Hírek

Valencia-Leganes

Valencia-Leganes 1!

Furcsa leírni: a kiesési rangadón a házigazdákat tartjuk esélyesebbnek…
A denevérek 26 pontjukkal a La Liga 13. pozícióját foglalják el. A zaklatott szezon eddig rendeget kudarccal járt a Mestalla népének, elég, ha csak a 4-2-4-os pocsék hazai mérleget említjük. Az edzőváltások után immár két hónapja Voro mester látja el a szakmai feladatokat, és sokáig vele sem jöttek az eredmények. Februárban aztán előbb a Bilbaót, majd a Realt is elverték Zazáék – viszont szombaton már megint összejött egy vereség, az újonc Alavesnél pedig nem kellett volna feltétlenól kapitulálniuk Soleréknek. A keret ma sem lesz teljes, a Celtától vett Orellana eltiltását tölti majd, Rodrigo, Santi Mina, Nani és Montoya sérült – a csatársorban lesznek fontos hiányzók.
A Leganes újonc a ligában, és Asier Garitano fiai egyelőre tartják bennmaradó pozíciójukat. Nyugalomra semmi ok, mivel 21 pontos csak a kék-fehér együttes, a már vonal alatti Sporting 17-nél jár. A társulat pocsék formában volt hónapok óta, a hétvégén viszont óriási diadalt arattak a Depor fölött: 4-0 lett a vége, ezek az egységek nagyon kellettek a csíkosaknak. Idegenben 3-2-7-es mérleggel rendelkezik, viszont legutóbb október elején nyertek Gabrielék. A csapatban Serantes kapus mellett középpályások és támadók maradnak ki sérülés miatt.
Noha több hiányzója is lesz a Valenciának, mégis a hazaiak sikerét várjuk. Bakkaliék bebizonyították az elmúlt hetekben, hogy nagyon tudnak küzdeni, és már olykor a játékkal sincs probléma. A Leganes lelkes alakulat, ám ma ez kevés lesz a Mestallában a pontszerzéshez. Tippünk: 1-es!

Real Sociedad-Eibar Mindkét csapat betalál!

Igazi rangadót rendeznek ma az Anoétában: szerintünk mindkét háló megzörren majd…
A San Sebastian-i alakulat az előkelő 5. helyről várja a folytatást 44 egységgel, a 4. Atletico Madrid csak eggyel gyűjtött többet nála, tehát egy sikerrel előzhetnek is a csíkosak. Eusebio mester legénysége otthonában erős, 7-2-3-as sorral rendelkezik, és a formája sem rossz: a legutóbbi hét ligameccsén 5-0-2-es sort produkált, csak a Realtól és a Villarrealtól kapott ki, utóbbitól otthon, nagy peches körülmények között. A hétvégén a Las Palmas vendégeként viszont ismét győzelmet ünnepelhettek Xabi Prietóék (0-1). A keretben Willian José és Imanol Agirretxe sérülés miatt hiányzik majd a csatársorból, rajtuk kívül Carlos Martínez és Bergara marad ki. Elől Juanmi kezdhet centerben, a hadrend marad a 4-2-3-1.
Az Eibar 38 ponttal a 7., a piros-kékek simán megszerezhetnek egy EL-t érő helyet, ehhez állandósítaniuk kellene mostani formájukat: az utolsó öt bajnokijukból négyet behúztak, a hétvégén a Malagát intézték el könnyedén (3-0), a vereség pedig Sevillában csúszott be. José Luis Mendilibar vezetőedző nagyszerű munkát végez, és gárdája idegenben sem veszélytelen: 3-3-5-ös statisztikájához annyit fűznénk hozzá, hogy a túráin rendre eredményes a brigád, gólkülönbsége 17-18. A keret nem lesz teljes, Kike és Nano a csatársorból, Junca és Galvez a védelemből maard ki, mint ahogy Riesgo kapus sem áll még a szakmai stáb rendelkezésére. Pedro Leon szervezi a játékot, elől Enrich lesz az ék, Inui és Gonzalez pedig a szélekről rohamoz majd. Jó kis csapat az Eibar, bárkire veszélyes lehet…
A hazaiak esélyesebbek egy árnyalattal, de szerintünk a gólváltás lehet a legjobb opció erre a meccsre. Az Eibar eddig csak kétszer nem talált be vendégként – ma is jó eséllyel eredményesek lesznek Inuiék. Ugyanakkor a támadópontenciál a Sociedadban is benne van – mindkét háló megzörren majd legalább egyszer…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik