Hírek

Fulham-Blackburn

Fulham-Blackburn 1!

A londoniak számára elérhető közelségbe került a play off, ma újabb nagy lépést tehetnek céljaik elérése érdekében.
Slavisa Jokanovic menedzser alakulata a gyengébb ősz után jobban teljesít, ennek eredményeképpen fel is jöttek a fehér-feketék a Championship 7. helyére. A londoniak 60 egységet termeltek, ha ma győznek, megelőzik a Sheffield Wednesdayt, így rájátszást érő pozícióba kerülnek. Alukoék jó passzban vannak, szombaton a listavezetőnél győztek fölényes magabiztossággal (Newcastle 1-3). A Craven Cottage-en 8-6-4-es sort produkáltak, idegenben is pontosan ilyen mérleg áll a nevük mellett. Január 2-a óta nem kaptak ki saját létesítményükben, ahol szép számmal lövik a gólokat: Martinék hazai gólkülönbsége 35-24. A keretben egy támadó és egy védekező középpályás sérült.
Az egykor szebb napokat látott Blackburn jelenleg csak a 22., kieső helyen állomásozik. A kék-fehérek még reménykedhetnek, hiszen ledolgozható a hátrányuk. 38 egységet húztak be eddig, vendégségben viszont nem megy a társulatnak: 2-5-10-es soruk pocsék. A rossz szereplés miatt február végén menedzsert váltott a klub, érkezett a rutinos Tony Mowbray, akivel eddig veretlen az együttes! Öt bajnokin 2-3-0-ás mutatót hozott az új szakvezető, legutóbb a Norwich ellen jött össze a pontszerzés, igaz, a kanárik szinte végig emberhátrányban futballoztak (2-2). A keretben friss sérült nincsen, így erős csapattal utazhat a brigád a fővárosba.
Az új szakvezető szerződtetése jó döntésnek bizonyult a vendégeknél, ám a házigazda keretét jóval erősebbre taksáljuk. A Fulham ma megszakítja a Blacburn sorozatát, a pontok a Craven Cottage-en maradnak. Tippünk: 1-es!

Leicester-Sevilla Mindkét csapat szerez gólt!

Ahogy az első mérkőzésen, úgy a visszavágón is gólváltást várunk a felektől!
Az odavágó 2-1-es hispán sikert hozott Andalúziában.
A Leicesternél új időszámítás kezdődött Ranieri menesztése óta. A rókák azóta mindkét bajnokijukat megnyerték, így elmozdultak a közvetlen kiesőzónából. Persze, még nem dőlhetnek hátra Mahrezék, ugyanis a jól hajrázó Hullal szemben mindössze három egység az előnyük. Craig Shakespeare menedzser alakulatára a következő hetekben nyerhető mérkőzések várnak, tehát április közepéig bebiztosíthatják élvonalbeli tagságukat.
A BL-ben eddig a szebbik arcát mutatta az angol bajnok, a csoportját simán megnyerte, csak egyszer kapott ki, de akkor annak a találkozónak már nem volt tétje. Az első mérkőzésen még Ranierivel a padon nem kezdett jól a gárda, a Sevilla 11-est is hibázott, és kétgólos előnyre tett szert. Aztán jött Vardy, aki találatával reményt adott a visszavágóra. A keretben Wague sérült, és Hamer, a tartalékkapus sem áll rendelkezésre.
A Sevilla őrzi 3. helyét a La Ligában, a hétvégén viszont nagy esélyt szalasztottak el a déliek azzal, hogy hazai pályán nem bírtak a Leganes-szel (1-1). Jorge Sampaoli vezetőedző alaposan felforgatott csapatot vezényelt a pályára, amely nem is futballozott jól, az iksz igazságosnak mondható. A tréner pihentette több játékosát is a BL-mérkőzésre: Nzonzi, Iborra, Vietto a padon kezdett, az eltiltott Vitolo pedig a lelátóról tekintette meg a kilencven percet. A BL-ben a Juventus mögött a 2. helyen zárta a csoportkört az andalúz társulat, a Lyont és a Zágrábot maga mögé utasította. Érdekesség, hogy idegenben veretlenek maradtak Nasriék, sőt, még gólt sem kaptak a három túrán. A keretben Krohn-Dehli és Trémoulinas sérült hosszabb ideje.
A Leicesternek jót tett e menedzserváltás, és hazai pályán kifejezetten erősek Ndidiék. A Sevilla az idén bebizonyította, hogy már vendégségben is képes stabil, jó futballra, nem úgy, mint a 2015/2016-os kiírásban. A két gárda meccsétől gólváltást várunk, mi erre fogadunk!

Olvasói sztorik