Hírek

Atalanta-Sassuolo

Atalanta-Sassuolo 1-es és +1.5!

A pazar szezont futó házigazda ma ismét három egységet húzhat be a szeszélyes középcsapat ellen.
Bergamói csoda – sokan így emlegetik a kék-feketék idei szezonját. Gasperini mester vezetésével valóban szárnyal a brigád, ha nem rontja el a finist, biztosan indulhatnak az Európa Ligában. Contiék az előkelő 5. helyen tanyáznak, 58 egység áll a nevük mellett, az Atleti Azzurri d’Italia-ban pedig egészen masszív, 10-1-3-as mutatót hoztak össze. A formájuk összességében nagyszerű, január közepe óta csak egy meccset veszítettek el Petagnáék – igaz, azt nagyon, az Inter valósággal kivégezte őket néhány hete (7-1). Azóta viszont ismét remekelnek a kék-feketék, előbb a Pescarát otthon, majd idegenben a Genoát nullázták le Alejandro Gomez vezetésével (0-5). A múlt heti siker kisebb áldozattal járt, hiszen a középpálya motorja, a fiatal Kessie begyűjtötte ötödik sárgáját, így ma csak a lelátóról figyelheti társait. Rajta kívül fontos hiányzó nem lesz a csapatban, amely továbbra is a 3-4-2-1-es hadrendet alkalmazza majd.
Ami az idei szezonban az Atalanta, az tavaly a Sassuolo volt. Eusebio Di Francesco alakulata már az őszt elrontotta, és az Európa Ligában sem sikerült túlélniük a zöld-feketéknek a csoportkört. Sok-sok sérülés is hátráltatta a gárdát, amely tavasszal sem tudott kitörni a szürkeségből. A formájuk hullámzó, idegenben értek el váratlan győzelmeket, viszont többször is megégtek olyan mérkőzéseken, amelyeken nem kellett volna. A 15. pozícióban tanyáznak, 31 egységük viszont kellő biztonságot ad a végjátékhoz. Vendégségben 4-3-8-as mérleget produkáltak Matriék, gólkülönbségük 22-27 volt a túrákon, amely azért kellően visszaadja, hogy milyen filozófiát gondol a futballról a szakember. Az elmúlt hetekben nem érte sikerélmény Defreléket, sorozatban háromszor kaptak ki, legutóbb február közepén Udinében nyertek. A keretben Magnanelli és Biondini sérült immár huzamosabb ideje, rajtuk kívül fontos hiányzója nem lesz a társulatnak.
A MAPEI-stadionban november elején sima 3-0-ás győzelmet könyvelhetett el az Atalanta, és ma is a bergámóiaknak szavazunk bizalmat. Emellett várunk találatokat is, legalább kettőt, de akár három is összejöhet. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Videoton-Vasas 1!

A fehérvári együttes a bajnoki címre tör, ebben a harcban nem veszíthet pontot!
Berg mester összerakta a Vidit. Eleinte ugyan voltak döccenések, de a visszafogottabb rajt után a piros-kékek átvették a vezetést a bajnokságban, és jelenleg is az élről várják a folytatást. Hadzicék 45 pontot gyűjtöttek eddig, átmeneti, felcsúti otthonukban 9-1-2-es, félelmetes mérleget hoztak össze, amelyhez 34-8-as gólkülönbség társul. A formája jó, a védelem különösen stabil lábakon áll: az Újpest elleni nyitófordulóban kaptak gólt legutóbb Viniciusék, azóta négy mérkőzésen húzták le a rolót. Tavasszal veretlenek, otthon mindhárom riválisukat elverték (Újpest, Honvéd, DVTK). A keretben nincs eltiltott, és friss sérülés sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Vasas 38 pontjával a 3. helyen állomásozik, az angyalföldieknek hátrafelé kell tekintgetniük, hiszen a Ferencváros is ugyanannyi egységet zsebelt be eddig, mint ők. A piros-kékek az őszt nagyon megnyomták, ám tavasszal azért bukdácsol Michael Oenning alakulata. Tavasszla eddig mindössze négy egységet termeltek Gaálék, csak Mezőkövesden tudtak nyerni. A kupában ugyan bejutottak a legjobb négy közé, ám a nyertes odavágó után az MTK stadionjában kikaptak az Újpesttől szerdán (0-1). Idegenben 5-2-5 Vaskóék mérlege, általában kevés gólos meccseket vívnak vendégként. Vida még nem bevethető, eltiltott viszont nem lesz.
A fővárosiak eddig kétszer találkoztak a Vidivel, előbb nyertek idegenben, majd otthon ikszeltek. Most visszavághat a jó passzban lévő fehérvári együttes, szerintünk a rangadón Juhászék diadalmaskodnak. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik