírek

Norwich-Brighton

Norwich-Brighton 1!

A Norwich 63 pontjával a 8. helyen áll a Championshipben 43 fordulót követően. Matematikai sincs már esélye a kanáriknak, hogy elcsípjenek egy play off-pozíciót, mivel a 6. Fulham 73 egységig jutott. Pedig a klubnál az azonnali visszajutást tűzték ki célul erre az évadra. A rajt nem is volt rossz, de télre megfáradt a gárda. Tavasszal voltak ugyan fellángolásai a csapatnak, de az összességében kevésnek bizonyult. Otthon még jól is mentek a sárga-zöldek, 13-4-4-es mérlegük az erősebbek közé tartozik, vendégként viszont halványak voltak. A formájuk hullámzó volt, legutóbb nyerni tudtak a Preaton vendégeként. A Brighton csodát tett, feljutott a Premier League-be. A listavezető tulajdonképpen már a szezon elején a dobogón tanyázott, és végül összejött a több évtizede várt pillanat. 92 pontos, idegenben 11-5-5-ös mutatót hozott össze. Tavasszal volt egy kisebb hullámvölgy a kék-fehérek teljesítményében, de az utolsó öt bajnokijukat már kivétel nélkül behúzták. A Brighton ünnepelt az elmúlt napokban, az otthon erős Norwich ezt kihasználhatja. Mi hazai sikerre fogadunk!

Cambuur-Waalwijk +2.5!

A jól hajrázó házigazda gólos meccsen nyerhet a középcsapat ellen!
A Cambuur lecsúszott az azonnali visszajutásról, a társulat osztályozóra szorul. A gárda nagyon elrontotta a bajnokság elejét, ki is rúgták októberben a trénert. Érkezett Arne Slot, akinek vezetésével összekapta magát az alakulat, fel is jött a 3. helyre a táblázaton, de a lemaradása 11 pont a Venlóval szemben, így előzni már nem tud a csapat. 65 egység áll a gárda neve mellett, hazai környezetben pedig impozáns, 11-3-3-as mutatót hoztak össze a sárga-feketék. A formájukra nem lehet panasz, február elejétől csak egyszer kaptak ki, az utolsó négy ütközetükben nem hibáztak. Otthoni gólkülönbségük 40-18, over/under statisztikájuk 20/15. A keretben nem lesz eltiltott, egy támadó-középpályás viszont sérült.
A Waalwijk még odaérhet a play offra, jelenleg 50 pontja van, nem is olyan gyatra (6-4-7) idegenbeli mérleggel. A sárga-kékek szépen termelik a találatokat, a túrákon 27-37 a gólkülönbségük. Over/under mutatójuk 22/13. Az elmúlt hetekben elmaradtak az eredmények, öt bajnoki óta képtelen nyerni. Nem igazán jó a hangulat a csapat háza táján, egyebek mellett azért sem, mert több futballistával nem sikerült megállapodnia a klubnak, így ők biztosan távoznak a nyáron. Eltiltott nincs, egy bekk és egy szélső már régóta sérült.
A Cambuur a találkozó esélyese, de a gólokban még inkább van érték. Az utolsó öt egymás elleni ütközetükben mindig esett legalább négy gól. Mi a +2.5-ös és a +3.5-ös lehetőséget favorizáljuk!

Almere City-De Graafschap +2.5! X2!

A hazaiak már ott lesznek a rájátszásban, de vendégeknek még nagyot kel hajrázniuk. A két jó formában lévő alakulat gólos meccset vív egymással.
Jack de Gier alakulata kényelmes helyzetben van: már tuti, hogy részt vehet a play offban, igaz, erre rá is szolgáltak a piros-fehérek. A táblázat 6. helyén állnak 58 ponttal, otthon nagyon masszív, 12-2-4-as mérleget összehozva. A formájuk biztató, február közepe óta csak a listavezetőnél kaptak ki (Venlo 3-2). A hétfői játéknapon 1-1-re végeztek a Waalwijk vendégeként. A támadósorra nem lehet panasz, 72-szer találtak be, viszont a 61 kapott gól azért sok. 2312-es over/under statisztikájuk is beszédes. A keretben egy belső védő lesérült a legutóbbi bajnokin, ő ma nem léphet pályára. Rajza kívül egy csatár huzamosabb ideje nem bevethető, eltiltás viszont nem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A De Graafschap azonnal vissza akart jutni a legjobbak közé, de az őszt nagyon elrontották a kék-fehérek – sokáig a kiesőzónában tanyáztak a fiúk. A téli edzőváltás aztán jót tett a társulatnak, megindultak felfelé a tabellán. Jelenleg 46 egységgel a 13. pozícióban tanyáznak, ám, ha marad a remek forma, még becsúszhatnak a rájátszásra. Henk de Jong alakulata feburár 17-e óta csak egyszer kapott ki, hétfőn az MVV-t győzte le otthon (2-0). Idegenbeli mérlege nem az igazi (2-3-12), legutóbbi túráján az erős Volendamnál már remizni tudott. Támadásban erős a gárda, gólkülönbsége 64-57, over/under statisztikája 25/10. Parzyszek már 24 találatot termelt, ma is ott lesz a csatársorban. Eltiltott nincs, egy balszélső és egy védekező középpályás sérült.
Mindkét együttes támadásban erős. A De Graafschapnak muszáj lenne pontot, pontokat szereznie. Találatokkal számolunk, no és bizalmat szavazunk a vendégeknek. Tippünk gy: +2.5 és x2!

Olvasói sztorik