Hírek

Deportivo La Coruna-Betis

Deportivo La Coruna-Betis 1!

Pepe Mel eddig remekül teszi a dolgát La Corunában, ma borsot törhet egykori csapata orra alá…
Elmaradt mérkőzést pótolnak a La Ligában.
A Depor nem kezdte rosszul a bajnokságot, de 2017-ben mély gödörbe került. Nem jöttek a sikerek, sőt, szinte csak kikaptak a kék-fehérek, így nagy meglepetést nem okozott, hogy menesztették Gaizka Garitanot a Leganestől elszenvedett 4-0-ás vereség után. A galíciai csapatnál gyorsan találtak megoldást a tréner pótlására: a rutinos, egykor épp a Betisszel szép sikereket elért Pepe Melt kérték fel a szkmai munka irányítására. A kopasz mester jött, a gárda pedig feltámadt. Előbb ikszeltek otthon az Atleticóval, majd a hétvégén roppant fontos három pontot kasszíroztak be Gijonban kiesési rangadón. Nyugalomra még így sincs semmi ok, ugyanis Andonéék 23 egységgel így is a 17. pozíciót foglalják el, néggyel több pontjuk van, mint a már vonal alatti Granadának. A Riazorban 4-3-4-es statisztikát hoztak eddig össze Borgesék. A keretben lesznek hiányzók, egy kapus, egy védekező középpályás és két támadó sérült. A hadrend nem változik, otthon is a 4-2-3-1-es felállásba küldi csatába övéit Pepe Mel.
A Betis 27 egységgel a 14. helyen tanyázik, a formája szeszélyes, két vereség után nyert a Malagánál, legutóbb viszont otthon kapott ki a Real Sociedadnak (2-3). A zöldek idegenben még nem remiztek, három siker mellett nyolcszor megadták magukat. Víctor Sánchez együttese még nincsen teljes biztonságban, vasárnap pedig a Bernabeuban kőkemény meccs vár Petrosékra. A sevillai alakulatban sérült a legutóbbi meccsen lecserélt középpályás, Jonas Martin, rajta kívül viszont nem lesz fontos hiányzója a brigádnak.
A Depornál a lehető legjobbkor érkezett Pepe Mel, aki képes volt felrázni a kék-fehéreket. A La Coruna-i együttes otthon nem rossz, ráadásul élet-halál harcot folytat a bennmaradásért. Ma fontos három pontot húzhatnak be! Tippünk így: 1-es!

Manchester City-Stoke City 1-es és +2.5!

A házigazda remekel mostanság, a Stoke sem tudja feltartóztatni a kékeket.
Guardiola még nem mondott le a bajnoki aranyról, hiába vezeti a Premier League-t a Chelsea nyolcpontos előnnyel a City előtt. A manchesteri alakulat jelenleg 55 egységnél jár, hazai környezetben általában kíméletlen, mérlege 7-4-1. Agüeróék állnak még az FA Kupában is, és a BL-ben is kétgólos előnyből várják majd a monacói visszavágót (5-3). A formára nem lehet panasz, január közepe óta nem veszítettek tétmeccset, és szépen termelik a gólokat Gabriel Jesus sérülése óta is. A brazil centeren kívül csak Gündogan sérült, így ismét ütős alakulattal állhatnak ki a házigazdák. A 4-1-4-1-es felállás marad, az argentin mögött a Sterling, Bruyne, Silva, Sane négyes kaphat szerepet.
A Stoke számára csak a bajnokság maradt, ám ott sem lehetnek extra céljaik a piros-fehéreknek. A középmezőnyben állomásoznak, 35 pontjuk van, előre és hátra sem kell tekintgetniük. A keret minőségi, tán több is lehetett volna az idén a csapatban, ám sokat hibáztak Crouchék. Idegenben főleg (3-3-7), 25 kapott góljuk soknak számít. A formájuk hullámzó, otthon kettőt nyertek, vendégségben kettőt buktak. Legutóbb a Middlesborought simán elintézték Arnautopvicék, előtte viszont alaposan megégtek a Tottenhamnél (4-0). A keretben Butland és Ireland huzamosabb ideje sérült, Walters és Shaqiri ugyan már elkezdte az edzést, de még nincsenek bevethető állapotban. A hórihorgas center mögött Arnautovic, Allen és Sobhi rohamozhat majd – Krkicet kölcsönadták a télen, de egyelőre nem érződik a támadóközéppályás hiánya.
A Manchester City a találkozó esélyese, ám szerintünk egy találatra akár még a vendégek is jók lehetnek. Hazai sikerrel és gólokkal kalkulálunk, legalább hárommal. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik