Hírek

Athletic Bilbao-Espanyol

Athletic Bilbao-Espanyol 1-es és +1.5!

Az Európa Liga szereplésre hajtó házigazda nem hibázhat ma!
A baszkok nincsenek rossz formában, az elmúlt hetekben csak a Real Madrid tudta őket legyőzni, ezen kívül a Malagát, a Sociedadot és az Osasunát is lerendezték Ernesto Valverde fiai. A San Mamesben nagyon jól tolják a csíkosak, mérlegük 10-3-2 (26-15), csak a két gigász tudott nála nyerni. Jelenleg a 7. helyen áll 47 egységgel, előtte a Villarreal és a Real Sociedad tanyázik 48-cal, illetve 49-cel. Motivációs probléma tehát nem adódhat, hiszen egy győzelemmel előzhetnek is Garciáék. A keret szinte teljes lesz, a mester alig ha változtat a Pamplónában 2-1-es sikert elérő alakulaton (Osasuna 1-2).
Az Espanyol is jó szezont fut önmagához képest, a barcelonai kiscsapat jelenleg a 9. a La Ligában 43 ponttal. A kék-fehéreknek csak előre kell tekintgetniük, ám Quique Flores legénységének nehéz a sorsolása, így elképesztő bravúr lenne valalmelyik EL-pozíció elcsípése. Javi Fuegóék jó passzban utazhattak Baszkföldre, hiszen február vége óta csak egyszer kaptak ki, a hatmeccses periódusban pedig nyertek háromszor is. Legutóbb a Betis ellen ottho (2-1), hátrányból fordítva. Idegenben sem gyámoltalan idén a társulat, mutatójuk 4-5-5. A keret viszont ezúttal foghíjas lesz, a 11 gólos házi gólkirály Moreno eltiltását tölti, Baptistao és Duarte pedig sérült.
A két, jó formában lévő együttes csatájától hazai sikert várunk. A vendégeknél nagyon hiányzik majd a gólzsák, a San Mamesben pedig a baszkok általában kíméletlen vendéglátók. Hazai sikerre és legalább két találatra számítunk, tippünk így: 1-es és +1.5!