Hírek

Csehország-Litvánia

Csehország-Litvánia 1-es és -4.5!

A csehek győzelemmel hangolhatnak a San Marino elleni vébé-selejtezőre.
Karel Jarolim szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben, ugyanis a vébé-selejtezőkön eddig gyengélkedik alakulata. Négy mérkőzést követően 5 egységgel csak a 4. helyen áll a C csoportban, Németország, Észak-Írország, és Azerbajdzsán is megelőzi Skodáékat. Rontja az összképet, hogy háromszor is hazai környezetben szerepelhetett a válogatott, de csak a norvégokat sikerült legyőzniük, az északírekkel és az azeriekkel csak remizni tudtak Dockalék. A következő játéknapon San Marinóba utaznak a piros-kék-fehérek, ezen a mérkőzésen azért borítékolható a három pont. A Samp támadója, Schick megsérült a Juventus elleni bajnokin, ő így nem lehet ott a mérkőzésen. A gólerős támadó remek szezont fut Genoában, így az ő elvesztése érzékeny veszteség.
A litvánok eddig önmagukhoz képest nem teljesítenek rosszul a csoportjukban, a skótokkal és a szlovénokkal leikszeltek, verték Máltát, viszont Szlovákiában beleszaladtak a késbe (4-0). Edgaras Jankauskas legénységére vasárnap egy angol túra vár – vélhetően nem nüvelik pontjaik számát Valskisék… A keretben ezúttal is szép számmal lesznek légiósok, no de nem elitcsapatokból. A 4-4-1-1-es alapfelállás nem változik, zárt játékrendszert alkalmaznak majd a litvánok. Egy szélső és egy balhátvéd sérülés miatt kihagyja a barátságos meccset és a selejtezőt is.
A csehek – noha botlottak mostanság néhányszor – esélyesként várhatják a felkészülési mérkőzést. Bizalmat szavazunk a házigazdának, de nem gondoljuk, hogy kivégzésbe torkollna a dolog. Az 1-es mellé a -4.5-ös opciót javasoljuk megjátszani.

Skócia-Kanada 1-es és -4.5!

Az eddig gyengén teljesítő skótok ma barátságos meccsen hangolhatnak a szlovénok elleni selejtezőre. Hazai sikert várunk…
Gordon Strachan együttese pocsékul nyitotta a sorozatot, így 4 meccs után szinte borítékolható, hogy a kékek megint nem lesznek ott egy világversenye. A máltai siker után otthon nem bírtak a litvánokkal, majd jött két vereség, Szlovákia és Anglia is alaposan elverte Fletcheréket – mindkétszer 3-0 lett a végeredmény. A hétvégén a szlovénokat fogadják majd Morrisonék: nem lesz egyszerű dolguk a skótoknak, ugyanis a szlovénok veretlenek még a hatosban. A 4-2-3-1-es hadrendben nem lesz változás. A keretben Celtic-játékosok mellett angol első és második ligás légiósok szerepelnek. A középpályások közül ketten lemondták a szereplést sérülés miatt.
Kanada nemzeti csapatánál Octavio Zambranót nevezték ki szövetségi kapitánynak a múlt héten. A kolumbiai szakembernek nem lesz könnyű dolga, hiszen a keret nem túl acélos, nincs is európai légiós a gárdában. A tavalyi esztendőt rosszul zárták a juharlevelesek, az idén januárban viszont 4-2-re verték Bermudát – azért mondjuk ez nem nagy bemondás. A védelemben rutinos focisták kapnak szerepet, kérdés, mit tudnak majd kezdeni az otthon nagyon motivált skótokkal.
A kék-fehéreknek muszáj lesz bizonyítaniuk szurkolóiknak, hogy azért több van annál a csapatban, mint amit eddig mutattak a selejtezők során. Ma megverhetik Kanadát, de öt találat minden bizonnyal nem esik majd a kilencven perc során. Tippünk így: 1-es és -4.5!

Olvasói sztorik