Hírek

Valencia-Celta Vigo

Valencia-Celta Vigo Mindkét csapat betalál!

Gólváltással kalkulálunk a két középcsapat randevúján.
A denevérek, Voro mesterrel a kispadon, végre eltávolodtak a kiesőzónátl. Jelenleg a 13. helyen tanyáznak 33 egységgel. A Mestallában 6-3-5-ös mérleget produkáltak, de mellettük szól, hogy február eleje óta nem kaptak ki saját közönségük előtt. A formájuk szeszélyes, otthon ikszeltek a Gijonnal, majd megszorongatták a Barcát a Camp Nouban, a hétvégén pedig kiütötték a Deport. A keretben Montoya eltiltott lesz, Nani, Gaya és Rodrigo Moreno sérült. Elől várhatóan a Haddadi, Mina, Orellana trió kezd majd.
A Celta 41 ponttal a 10. helyről várja a folytatást, a kék-fehérek állnak még az EL-ben is, ahol a legutóbbi kanyarban a Krasznodart intézték el oda-vissza. A következő körben a Genk vár Berizzo mester alakulatára – ez sem tűnik megoldhatatlan feladatnak. A formájuk biztató, az utolsó három tétmeccsüket behúzták Aspasék – hétfőn Rossi mesterhármasával verték a Las Palmast (3-1). Idegenben van mit javítani a 3-4-7-es mérlegen, de elnézve a vígóiak támadóalakzatát, bárkinek képesek betalálni. Eltiltott nem lesz, Guidetti, Planas és Marcelo Díaz sérült. A 4-2-3-1-es hadrend nem változik, Rossi mögött Aspas, Jozabed és Bongonda rohamozza majd a valenciaiak kapuját.
Az idei szezonban már többször is találkoztak a csapatok, a bajnokságban 2-1-re nyert Vígóban a Celta, a kupában pedig 2-1 és 4-1-re diadalmaskodtak Wassék. Ma is a gólváltásban látunk leginkább fantáziát, szerintünk mindkét háló megzörren majd, legalább egyszer…

Eibar-Las Palmas +2.5!

A két együttes elsősorban támadásban jeleskedik – ama sem változtatnak harci szellemükön! Irány előre!
Az Eibar üde színfoltja a La Ligának, a kiscsapat 44 egységével a 8. helyen állt a játéknap előtt, ha megnyomja a hajrát, akár még az EL-szereplés is összejöhet Jose Luis Mendilibar alakulatának. Hazai pályán különösen veszélyes a társulat, statisztikájuk 8-3-4, és a formájuk is egészen biztató: 2017-ben csak a Barca-Real-Sevilla-Atletico négyes tudta legyőzni Leónékat. A hétvégén a Villarrealnál vendégeskedtek, és meglepetésre elhozták mindhárom pontot (2-3). Az over/under mérlege 17/12. A múlt heti siker áldozatokkal járt, Inui eltiltott lesz, Sergio Enrich kisebb sérülést szenvedett, szerepeltetése kérdéses, Nano, Rico és Arbilla viszont biztosan nem lehet ott a társaikkal.
A Las Palmas 35 pontjával a biztonsági zónában várta a hétközi játéknapot, a kanáriknak nem lesz gondjuk a kieséssel, igaz, nagyon már előre sem kell tekintgetniük. A brigád egyenletes formát mutatott: a szigeten nyert, idegenben veszített – ez mindvégig jellemezte Boatengék szezonját. A túrákon pocsék mérleget produkáltak, 1-3-10-es statisztikájukhoz 18-34-es gólkülönbséget szedtek össze. A védelemmel adódnak problémát, összességébe is már 48-szor kapituláltak. Legutóbb, hétfőn Vígóban adták meg magukat könnyedén (3-1). Pedro Bigas eltiltását tölti majd, Castellano sérült. Elől a Jesé, Livaja, Boateng trió kaphat bizalmat. A hadrend marad a 4-3-3.
Azt gondoljuk, hogy a támadósorokban ezúttal is bízhatunk. Három gólt tuti, hogy összehoznak a felek. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik