Hírek

Lazio-Udinese

Lazio-Udinese 1-es és +1,5!

A fővárosiak simán elverhetik a kissé motiválatlan északi sereget…
A Lazio versenyben van az EL-t érő helyekért, így a fővárosiaknak minden egységre égető szükségük van – nem úgy, mint mai ellenfelének, de erről majd inkább később… Inzaghi mester alakulata jelenleg a tabella 6. helyét foglalja el 47 ponttal, az Atalanta és az Inter is lőtávolon belül van, mögötte viszont a Milan kapaszkodik. Az Olimpicóban 8-2-3-as mérleggel rendelkeznek Immobiléék, amely erősnek nevezhető, és a gárda formájára sem lehet panasz: három bajnokin hét pontot szereztek, legutóbb Empoliban diadalmaskodtak a kékek (1-2). A társulat még érdekelt az Olasz Kupában is, március elsején a városi riválissal játsszák az elődöntő első felvonását. A fiatal tréner viszont úgy nyilatkozott, hogy nem tartalékol a farkasok ellen, a lehető legjobb összetételben küldi pályára legénységét. Biglia eltiltott lesz, Marchetti kapus pedig továbbra is sérült. A 4-3-3 marad, elől a Keita-Immobile-Anderson trió rohamoz, a középpályát pedig a Milinkovic-Savic-Parolo-Lulic hármas alkothatja majd.
Az Udinese 29 pontjával a 13. helyen áll, a friuliaiaknak már különösebb terveik nem lehetnek az idei kiírásra. A bennmaradás tuti, a feljebb lépés irrealitás. A rossz rajt után DelNeri annyira felpörgette a zebrákat, hogy ne legyenek kiesési gondjaik, de ennél többre egyelőre a rutinos tréner sem képes. Idegenben 3-3-6-os mérleget hozott össze, a formája pocsék: tavasszal hét fellépéséből mindössze egyet nyert meg (Milan 2-1), és még egy remi jött össze, ötször zakózott. Legutóbb is így járt, akkor a Sassuolo nyert nála, hátrányból fordítva (1-2). A keret nem rossz, de nehéz már motiválni a társaságot. Ezúttal Hallfredsson és De Paul eltiltott lesz, ők pedig fontos pillérei az Udinesének. Sérült még Faraoni és Gnoukouri.
Az udinei védelem gyenge, rengeteget hibázik, a Lazio támadósora ez többször is kihasználhatja. Nyernek a házigazdák, lesz legalább két gól – a hendis hazai is benne van a pakliban…

Sassuolo-Milan Mindkét fél betalál!

A Sassuolo és a Milan is inkább az előrejátékban erős – gólváltással kalkulálunk…
A zöld-feketék már búcsúztak az Európa Ligától, így most már csak a bajnokságra koncentrálhatnak. Mindenféle különösebb tehet nélkül készülhetnek a hátralévő ütközetekre Eusebio Di Francesco fiai, ugyanis a bennmaradás már garantált, viszont az élmezőnytől is leszakadtak. Jelenleg a 12. helyen tanyáznak 30 egységgel, felettébb szeszélyes 5-1-6-os hazai mérleggel. A társaság formája sem stabil, haza veszíteni jár, idegenben ugyanakkor nyerte a legutóbbi három túráját. Vasárnap Udinéból hozták el a három pontot Politanóék. A keret nem lesz teljes, Biondoni, Magnanelli és Lirola sérült. A csatársorban minden bizonnyal helyet kap Defrel, aki csereként beszállva duplával járult hozzá a vasárnapi sikerhez (1-2).
Vincenzo Montella alakulata kijött a hullámvölgyből, így már a 7. helyen állnak a piros-feketék. A rossoneri 44 pontos, az utolsó három bajnokiján 7 egységet húztak be, vasárnap este a violákat intézték el Sosáék. Idegenben azért nem mindig meggyőzőek Abatéék, ezt az 5-3-4-es vendégmérlege is bizonyítja. A támadósorban van potenciál, Deulofeu formába lendült, mellett minden bizonnyal Bacca és Suso kap bizalmat, mögöttük a Pasalic-Sosa-Kuca középpályássor lép pályára. Sérült Montolivo, Bonaventura, Antonelli és Romagnoli.
Minden kétséget kizáróan a Milan lehet motiváltabb a találkozó előtt – viszont a Sassuolót sem írnánk le, mert azért ebben a gárdában több van. Mindkét együttesben remek csatárok várnak bevetésre, és a védelmek azért nem túlságosan acélosak. Mi a gólváltásban látunk leginkább fantáziát!

Olvasói sztorik