Hírek

Osasuna-Villarreal

Osasuna-Villarreal 2!

A pamplonaiak menthetetlennek tűnnek, a Villarreal is kifoszthatja az Osasunát…
Az újonc nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, de gyorsan kiderült: állománya nem üti meg a La Liga szintjét. Immár a harmadik vezetőedző trenírozza a piros-kékeket, de Petar Vasiljevic sem tud csodát tenni. A társulat az utolsó, mindössze 10 egységet szerzett, az El Sadarban pedig még nem tudott nyerni, mérlege 0-4-8. A formája borzalmas, hármasával kapja mostanság a gólokat, az elmúlt négy fellépésén 12-szer mattolták Sirigu kapust, az utolsó kettőn pedig nem lőttek gólt a csatárok. A keretben sok lesz a hiányzó, egy középpályás eltiltás, egy másik sérülés, és három bekk ugyancsak sérülés miatt nem áll a szakvezetés rendelkezésére.
A Villarreal is élt meg már sikeresebb heteket. A bajnokságban is botladoznak a sárgák, és elbúcsúztak az EL-től is – igaz, győzelemmel (Roma 0-1). Fran Escribá együttese jelenleg a 6. 39 ponttal, és figyelnie kell a háta mögött sorakozó alakulatokra, ugyanis a Bilbao és az Eibar is feljött nagyon a sárga tengeralattjáróra. Az elmúlt hetekben jó néhány peches ütközetet vívtak meg Musaccióék: vasárnap este a Real ellen már 2-0-ra vezettek, a vége 2-3 lett – a játékvezetői döntések nem kedveztek a hazaiaknak, fogalmazzunk finoman. Idegenben egyébként sem volt túlságosan meggyőző eddig a csapat, mérlegük csak 3-6-2, ugyanakkor a védelem teljesítményével nincs gond, gólkülönbségük 9-6. És még egy fontos adalék: november közepe óta nem szenvedtek vereséget a túrákon Lopezék. Mario Gaspar és Bruno Soriano eltiltott lesz, Sansone pedig még sérült. Soldado a legutóbb már leült a padra, centerposzton pedig Bakambu kapott bizalmat – gólt is lőtt a kongói támadó.
Az Osasuna bennmaradási esélye minimális, a Villarrealt lényegesen jobb csapatnak tartjuk. A sárgák balszerencsés körülmények között kaptak ki a hétvégén, amit akkor levett a sors, ma visszaadhatja… Tippünk így: 2-es!

Real Madrid-Las Palmas 1-es és +3.5!

A madridiak könnyed sikert könyvelhetnek el a szigetlakók ellen, bár a fővárosi védelem azért bezavarhat az összképbe…
Egy pont előnnyel és egy elmaradt meccsel vezeti a La Ligát Zinedine Zidane csapata. A fővárosiak 55 egységet számlálnak, differencia köztük és az ősi rivális között nagyobb is lehetne, ám egy hete kikaptak a Mestallában (Valencia 2-1). Sőt, kis híján vasárnap este is megégtek Iscoék, ám végól kétgólos hátrányt ledolgozva győzni tudtak a Villarreal vendégeként (2-3). A Bernabeuban azért lényegesen kiegyensúlyozottabban teljesítenek Marceloék, mérlegük 10-2-0, 31 találatukra 10-zel feleltek az ellenfelek. A fehérekre kemény hetek várnak, a mai ütközet után egy Eibar elleni meccs szerepel a programban, majd következik a BL-nyolcaddöntő visszavágó Nápolyban, amelyet 3-1-es előnyről várhatnak Ronaldóék. A keretben Varane továbbra sem bevethető, Danilo sérülésből épül fel – Bale minden bizonnyal már ott lehet a kezdőcsapatban.
A Las Palmas gödörben van, a kanárik elveszítették utolsó négy La Liga-ütközetüket, pedig a Granada és a Malaga vendégeként azért nem kellett volna feltétlenül kapitulálniuk a fiúknak. Jelenleg a 12. pozíciót foglalják el 28 ponttal, egyelőre tisztes távolról figyelhetik a kiesés ellen folytatott küzdelmet. Idegenben pocsékul teljesítenek Quique Setien fiai, mutatójuk 1-2-8, ehhez 11-24-es gólkülönbség társul. A keret közel sem lesz teljes, minden csapatrészből lesznek kimaradók, Livaját a centerposzton Boateng pótolhatja majd, mellette Jesé és Viera lesz a másik két csatár. A 4-3-3-as felállás nem változik, mögöttük a Gomez-Mesa-Tana középpályás trió vár bevetésre.
A két gárda őszi mérkőzésén 2-2-es döntetlen született a Kanári-szigeteken. Ma is számolunk gólokkal, de az elosztást ezúttal másként képzeljük el. Nem zárjuk ki, hogy betalálnak a kanárik, viszont a madridiak sikeréhez nem férhet kétség. Tippünk így: 1-es és +3.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik