Hírek

De Graafschap-NAC Breda

De Graafschap-NAC Breda +2,5!

Gólos ütközetet várunk a néhány éve még élvonalban szereplő csapatoktól!
A házigazda 27 egységével csak a 17. helyen tanyázik, esélye nincs a play offra, így a tavaly még élvonalbeli alakulatnak hosszabb távra kell terveznie a másodosztályban. A gyenge őszt nem túl acélos tavasz követte, hiába váltott edzőt a klub, az eredmények messze elmaradtak a várttól. Hazai környezetben még elfogadható az eredménysora (7-1-5), és a gólokat is szórják Parzyszekék, gólkülönbségük otthonukban 32-22. A formájuk szeszélyes, a gyenge januárt jobb folytatás követte, az utolsó négy bajnokijából hármat megnyert, és csak egyet bukott el. A keretben eltiltott és friss sérült nincsen, egy balbekk letöltötte egymeccses büntetését.
A bredaiak 44 pontjukkal a 7. helyen állnak – ennél jobb teljesítményt vártak el a klubvezetők a csapattól. A sárga-feketék a rájátszásban érintettek lesznek, de az egyenes feljutásról lecsúsztak. Az ősz elején még jobban ment a társulatnak, de decemberre elmélyült a válság. A régi trénert menesztették, érkezett Stijn Vreven, aki szintén nem tudott lényegi előrelépést produkálni Kortéékkel. Vendégként 5-1-7-es (21-27) mérleget hozott össze a NAC, a formája hullámzó, két vesztes meccs után nyert. Egy belső védő sérült, egy középpályás visszatér eltiltásából.
A De Graafschapnak 19/8, a NAC-nak 15/12 az over/under mérlege. A hazaiak otthonukban rendre nekimennek az ellenfeleknek- ez várható ma is. Szerintünk a három találat garantált. Tippünk így: +2.5!

FC Oss-Ajax Tartalék +3.5!

Brutálisan rossz hazai védelem, ugyanakkor bátor taktika – az Ajax tarcsi ellen igazi gólzápor várható!
Az Oss a múlt héten sem okozott csalódást nekünk, hatgólos meccsen osztozott meg a pontokon az Almere vendégeként. A piros-fehérek egyébként nincsenek rossza passzban, három mérkőzés óta veretlenek, így most 31 egységükkel a 15. pozíciót foglalják el. Otthon szeszélyesen nyomják, mérlegük 5-2-6, gólkülönbségük pedig 30-31! A liga legpocsékabb védelme az Ossé, 27 meccsen 69-szer kapituláltak, viszont a támadójátékra nem lehet panasz, mivel 53-szor már eredményesek voltak Boereék. A keret nem lesz teljes, egy jobbszélső eltiltott lesz, ráadásul két kapusuk is sérüléssel bajlódik.
Az Ajax Tartalék előtt le a kalappal, hiszen úgy őrzik 2. helyüket a holland második vonalban, hogy tisztában vannak vele: nem válthatnak osztályt, sőt, a play offban sem vehetnek részt. 53 pontosak, idegenben 6-3-4-es sorral és 26-21-es gólkülönbséggel. Ha elismerően szóltunk a hazaiak támadósoráról, úgy meg kell ezt tennünk az amszterdami fiatalok kapcsán is: 69 gólt vertek már Marcel Keizer fiai. Az együttes nincs rossz passzban, bár legutóbb az FC Eindhovent hazai közegben azért illett volna legyűrni (1-1). A keret nem lesz teljes, többen a felnőtt csapattal készülnek, így például a házi gólkirály is. Ugyanakkor rendeget a tehetséges fiatal a keretben, így megoldott a hiányzók pótlása.
A +3.5-ös over/under statisztikája a hazaiaknak 17/10, a vendégeknek 14/13. Szeptemberben Amszterdamban 7-0 lett a végeredmény. Ma mindkét féltől várunk gólokat, nem is keveset. Négyet nagyon jó eséllyel bevernek a fiúk. Tippünk így: +3.5!

Olvasói sztorik