Hírek

Blackpool-Hartepool

Blackpool-Hartepool +2,5!

A hazaiak a feljutásra hajtanak, támadósoruk erős, a vendégek már biztonságban érezhetik magukat, a védelmük ugyanakkor csapnivaló. Hazai esély, de a gólokra tán nagyobb figyelmet érdemes szentelni.
A narancssárgák 57 egységükkel a 8. pozícióban tanyáznak, egyet kellene előzniük ahhoz, hogy play offos helyet szerezzenek meg. Gary Bowyer alakulata otthon sok pontot hullajtott el, mérlege 7-8-3, gólkülönbsége 31-19. A formájára nem lehet panasz, január közepe óta csak egyszer kapituláltak, de a Portmouth vendégeként ez a bocsánatos bűn kategóriájába tartozott. Legutóbb február elején fordult elő a brigáddal, hogy nem találtak be a Bloomfield Road-on. Eltiltott nincs, egy középpályás és egy támadó sérült néhány hete, de nélkülük is működik a gépezet.
A Hartepool 41 ponttal a 21. helyen áll, a két kiesővel szemben 8, illetve kilenc egység a fórja. A 4-4-11-es idegenbeli mutató sokat elárul a társulat erejéről, a 23-39-es vendég gólkülönbség pedig önmagáért beszél. A hátvédsor otthon sem stabilabb, 28 fellépésen 63-szor mondott csődöt. A formája szeszélyes, a legutóbbi öt bajnokiján 3-0-2-es sort produkált, ám így el tudott szakadni a veszélyes zónától. Az United meccsein általában szép számmal jönnek a találatok, ebben közrejátszik, hogy a január 18-án kinevezett Dave Jones a 4-3-3-as hadrendet preferálja. A keretben egy középpályás sérült, elől viszont ismét összeállhat a Thomas-Amond-Alessandra trió, amely a gárda találatainak döntő többségét jegyzi.
A házigazda nyomás alatt játszik, hiszen minden pontra szüksége van a rájátszáshoz. A vendégeknek jót tett a menedzserváltás, azóta sikerült eltávolodniuk az utolsó két helytől. A védelem a vendégeknél nem áll a helyzet magaslatán, viszont a Hartepool felvállalja a nyílt játékot. A gólokban érzünk erőt, a +2.5-ös opció szimpatikusnak tűnik…

Numancia-Rayo Vallecano -2,5! X2!

A két, egykoron szebb napokat megélt alakulat ezúttal a Segunda Divisionban találkozik egymással. Az edzőt váltó fővárosiak jók lehetnek egy pontra, de a gólzápor kizárt.
A spanyol másodosztályban nincs megállás, a 31. fordulót rendezik. A Numancia a 38 egységével a 13. helyen áll, még azért nincs totális biztonságban, főleg akkor, ha folytatja nem túl jó formáját. A piros-kékeknél mintha elveszítette volna valamennyi játékos a góllövőcipőt: a társulat az utolsó öt bajnokiján nem talált a kapuba, ebben a periódusban háromszor kikapott, majd remizett kétszer. A kispad mozog is Jagoba Arrasate alatt, akinek mentsége az lehet, hogy legalább otthon gyűjtögeti a pontokat a brigád – mérlege 7-5-3 (17-13). A keret nem lesz teljes, egy támadó és két bekk bajlódik sérüléssel. Manu del Moral kihagyta az előző meccset, Kike Sola pedig csak csereként lépett pályára. A Numancia alakulatában sok a rutinos futballista – nem igazán jellemző a társulatra a gyorsa játék…
A darazsaknál néhány hete menesztették Baraja mestert, a kispadra a második csapat trénere, Michel ült le. A változás, olybá tűnik, jót tett a gárdának, mivel az utóbbi három bajnokin négy egységet kasszíroztak a fővárosiak. Kellenek is a pontok a piros-fehéreknek, ugyanis még mindig kieső helyen tanyáznak. 32 ponttal a 19.-kek, de még bőven van remény, hiszen egy sikerrel több helyet is előzhetnek. Idegenben azonban eddig pocsékul tolják a fiúk, 1-2-11-es soruk (8-21) önmagáért beszél. Vendégként az utolsó négy túrájukat bebukták Trashorrasék – mikor, ha nem ma kezdik meg pontok gyűjtögetését. A Rayo kerete sokkal többre lenne hivatott, élvonalbeli múlttal rendelkező futballisták sora szerepel a madridi kiscsapatnál. Egy kapus, egy védő és egy középpályás nem lehet ott sérülés miatt a mai ütközetben.
A hazaiaknak 14/15, a vendégeknek 11/19 az over/under statisztikája. Ma nem várunk sok gólt, az új edzőnek pedig bizalmat szavazunk. Tippünk így X2 és -2.5!

Olvasói sztorik