Hírek

Malmö-Sundsvall

Malmö-Sundsvall +2,5! 1!

A címvédő gólgazdag meccsen veri el a Sundsvallt!
A bajnok edzőt váltott a télen, a kispadon már Magnus Pehrsson tevékenykedik. A kék-fehérek állománya számottevően nem változott a holtidőben, a védelembe és a támadósorba érkeztek új futballisták, illetve jó néhány kölcsönjátékost rendelt vissza az anyaegyesület. Ilyen például a lengyel-svéd kettős állampolgárságú Pawel Cibicki, aki az előző kiírásban a Jönköpinget erősítette. A télen visszatért, és az első tétmeccsén már gólt is szerzett. Ezt a mérkőzést a nagy rivális Göteborg vendégeként vívta meg a társaság: a végeredmény 1-1 lett, a játék képe alapján igazságos döntetlen született. A 2. fordulóban immár hazai környezetben, a Swedbank Stadionban léphetnek pályára Marcus Rosenbergék. Tavaly erős volt saját közönsége előtt a gárda, mindössze kétszer kapott ki, gólkülönbsége pedig ütős volt, 30-9. A legtöbb gólt is a Malmö szerezte az előző kiírásban. Ezúttal egy hátvéd nem áll rendelkezésre sérülés miatt, az alapcsapat viszont rendelkezésre áll.
A Sundsvall tavaly kis híján bajba került a bajnokság végére. A kék-sárgák az előző kiírás félidejénél kisebb anyagi gondokkal küzdöttek, meg kellett válniuk néhány alapemberüktől – ez pedig kihatással is volt a brigád őszi teljesítményére. Csak egy pontot múlt, hogy nem kellett osztályozót játszaniuk Joel Cedergren legénységének. A télen igyekeztek erősíteni a klubnál, minden csapatrészbe érkeztek új fiúk, de jobbára alacsonyabb osztályból. A rajt mindenesetre jól sikerült, hiszen hazai környezetben 3-1-re legyőzték az újonc AFC Eskilstuna alakulatát. A siker értékét növeli, hogy 0-1-es hátrányból fordítottak Wilsonék. A keretben valamennyi alapember bevetésre készen áll.
A Malmö hazai pályán egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, ám ez nem kifizetődő opció. A találatokban inkább látunk értéket, három gólt tuti, hogy összehoznak a felek. Tippünk így: +2.5!

Juventus-Barcelona -2.5!

A Juventus magabiztosan vezeti a Serie A-t, s mi több, az Olasz Kupában is a fináléba verekedték magukat Higuainék, miután idegenben rúgott több góllal kiejtették a Napolit az elődöntőben. A zebrák a BL-ben eddig nagyon magabiztosan menetelnek, a H csoportot veretlenül nyerték meg. Érdekesség, hogy Torinóban csak a Dinamo Zagrebet sikerült verniük Dybaláéknak, vendégként viszont minden mérkőzésüket megnyerték eddig a sorozatban, pedig megfordultak Sevillában, Lyonban, Zágrábban, majd az egyenes kieséses szakaszban Portóban is. Allegri mester alakulata jó formát mutat, szombaton este, kissé felforgatott összetételben simán győzte le a Juve a Chievót (2-0). A Serie A-ban eddig mind a 16 hazai bajnokiját behúzták Chielliniék… Jó hír a drukkereknek, hogy friss sérült nincs a keretben, így csak Pjaca és De Celje szolgálataira nem tarthat igényt a szakmai stáb.
A Barcelona csodát tett a BL-nyolcaddöntőjében azzal, hogy 0-4-es hátrányát ledolgozta, és végül 6-1-re verte el a PSG-t. A történelmi diadal után a bajnokságban kikaptak Messiék a Deportól (2-1), majd nyertek zsinórban három találkozót. Ilyen előjelek után látogattak a katalánok Malagába, ahol szombaton este 2-0-ra kikaptak a déliektől. A Real is pontokat veszített a városi rangadón, ám a két sztárcsapat között a különbség három egységre duzzadt, és nem szabad elfelejteni, hogy a fővárosiaknak van még egy elmaradt bajnokijuk Vígóban. No de vissza a gránátvörös-kékekre. Suarezék a megszokottnál többet botladoztak az idén, a BL csoportkörét viszont simán megnyerték, öt győzelem mellett csak a Manchester City vendégeként kapituláltak. A mai mérkőzésen Luis Enrique-nek meg kell bontania alapcsapatát, mivel Busquets eltiltását tölti majd. Sérült Arda Turan, Rafinha és Alex Vidal.
A találkozótól nem várunk sok találatot, inkább óvatos játékot a két sztárcsapattól. Érzésünk szerint nem lesz három gól a kilencven perc során.

Olvasói sztorik