Hírek

Udinese-Juventus

Udinese-Juventus 2-es és -4,5!

Nem szakad meg a bajnok sorozata, nyernek a torinóiak, de azért ismét nem rendeznek gólfesztivált Higuainék.
A friuliai együttes mindenfajta extra teher nélkül léphet pályára ma délután is. Luigi Delneri jókor érkezett az északiak kispadjára, a rutinos trénerrel bezsebelték a biztos bennmaradáshoz szükséges pontokat, azóta viszont jószerivel vegetálnak Fofanáék. 29 egységgel rendelkeznek, és még úgy is őrzik 14. helyüket, hogy az utolsó négy fellépésükön nem nyertek, a legutóbbi hármat pedig elveszítették. Otthon 5-2-6-os sort produkáltak, de a nagycsapatoknak egytől-egyig megadták magukat (Lazio, Inter, Napoli, Roma). A keretben két peremember sérült, a hadrend marad a 4-3-1-2, elől Théréau mellett Zapata kezd, mögöttük De Paul szervezi a játékot. Ugyancsak visszatérhet a kezdőbe Hallfredsson, aki – De Paulhoz hasonlóan – letöltötte eltiltását.
A torinói alakulat parádézik. A Juve hétpontos előnnyel vezeti a Serie A-t, az Olasz Kupa elődöntőjében 3-1-es előnyre tett szert a héten a Napolival szemben, a BL-ben pedig Portóban nyertek 2-0-ra Mandzukicék. Allegri jól rotálja a brigádot, ezúttal vélhetően Marchisio, Barzagli és Lichtsteiner kap pihenőt. A zebrák idegenben is félelmetesen tolják, 8-0-4-es a vendégmutatójuk, legutóbb január közepén Firenzében kaptak ki Khediráék. Elől Higuain, mögötte a Cuardado-Dybala-Mandzukic trió kap lehetőséget. Ütős alakulat a Juve, amely a hasonló mérkőzéseket rutinból le szokott hozni.
Az Udinese motiválatlan, de persze a bajnok ellen biztosan felszívják magukat Baduék. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a Juventus behúzza a három pontot, takarék-üzemmódban is. Tippünk így: 2-es és -4.5!

Las Palms-Osasuna 1-es és +1,5!

A madridi bravúrpont után végre magukhoz térhetnek a kanárik!
Egyik brigád sem mostanában nyert bajnokit… A hazaiak január végén, a vendégek október közepén ünnepelhettek sikert a La Ligában. Mégis, alapjaiban véve más a két gárda célja és megítélése.
Quique Setién vezetőedző ugyanis egy egészen jó futballt előadó csapatot pakolt össze a Kanári-szigeteken, a Las Palmas a rosszabb széria ellenére is a középmezőny tagja. A társulat a 12. pozíciót foglalja 29 egységgel, hazai környezetben 6-5-2-es mutatóval. A kanárik négy vesztes mérkőzés után szerdán a Bernabeuba volt hivatalos: Jeséék ragyogó játékkal értek el 3-3-as döntetlent úgy, hogy néhány perccel a vége előtt még kétgólos előnyben voltak Ronaldóék otthonában. A keretben vannak hiányzók, ám lapértesülések szerint a Madridban kényszerből lecserélt Brigas ismét ott lehet a védelem tengelyében. Elől a Tana-Boateng-Jese hármas rohamoz majd, és jó hír, hogy Livaja is edzésbe állt, várhatóan már elülhet a padra.
Az Osasuna készülhet a búcsúra, hiába az edzőváltások, a pamplonaiak kerete vékony a La Ligához. A brigád mindössze 10 egységet gyűjtött 25 meccsen, idegenben 1-3-8-as mutatójához 12-29-es gólkülönbség társul. Petar Vasiljevic alakulata immár ötmeccses vereségsorozatot fut, a hétközi játéknapon a Villarreal verte őket péppé az El Sadarban (1-4). Hogy tetézzük a bajt, fontos kulcsemberek hiányoznak majd az utazókeretből. Túl sok veszíteni valója nincs már a piros-kék alakulatnak, ám a két Flano, Fausto és Tano nélkül irdatlan nehéz dolguk lesz a szigeten…
A Las Palmas erőt meríthet a szerdai pontszerzésből, és végre újra győzelmet ünnepelhet. Az Osasuna pedig folytatja mélyrepülését, amelynek a vége a Segunda Division lesz majd… Tippünk így 1-es és +1,5

Olvasói sztorik