Hírek

Ingolstadt-Darmstadt

Ingolstadt-Darmstadt 1!

A kiesési rangadón a hazaiak belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba…
Az utolsó előtti fogadja a sereghajtót a német élvonalban. A piros-fehér-feketék borzalmasan kezdték a szezont, ennek megfelelően jött is novemberben az edzőváltás. Érkezett Maik Walpurgis, aki életet lehelt a társulatba, elkezdte a pontok gyűjtögetését a gárda, ám a lemaradás tekintélyes volt, így még most is csak a mai riválisát tudja maga mögé utasítani a brigád. Jelenleg 25 egység áll Matipék neve mellett, de a remény él, hiszen a riválisok közül többen is lőtávolon belül vannak. És a formájukban bízhatnak Lezcanoék: egy gyengébb sorozat után előbb a Mainzot otthon, majd szerdán az Augsburgot idegenben verték! Az Audi Sportparkban lenne mit javítaniuk Cohenéknek a teljesítményükön, a 3-5-6-os mérleg azért nem tűnik félelmetesnek. A keret nem lesz teljes, egy jobboldali védő begyűjtötte ötödik sárgáját, így ma pihen, rajta kívül egy csatár sérült.
A 15 pontos Darmstadt jobbára már csak a csodában bízhat, a kék-fehérek bennmaradási esélye a nullához közelít. A december végén kinevezett Torsten Frings sem tudta felrázni az alakulatot, amely idegenben eddig mind a 13 fellépését elbukta. Gólkülönbsége a túrákon 4-31, legutóbb november végén tudtak betalálni idegenben Hellerék… A formájuk gyalázatos, a legutóbbi hét bajnokijukból hatot elveszítettek. A keretet télen igyekeztek megerősíteni, de Altintopék sem tudtak lényegi változást hozni. A csapat egyszerűen nem alkalmas az élvonalra. A szakvezetés ismét számíthat egy jobboldali védekező játékosra, aki letöltötte eltiltását a hétközi, Leverkusen elleni 2-0-ra elveszített mérkőzésen, viszont nem lehet ott ma a kiesési rangadón Sidney Sam, akit sérülés miatt le kellett cserélni. Rajta kívül egy rutinos védekező középpályás sem lesz bevethető állapotban.
November közepén, fordított felállásban nyerni tudott az Ingolstadt – és ma is a piros-fehér-feketéknek szavazunk bizalmat. Él még a remény a hazai oldalon, a vendégeknél már motivációs problémák is felléphetnek. Ma győz a vendéglátó, és folytatja harcát a bennmaradásért! Tippünk így: 1-es!

Everton-Leicester Mindkét csapat szerez gólt! +2.5!

Az Everton félelmetes házigazda, a Leicester topformában futballozik hetek óta – találatokkal kalkulálunk!
Az Everton története egyik legjobb szériáját futja hazai pályán: a Goodison Parkban eddig 10-4-1-es (34-10) mérleget hoztak össze a kék-fehérek, összességében pedig 51 egységgel a 7. helyen tanyáztak a játéknap előtt. Reális esélyük van egy EL-pozíció megszerzésére, ehhez pedig folytatniuk kell nagyszerű otthoni sorozatukat. Ronald Koeman fiai kiegyensúlyozottan teljesítenek egész évben, bár az utolsó két fellépésükön nem sikerült nyerniük, összességében jól megy a liverpooli alakulatnak. A hétközi fordulóban kis híján nyerni tudtak az Old Traffordon, ám a ráadásban Zlatan pontot mentett a vörösöknek. Ami fájó pont Lukakuéknak, hogy a városi rivális mindkétszer legyőzte őket… A holland tréner által alkalmazott 4-2-3-1-es felállás jól passzol a kerethez, amely igencsak hiányos lesz ma délután. Ashley Williams eltiltott lesz, Bolasie, Coleman, Funes Mori, Aaron Lennon és Besic sérült, Schneiderlin és McCarthy szerepeltetése erősen kérdéses.
A címvédő botrányos bajnoki szezont produkált Ranierivel a kispadon, így az olaszt menesztették is, hiába a tavalyi trófea és a BL-ben való menetelés. Craig Shakespeare, az új menedzser vezetésével valósággal megtáltosodtak a rókák, továbbjutottak a BL-ben, és a Premier League-ben is öt sikert könyvelhettek el sorozatban. Igaz, csak egyet idegenben (West Ham 2-3), és itt érkeztünk el a kék-fehérek gyenge pontjához. Mihelyst kimozdult otthonából a társulat, csúnyán leszerepelt. Idegenbeli mutatója 1-3-10, összességében pedig a 11. helyről várta a fordulót 36 ponttal – immár elszakadva a kiesőzónától. Vardyék elkapták tehát a fonalat, nagy kérdés, hogy mire mennek majd szerdán az Atletico ellen Madridban. Ami biztos, hogy ma nem léphet pályára Wague és Mendy, Wes Morgan bevetése is kérdéses.
Nem könnyű manapság a Goodison Parkban szerepelni: Mirallasék mindenkire veszélyesek. Ma egy remek formában lévő Leicester látogat hozzájuk – itt is, ott is nagyszerű támadók várnak bevetésre. Azt gondoljuk, hogy a gólváltás igencsak vállalható tipp a meccsre, és a +2,5-ös opció is jól hangzik!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik