Hírek

Virtus Entella-Cesena

Virtus Entella-Cesena 1! Mindkét fél betalál!

A rájátszásra hajtó hazaiak elkaphatják a tartalékos Cesenát…
Az Entella a 10. helyet foglalja el a Serie B-ben, 43 egység áll a neve mellett – ha jól hajrázik, elcsípheti valamelyik play off-pozíciót. Otthonában erősek a halványkék-fehérek, mérlegük 9-4-2, ehhez 28-13-as, egészen masszív gólkülönbség párosul. A formája egészen biztató volt, négy meccsen kasszírozott 8 egységet, ám hétfőn meglepetésre kikapott a Salernitánától odahaza (0-1). Roberto Breda vezetőedző okkal bosszankodhatott, hiszen 25 percet emberelőnyben játszhatott csapata. A keretben egy csere hátvéd eltiltott lesz, elől bevetésre készen áll a Caputo-Catellani páros, amely eddig remekül teszi a dolgát az ellenfelek kapuja előtt.
A Cesena 34 ponttal a 15. helyen áll, a veszélyes zónától igyekszik elszakadni – az elmúlt héten nyertek, így most kicsit fellélegezhetnek. Összességében idegenben gyengén muzsikálnak a fekete-fehérek, 1-6-9-es statisztikájuk ezt támasztja alá. A gyenge rajt miatt októberben edzőt váltott a klub, érkezett Andrea Camplone, aki azért kicsit összekapta az alakulatot. A Ternana felett aratott 1-0-ás siker azonban “áldozatokkal” járt: Antonio Balzano és Karim Laribi, a brigád két meghatározó játékosa is begyűjtötte 5. sárgáját, így ma pihenni kényszerülnek. A 3-5-2-es felálláshoz ragaszkodik a tréner, így viszont a középpályássor összeállításánál azért gondban lehet a szakmai stáb.
A Virtus ma kijavíthatja a múlt heti botlását. A hazaiakat érezzük esélyesebbnek, emellett egy másik szelvényen a gólváltással is bepróbálkozhatunk…

Latina-Pro Vercelli -2.5! X!

Kevés gólt és ikszet várunk a Serie B kiesési rangadóján.
Finoman fogalmazva egyik alakulat sem érezheti magát biztonságban. A hazaiak a 18., osztályozós helyen állomásoznak 32 egységgel – a már kieső Pisa 30-nál jár. Ugyanakkor nincs veszve semmi, mivel egy sikerrel több pozíciót is előzhetnek a kék-feketék. Igen ám, de ehhez nyerniük kellene a fiúknak, ezt pedig a legutóbbi kilenc játéknapon csak egyszer követték el… Odahaza rendre ikszelnek, statisztikájuk viszonylag kiszámítható: 3-9-3, és a találatokkal is fukarkodnak – gólkülönbségük 13-11. A keret ezúttal nem lesz teljes, egy középhátvéd eltiltását tölti, a rutinos támadó, Corvia viszont már felépült, így bevetésre készen áll. Visszatér egy korábban eltiltott támadó középpályás, egy csatár és egy bekk ugyanakkor sérült továbbra is.
A Pro Vercelli 34 ponttal a 16. jelenleg, a társulat pedig a rutinos gólvágóra, Rolando Binchiban bízhat – a nemrég igazolt csatár öt fellépésen három találatot jegyez. Kellenek is a gólok a piros-fehéreknek, mivel eddig igencsak impotens volt a támadószekció. Vendégként 2-6-7-es mérlegükhöz 12-21-es gólkülönbség társul. A formájuk mindenképpen bizakodásra adhat okot, hiszen öt bajnoki óta őrzik veretlenségüket, és kétszer győztek is. Ma a belső védőjük eltiltott lesz, de visszatér lapos büntetéséből egy középpályás. Egy támadó és két középpályás még sérült, velük nem számolhat Moreno Longo vezetőedző.
A Latinának 9/22, a Pro Vercellinek 11/20 az over/under statisztikája. Eddig ötször találkoztak egymással, négyszer 1-1 lett a vége (ősszel is), egyszer a Latina nyert 1-0-ra. Ma sem várunk gólzáport, és tán az iksznek van a legnagyobb esélye…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik