Hírek

Virtus Entella-Ternana

Virtus Entella-Ternana +2,5!

A házigazda a rájátszásra hajt, otthon gólerős, a vendégek az új edzővel eredményesen harcolnak a bennmaradás kivívásáért. Gólokkal számolunk…
Roberto Breda alakulata 35 fellépésen 50 egységig jutott a Serie B-ben, így jelenleg a 8., play offot érő helyen tanyázik. Ezt a pozíciót nem lesz könnyű megtartaniuk a halványkék-fehéreknek, ugyanis nagy a konkurencia: több gárda is jó eséllyel pályázik még a rájátszásra. Caputóék 11-4-2-es hazai eredménysora egészen félelmetes, ehhez pedig 32-15-ös gólkülönbséget hoztak össze a fiúk. Idegenben viszont nem ilyen termékeny a brigád (1-10-7), ennek is tudható be, hogy nem állnak jobban a tabellán. A formájuk bizakodásra adhatott okot, egészen a legutóbbi játéknapig, ekkor a Pro Vercelli otthonában kikaptak (1-0). A keretben egy balbekk sérült, de ő nem számít alapembernek. Egy értékes támadó felépült, legutóbb már pályára is léphetett csereként.
A Ternana rosszul szerepel nagyon sokáig az idei kiírásban, így nem is okozott meglepetést, hogy március közepén az edzőváltás mellett döntöttek a klub elöljárói. A télen rutinos futballistákat igazoló (Aquafresca, Ladesma) piros-zöldeknél az egykori Lazio-legenda, Fabio Liverani ült le a padra. A megújhodás nem maradt el, a gárda elkezdett pontokat gyűjteni – jelenleg a 20., még kieső helyen tanyáznak 35 egységgel, és legalább életben maradt a remény a bajnokság hajrájára. A társulat – önmagához képest – jó passzban van, az utolsó hat bajnokijából négyet megnyert, kettőt bukott el. Idegenben is javítaniuk kellene a fiúknak, ugyanis vendégségben csak 1-5-11 Avenattiék statisztikája, ehhez pedig 12-30-as, nem túl fényes gólkülönbséget pakoltak össze. A keret nem lesz teljes, az elsőszámú jobb bekk eltiltott lesz, rajta kívül sérülés miatt még két hátvéd és egy center nem áll a szakvezetés rendelkezésére.
Liverani mester felrázta a Ternanát, amelynek nagyot kell hajráznia, ha benn akar maradni a másodosztályban. Az Entella otthon erős, és szintén győzelemre játszik. Jó kis mérkőzést, és Serie B-hez képest sok találatot várunk az ütközettől. Mondjuk legalább hármat… Tippünk így: +2.5!

Waalwijk-ALmere Cit +3.5!

A holland másodosztályban ismét két gólos csapat találkozik…
11. helyen áll a házigazda 49 egységgel, 8-3-6-os hazai mérleggel, 30-26-os otthoni gólkülönbséggel. Motivált lesz a gárda, ugyanis még reális esélye van a play offra. A formája pocsék három bajnokit veszítettek el a sárga-kékek sorozatban. Az alapcsapatból a csapatkapitány, egy belső bekk eltiltott, friss sérült viszont nincsen. Elől összeállhat a Langedijk-Voskapm csatárpáros, amely már 29 találatot jegyez.
Az Almere is ott lesz a rájátszásban, a piros-fehérek 57 ponttal a 7. helyről várják a folytatást. Idegenben 5-4-8 a társaság statisztikája, ehhez pedig 34-42-es gólkülönbség társul. A formája egészen biztató, február vége óta csak egyszer szenvedett vereséget, akkor is a listavezetőnél. A gárdának eltiltottja nem lesz, és egy bekk is felépült sérüléséből.
Mindkét gárdára jellemző, hogy sok gólos meccseket vív. A +3.5-ös statisztikája a házigazdának 15/19, a vendégeknek 19/15. Ősszel, fordított felállásban 6-2-re nyert az Almere, de az utolsó 5 bajnokijukon mindig jött a +3.5-ös opció. Ma sem lesz másként, tippünk így: +3.5!

Olvasói sztorik