Hírek

Leicester-Hull City

Leicester-Hull City 1!

A rókák feltámadtak hétfőn, ma kitart a lendületük!
Claudio Ranierit menesztették a múlt héten, miután a gárda vállalható, 2-1-es vereséget szenvedett Sevillában BL-meccsen. A kirúgás persze nem ennek volt közvetlenül betudható, hanem sokkal inkább a brigád Premer League- és FA Kupa-szereplésének. Mert a bajnokságban a kiesés szélére sodródott a kék-fehér alakulat, a kupából pedig a harmadosztályú Millwall jelentette a végállomást. Vaedyék hétfőn immár Craig Shakespeare irányításával 3-1-re vertél a Liverpoolt, és végre úgy játszottak Okazakiék, ahogy az elvárható volt tőlük. Kellett is a három egység a csapatnak, amely így most a 15. helyen állomásozik 25 ponttal – a már vonal alatti Crystal Palace 22-nél jár… A rókák otthonukban egészen elfogadhatóan teljesítettek, mérlegük 6-3-4, idegenben azonban továbbra is messze a leggyengébbek a mezőnyben. Ám most újfent a King Power Stadium-ban lesz jelenésük. A keretben Wague sérült, rajta kívül minden kulcsjátékos bevetésre készen áll.
A Hull 21 pontjával az utolsó előtti, 19. helyről várja sorsa jobbra fordulását. A tigrisek is meghúzták már a menedzserváltást, de egyelőre Marco Silva sem tud csodát tenni a brigáddal. Ami nem elsősorban az ő hibája, hiszen – véleményünk szerint – a keret nem feltétlenól alkalmas az élvonalhoz. És, akkor még arról nem is szóltunk, hogy szinte példátlan sérülés-hullám sújtja a narancssárga.feketéket. Jelenleg is mintegy tucatnyi futballista neve szerepel a maródiak listáján… Idegenben 1-2-10-es mérleghez 6-28-as gólkülönbség párosul, e szégyenteljes mutatón illene kozmetikázniuk Hernandezéknek. Gólt a túrákon legutóbb január 2-án szereztek, viszont azóta már kibunkereztek egy ikszet az Ols Traffordon. A formájuk összességében hullámzó, legutóbb otthon remiztek a Burnleyvel, előtte kikaptam az Emirates-ben, korábban azonban mattolták otthona Poolt.
A kékeknek jót tett a menedzser-váltás, hétfőn újra remekül focizott a Leicester. Mi megint bizalmat szavazunk Huthéknak, szerintünk a kiesési rangadón a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!

Werder Bremen-Darmstadt 1-es és +1,5!

A zöld-fehérek elkapták a fonalat, megnyerhetik a kiesési rangadót!
Életjelet adott magáról a brémai alakulat. A Werder két meccset nyert meg egymás után, így 22 egységével már nincs osztályozós helyen. Totális nyugalomra azonban semmi ok, hiszen nagyon közel állnak a veszélyes zónához. Az edzőváltáson októberben átesett alakulatnál sokáig nem jöttek az eredmények, Alexander Nourinak azonban türelmet adott a szakvezetés, és most tán beérik a tréner munkájának gyümölcse. A 2017-es esztendőt négy bajnoki zakóval kezdték Gnabryék, ám utána előbb Mainzban nyertek, majd a gyengélkedő Wolfsburgtól is elhozták a pontokat. A Weser-stadionban gyenge, 3-1-7-es statisztikát tudnak felmutatni Kruséék, ezen bőven lenne mit javítani. A keretben három középpályás sérült, ám egyelőre tudják őket pótolni.
Az egykori brémai közönségkedvenc,Torsten Frings ezúttal a vendégek szakvezetőjeként tér vissza korábbi sikerei helyszínére. A Darmstadt trénere nagy fába vágta a fejszéjét decemberben, amikor átvette a gárda szakmai irányítását. A kék-fehérek az új vezetőedző irányításával hat fellépésen négy pontot szereztek, így továbbra is utolsók, összességében 12 egységgel – leszakadva a mezőnytől. A télen több kulcsjátékost is igazoló együttesnek idegenben nagyon nem megy: mind a tíz Bundesliga-túrájukat bebukták, legutóbb novemberben találatak be vendégként. A keretben egy balszélső és egy támadó-középpályás sérült, különösen utóbb, Rosenthal hiányát érezheti meg a társaság. AZ Augsburg ellen le kellett cserélni a futballistát, helyére Sirigu érkezett. A felállás marad a 4-2-3-1, szűrőben ott lesz Altintop is minden bizonnyal.
A brémaiak elkapták a fonalat, és szerintünk kitart a lendületük. A zöld-fehérek végre otthon is nyernek, tippünk így: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik