Hírek

Almere City-Utrecht U21

Almere City-Utrecht U21 (0-1) 1! +3,5!

A házigazda különösen otthonában erős, a vendégeknek ma nem sok babér terem…
Az Almere 54 egységével a 8. helyen áll, biztos tagja a rájátszásnak, ám nem mindegy, milyen pozícióból állnak neki a play offnak. A piros-fehérek otthonukban különösen erősek, 11-2-3-as mérlegük ezt támasztja alá, no és a gólokkal sem fukarkodnak, hazai közegben 35-17-es a találati mutatójuk. A formájuk egészen remek volt, egészen a múlt péntekig, ekkor noha kétszer is vezettek a listavezetőnél, a végén kapituláltak (Venlo 3-2). Jack de Gier alakulatában nem lesz eltiltott, és friss sérült sincs. Marad a bátor 4-3-3-as felállás, balszélen a 14 találatot jegyző Ahannach-hal a soraikban.
Az Utrecht második csapata bennmarad a ligában, az alsóházban tanyázik, 31 ponttal a 18. pozíciót foglalja el. Idegenben a legrosszabb a bajnokságban, statisztikája 1-3-12, és a második legtöbb gólt kapta a túrákon (15-40). A formájuk mostanság kiszámítható: otthon nyertek kettőt, vendégségben veszítettek kettőt. A keretük nem túl acélos, a télen tovább gyengült, és az elmúlt hetekben is felhívtak a nagycsapathoz két futballistát. Egy balszélső továbbra is sérült. Hatalmas bravúr lenne ma a pontszerzésük…
Mi a papírformában bízunk, az az érzésünk, hogy az Almere gólgazda meccsen veri el az utrechti fiatalokat. A hendis hazai is jó választásnak tűnik, no és a +3.5 is!

Athletic Bilbao-Las Palmas 1-es és +2.5!

A baszkok a nemzetközi kupaszereplésre hajtanak, otthonukban pedig rendre jól teljesítenek. A kanárik legjobbjuk nélkül érkeznek – ebből hazai siker lesz, gólokkal megspékelve…
A 32. fordulónak futnak neki a csapatok a La Ligában. A baszkok a 8. helyről várják a bajnokság hajráját, 50 pontosak, ha jól finiselnek, simán odaérhetnek valamelyik EL-t érő pozícióba. A San Mamesben eddig remekelnek a piros-fehér-feketék, mérlegük 11-3-2, a formájuk viszont szeszélyes: január közepe óta nem remiztek, legutóbb a Villarreal vendégeként kapituláltak (3-1). Ernesto Valverde együttese szinte teljes fegyverzetben vonulhat fel a mai ütközetre, az alapcsapatból mindenki bevetésre készen áll.
A Las Palmas ősszel már szinte bebiztosította élvonalbeli tagságát, így a kanárik nyugodtan futballozhattak tavasszal. Jelenleg a 13. helyen tanyáznak 38 egységgel, viszont idegenben az egyik legrosszabbul teljesítő brigád Quique Setién alakulata. Mutatójuk 1-3-11, gólkülönbségül pedig 19-37 – egyetlen sikerüket a Mestallában érték el még a nyitófordulóban. Felemás passzban érkeznek a szigetlakók Baszkföldre: előbb simán megadták magukat az Eibar vendégeként, majd lesimázták a Betist saját közönségük előtt. Rossz hír a drukkereknek, hogy Boateng begyűjtötte 10. sárgáját, így ma eltiltott lesz, a helyét Livaja veheti át centerposzton. Még két középpályás bajlódik sérüléssel, de ők nem számítanak alapembernek.
Az őszi meccsen a Las Palmas 3-1re verte a Bilbaót. Ma a baszkok sikerét várjuk, no és legalább két találatot. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Olvasói sztorik