Hírek

Sheffield Wednesday-Burton

Sheffield Wednesday-Burton 1!

A baglyok egyre közelebb kerülnek céljuk eléréséhez, ma sem hibáznak!
A házigazda 61 egységével a Championship 6. pozícióját foglalja el. Mögötte jól hajrázik a Fulham, így még nem nyugodhatnak meg a kék-fehér-feketék. A Hillsborough Stadium-ban 12-1-4-es mérleget produkáltak Rhodesék, akik két vesztes mérkőzőst követően a hétvégén kiütötték a Norwichot (5-1). A play offra hajtó brigádnál lesznek hiányzók, egy belső védő és egy középpályás tutira nem lesz ott a meccsen, viszont két középpályás már bekapcsolódott a közös munkába, és egy center visszatérésére is van remény.
A Burton a kiesés ellen küzd, egyelőre nem is áll rosszul a harcban, ugyanis 37 pontjával a 19. A vonal alatti Bristol City 34-nél jár, így tehát a sárga-feketék sem dőlhetnek még hátra. Sordellék 2-7-9-es idegenbeli sora arra enged következtetni, hogy azért az iksz benne van a túráikban, és a formájuk alapján is elmondható, hogy hajlamosak remizni: az utolsó három bajnokijukon megosztoztak a pontokon. A gárdában minden csapatrészben lesz egy-egy hiányzó, ettől függetlenül nem változik a 4-4-2-es hadrend.
Ősszel a Burton otthon 3-1-re elverte a Wednesdayt, ezért pedig ma bosszút állnak Forestieriék. Nem könnyű pontot szerezni Sheffieldben, és a szombati siker nagy lendületet adhat a házigazdának. Tippünk így: 1-es!

Rotherham-Brighton 2!

A házigazda tuti, hogy kiesik, az élcsapat ellen nem lesz esélye.
A Rotherham nem tud bennmaradni a Championshipben, a gárda az utolsó, lemaradása tekintélyes, 35 fellépésen mindössze 17 egységig jutott. Igaz, pontjai többségét otthon húzta be, mérlege 4-4-9. A formája tragikus, január közepén nyert legutóbb, az utolsó négy fellépését egyaránt elbukta. A keret vékony, ráadásul ezúttal több alapember is kimarad a csapatból sérülés miatt. Fogy a motiváció is a csapatnál, kilátástalan a piros-fehérek helyzete.
A Brighton a 2. pozícióban áll jelenleg, amely egyenes ágon való feljutást ér a szezon végén. A kék-fehérek 71 pontosak, mögöttük viszont jól hajráznak a csapatok, így nem nyugodhatnak meg Chris Hughton fiai, akik két kínos vereséget szenvedtek el az elmúlt bő egy hét alatt. Előbb otthon kaptak ki rangadón a Newcastle-től, majd beleszaladtak a késbe Nottinghamben is (3-0). Hemesék idegenben is erősek, 8-5-4-es mutatójuk erre utal. A védelemben leszek hiányzók, de a keret mély, tudja őket pótolni a szakvezetés.
Ősszel simán 3-0-ra nyert a Brighton, és ma is Baldockékat érezzük esélyesebbnek. A vendégek sikerét várjuk, bátrabb sporttársaink akár a hendis V-t is behúzhatják…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik