Hírek

Olaszország-Albánia

Olaszország-Albánia (0-1) 1!

A G csoportban a taljánoknak muszáj tartaniuk a lépést a spanyolokkal, így ma nyernek!
A hatosban a hispánoknak és az olaszoknak 10-10, Izraelnek 9, Albániának 6, Macedóniának és Liechtensteinnek pedig 0-0 pontja van. Gian Piero Ventura kapitány együttese három siker könyvelhetett el, emellett otthon remizett az ibériaiakkal. A tavalyi esztendőt egy németekkel játszott iksszel zárták. A rutinos szakember a következő keretet hirdette meg a soron következő két meccsre:
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alex Meret (SPAL)
Védők: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United – Anglia), Danilo D’Ambrosio (Inter), Mattia De Sciglio (AC Milan), Alessio Romagnoli (AC Milan), Daniele Rugani (Juventus), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Davide Zappacosta (Torino)
Középpályások: Antonio Candreva (Inter), Daniele De Rossi (Roma), Roberto Gagliardini (Inter), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris Saint-Germain – Franciaország)
Támadók: Andrea Belotti (Torino), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Éder (Inter), Manolo Gabbiadini (Southampton – Anglia), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Nicola Sansone (Villarreal – Spanyolország).
Az azurrik természetesen sikerre éhesen várják a kilencven percet, a sérült Chiellinit tudják pótolni, elől pedig valósággal a bőség zavara nehezíti a kapitány dolgát.
Az albánok az Eb-szereplés után remekül kezdték a sorozatot, de aztán kétszer is kikaptak: előbb a spanyoloktól, majd Izraeltől, utóbbitól ráadásul hazai pályán. Giovanni De Biasi vezetőedző alakulata ráadásul két alapemberét elveszítette: egy belső bekk és az elsőszámú kapus is piros lapos eltiltását tölti majd. A keretben ettől függetlenül maradt potenciál, légiósaik sem rossz ligákban edződnek.
A két alakulat között azért nagy minőségi különbség van, és ezt az olaszok ma be is bizonyítják a pályán. Érzésünk szerint Immobiléék kétgólos sikerrel zárják a meccset. Tippünk így hendis H!

Ausztria-Moldova 1-es +2,5!

Az osztrákok beragadtak a rajtnál, ma javíthatnak pozíciójukon a csoport leggyengébb láncszeme ellen.
A D csoportban így áll a helyzet 4 fordulót követően: 1. Írország (10), 2. Szerbia (8), 3. Wales (6), 4. Ausztria (4), 5. Grúzia (2), 6. Moldova (1).
Az osztrákok az Eb leszerepeltek, és bizony azóta sem tudjak visszatalálni a helyes útra. A sógorok eddig csak Grúziát verték, remiztek Walesszel, kikaptak otthon az írektől és idegenben a szerbeknél. Nagyot kellene hajrázniuk Marcel Koller kapitány együttesének még a második hely megszerzéséhez is. Pedig a keret erős, topligákban edződik a játékosok jó része. Kisebb problémát jelent ezúttal, hogy Baumgartleinger és Schöpf egyaránt eltiltását tölti majd ma este – nagy szükség lenne a Leverkusen és a Schalke futballistáira. Elől Harnik jó formát mutat, mögötte Arnautovic, Junuzovic, Burgstaller vagy akár Sabizter is bevetésre vár. Gólkülönbségük 6-7, minden meccsen kaptak gólt, és csak az íreknek nem lőttek.
Moldova válogatottja gyenge, keretében alig szerepelnek légiósok (Ionita, a Cagliari középpályása emelhető ki ebből a kategóriából), így a botrányos szereplésért nem igazán tehető felelőssé Igor Dobrovolski szövetségi kapitány. Sőt, annyira nem is szabad leszólni a nemzeti alakulatot, ugyanis három zakó után pontot szereztek Mihailovék – az 1-1 abszolút remek eredménynek számít a korábbi sorozatok eredménysorának ismeretében. A Wales-szerb-ír triótól egyaránt hendis különbséggel kaptak ki, gólkülönbségük 2-11. A Az idén már két felkészülési mérkőzést játszott Moldova, és még őrzi veretlenségét – no jó, ellenfelet is tudni kell választani. Katarral 1-1-re végeztek, San Marinóban pedig 2-0-ra végeztek Gatcanék. Vannak sérültek a keretben, két bekk nem lesz bevethető, és szövetségi döntés értelmében még két hátvéd sem lehet ott a többiekkel az osztrákok elleni selejtezőn.
az osztrákoknak most már villantaniuk kell valamit valós tudásukból, ha az első két hely valamelyikére oda akarnak érni. A házigazda nyer, és lesz legalább három találat a kilencven perc során.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik