Hírek

Mönchengladbach-Schalke

Mönchengladbach-Schalke 1-es és +1.5!

Az első meccsen jött a gólváltás, ma hazai sikerrel és legalább két találattal kalkulálunk!
Az első mérkőzésen a Veltins Arénában 1-1re végeztek a felek.
A Gladbach Dieter Heckinggel a kispadon rátalált a helyes útra, tavasszal szárnyal – ez a remek sorozat szaladt meg vasárnap a Hamburg vendégeként (2-1). Összességében így sincs ok panaszra, hiszen a zöld-feketék tavaszi teljesítményük alapján az előkelő 3. helyet foglalnák el a tabellán. Összességében a a 9. pozíciót foglalják el, de az EL-t érő 6. helyet elérhetik még simán Rafaelék. A BL-ben a 3. helyen zárták a csoportkört a Barca és a City mögött, viszont a Celticet maguk mögött tartották Hofmannék. Az EL-ben a Fiorentinától odahaza ugyan kikaptak, de a violáknál 4-2-re nyertek! A keret nem lesz teljes, Stindl, Doucoure és Hazard sérült, Traore és Schulz bevetésére halvány esély azért mutatkozik.
Markus Weinzierl együttese az EL-ben megnyerte csoportkörét, majd a PAOK sem jelentett akadályt a királykékeknek. A Bundesligában csak a 11. helyen tanyáznak Burgstallerék, idegenben 1-4-6-os igencsak gyengécske mérleggel. A formája szeszélyes, legutóbb például magabiztosan intézték el Caligiuriék az Augsburgot (3-0), de előtte több héten keresztül nem tudtak nyerni Nastasicék. A keretben Di Santo, Avdijaj, Baba és Naldo biztosan kimarad, Coke, Uchida és Embolo talán ott lehet a padon.
A Gladbach néhány hete otthon 4-2-re elverte a Schalkét – a zöldek ma is győzhetnek. Emellett várunk legalább két-három találatot, többet természetesen a hazaiaktól. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Anderlecht-APOEL 1!

A belga együttes a szigeten is nyerni tudott 1-0-ra, és ma is esélyesként lép pályára a Constant Vanden Stock-ban.
A lila-fehérek jó formában várhatják a visszavágót, a bajnokságban az élről várhatják a play offot, a hétvégén gáláztak a lila-fehérek a Beveren ellen (3-0). Az EL előző körében a Zenitet ejtették ki René Weiler fiai, akik hazai pályán nem igazán ismernek kegyelmet: a bajnokságban és a csoportkörben is csak egyszer botlottak. Brunóéknél friss sérült nincsen, így erős kezdőcsapatot küldhet pályára a svájci szakvezető.
A ciprusiak az Olympiacost, a Young Boyst és az Asztanát utasították maguk mögé a csoportkörben, majd az Athletic Bilbao skalpját is begyűjtötték. A rájátszást a bajnokságban az élről kezdték, sé az első mérkőzésen is győztesként hagyták el a pályát. Thomas Christiansen együttese idegenben azért sebezhető, ezt mind az EL-ben, mind pedig a pontvadászatban mutatott produkciója is bizonyítja. Ma muszáj lesz támadnia a sárga-kékeknek, ez viszont veszélyes lehet az Anderlecht ellen. A csapatban egy belső védő sérült, egy védekező középpályás pedig eltiltását tölti.
A belga sztárcsapat nagy lépést tett a továbbjutás felé egy hete Cipruson. Viszont az 1-0 veszélyes eredmény, az az érzésünk, hogy Teodorczykék ismét legyőzik a vendégségben azért visszafogottabb teljesítményre képes szigetlakókat. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik