Hírek

Valencia-Sevilla

Valencia-Sevilla Mindkét csapat betalál!

A hazaiak felszálló ágban vannak, ma gólváltásos meccset vívhatnak a déliekkel…
Borzalmas évet fut az idén a Valencia. Anyagi problémák, edzőváltások, gyenge teljesítmény – így foglalhatjuk össze a denevérek tavaszig tartó szereplését. Aztán mintha valami megváltozott volna. A január elején kinevezett Voro mesternek hosszabb távon szavazott bizalmat a klubvezetés, és szépen lassan beérett a szakvezető munkája. A fehér-feketék elkezdték gyűjtögetni a pontokat, és most már a Mestallában is gyarapodnak a társulat pontjai. Hazai mérlegük immár 7-3-5, február óta nem kaptak ki saját közönségük előtt, és 39 egységükkel pedig már a 12. helyen tanyáznak – legalább már nem kell a kieséstől tartaniuk Zazáéknak. A legutóbbi három játéknapon egyaránt nyertek Solerék, és kiemelendő, hogy a Depor-Celta-Granada triónak kilenc gólt hintettek a valenciaiak – igazságos elosztásban. Ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy 31 bajnokijukon már 54-szer mondott csődöt a védelem, ez pedig nagyon sok. A keret továbbra sem lesz teljes, mivel Gaya, Nani és Rodrigo sérült. Eltiltottja nem lesz a brigádnak.
A Sevilla remekelt a szezon nagyobb részében, viszont tavaszra mintha kezdene kifulladni az andalúz alakulat. Jorge Sampaoli legénysége lecsúszott a 4. helyre, noha sokáig még a bajnoki cím elhódítására is volt sanszuk – papíron. Az argentin szakember igyekezett akkor is mindenkit a földön tartani, mondván, a három topcsapattal szinte lehetetlenség felvenni a versenyt. Az idő a trénert igazolta, ugyanis Joveticék valóban kidurrantak március elejére. Azóta hat bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg, igaz, épp a legutóbbit (Depor 4-2), és kiestek a BL-ből is, pedig a Leicester ellen azért nem voltak esélytelenek Iborráék. 61 egység áll a nevük mellet, idegenben pedig 7-4-5-ös mérleget tudnak felmutatni. Az utóbbi túrákon nem igazán ment a fehér-pirosaknak, február végén győztek vendégségben legutóbb, akkor a városi rangadón söpörték be a három pontot. Hiányzói lesznek a csapatnak, Rami, Trémoulinas, Krohn-Dehli sérült, Kranevitter pedig eltiltását tölti. Vitlo visszatérhet, letöltötte büntetését.
A Valencia lendületben van, viszont azért kétséges, hogy mennyire tudja stabilizálni a formáját az alakulat. A Sevilla most sebezhetőnek tűnik, viszont azért gólt szinte bárkinek tudnak lőni Ben Yedderék. A találatváltás jól hangzik erre a mérkőzésre, mi erre fogadunk!

Werder Bremen-Hamburg +2.5!

Csaknem száz gólt hozott össze e két alakulat védelme eddig… Mi mást is várhatnánk a találkozójuktól, mint gólokat?!
Még egyik társulat sem érezheti magát totális biztonságban a kiesés miatt – kétségtelen, hogy a hazaiak vannak kedvezőbb helyzetben, de azért még koncentrálniuk kell a zöld-fehéreknek. Ezt is teszik mostanság: egészen pontosan február 11-e óta, ekkor szenvedtek ugyanis legutóbb vereséget Junuzovicsék. Az azóta lejátszott nyolc bajnokin hatszor győztek, kétszer pedig remiztek a fiúk! A remek sorozatnak hála elmozdultak a veszélyes zónából, a játéknap előtt 36 egységgel a 11. pozíciót foglalták el a táblázaton. Odahaza van még mit javítani a mérlegükön, a Weser Stadionban 6-1-7-es mérleget produkáltak Kruséék. A gárda gólkülönbsége 44-48, az over/under mutatója pedig 21/7. Alexander Nouri vezetőedzőnek még mindig lesznek hiányzói. Hajrovic, Fritz, Caldirola, Delaney és Bauer még nem lesz bevethető, viszont Gnabry és Bargfrede szerepeltetésére van némi esély.
A Hamburg éve óta a tűzzel játszik: a gárda kétszer is csak osztályozón tudta kivívni a bennmaradást. Markus Gisdol vezetőedző 33 ponttal a 13. helyről várta a fordulót, idegenben viszont gyenge (2-3-9). A védelme tragikus, már 51 gólt hozott össze. Az over/under statisztikája 17/11. A fehér-kék-pirosak jó passzban utaztak Brémába, hiszen február eleje óta csak kétszer szenvedtek vereséget Woodék (Bayern, Dortmund). A kiesés továbbra is fenyegeti az együttest, minden egységre szükségük van Holtbyéknak. Adler, Müller és Ekdal sérült, Papadopoulos eltiltott lesz. Djourou talán ott lehet az utazókeretben.
A védelmek nem stabilak, könnyen zavarba hozhatóak. Mindkét alakulatnak szüksége van még a pontokra, és szerintünk a brémaiak és a hamburgiak is felvállalják majd a nyílt játékot. A gólokra szavazunk, tippünk így +2.5!

Olvasói sztorik