Hírek

MK: orrtörés, eszméletvesztés és mezőkövesdi siker a negyeddöntő első meccsén

Az első félidőben nagyot hajtott a Mezőkövesd, de a végén szerencsével aratott kétgólos sikert a Szolnok ellen.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC 3-1 (3-1)
Mezőkövesd, játékvezető: Németh Á.
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Balogh B., Hudák, Farkas D. – Gohér (Pauljevics, 81.), Tóth B. – Veszelinovics, Strestík (Diallo, 63.), Molnár G. – Kink (Sós B., 63.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Szolnok: Gazsi – Kenderes, Balogh M., Papp Sz., Kovács O. (Tóth B., 64.) – Tóth L., Pintér N. – Csirmaz, Pantovics, Hajba (Berdó, a szünetben) – Olasz D. (Dedics, 41.) Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerzők: Kenderes (öngól 2.), Vági (25.), Veszelinovics (30.), illetve Tóth L. (45+1.)

Az élvonalbeli Mezőkövesd a másodosztályú Szolnokot fogadta a Magyar Kupa-negyeddöntő első fordulójának első mérkőzésén.

A második percben bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a Mezőkövesd: Strestík élesen belőtt labdáját Kenderes Zoltán sodorta a hálóba (1-0). Egy szöglet majd egy kontra végén a Szolnok veszélyeztetett, de előbb mellé, utóbb fölé szállt a labda. A huszadik percben Kink növelhette volna a különbséget, de gyenge lövését védte a kapus – a támadó ráadásul kisebb sérülést is összeszedett.

Veszelinovics egy az egyben mehetett a kapussal szemben, de tizenhat méterről leadott lövését Gazsi fölé tenyerelte. A 25. percben egy kifejelt labdát Vági András gyűjtött be, és nagy erővel – és a kapufa segítségével – a rövid sarokba bombázott (2-0). Alig öt perccel később egy hazai kontránál ismét Gazsi védett bravúrral. Egy óriási védelmi hibát aztán Lazar Veszelinovics is gólra váltott: rosszul próbálta lesre állítani a vendégek védelme, így ő üresen fejelhetett a kapuba az ötös előteréből (3-0). A 39. percben Olasz ütközött Vági vállával a levegőben, a játékos ráadásul az esésnél a fejét is beverte – le kellett cserélni, a mentő vitte le a pályáról. A félidőt szolnoki gól zárta: Gazsi bravúrjai után Tóth László helyezett a kapuba egy kontra végén (3-1).

Olasz Dénest a szünetben szállították kórházba: az ütközésnél eszméletét is elvesztette, orra pedig eltört, de saját lábán szállt már be a mentőautóba.

Tujvel nagy védésével kezdődött a második félidő, és aktívabb is volt a Szolnok, mint az első negyvenöt percben. A Mezőkövesd jelentősen visszavett a tempóból, jóval több területet biztosítva ezzel az újabb gólszerzésben bízó ellenfélnek. A kövesdi támadások is hordoztak magukban veszélyt, de Gazsinak így is kevesebb dolga akadt, mint az első félidőben.

Pintér lövése elkerülte Tujvel kapuját, a Szolnokon is egyre inkább látszott a fáradtság. Többször kettészakadt a pálya, de hiába a gyorsan felvezetett labdák, mind a hazai, mind a vendég lendület elfogyott a kapu előterében. A 77. percben Sós óriási ziccerben tekert a bal felső sarok mellé. Öt perccel később Diallo lövése a kapufa belső éléről vágódott vissza a mezőnybe. Feléledtek a csapatok a hajrára: Tujvel óriásit mentett, majd Vági talán kézzel védett bevetődve egy közeli lövést.

A 89. percben tizenegyeshez jutott a Szolnok, melyet Pintér Norbert helyezett gyengén, így Tujvel kipattanás nélkül fogta vetődve a játékszert. Maradt a 3-1, előnyben a Mezőkövesd.

A negyeddöntő szerdai programja:

16 óra: Budafoki MTE – Swietelsky-Soproni VSE

19 óra: Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK

20 óra: Újpest FC – Vasas FC

A visszavágókat április 5-én rendezik.

Olvasói sztorik