Hírek

Hertha Berlin-Eintracht Frankfurt

Hertha Berlin-Eintracht Frankfurt 1!

A tartalékos vendégek ellen sikert arathatnak Dárdaiék!
Rangadónk tekinthető a Bundesliga 22. fordulójának fővárosi mérkőzését, ugyanis a 6. helyezett fogadja az ötödiket. A berliniek 34 egységig jutottak, és pontjaik többségét hazai környezetben szerezték, mérlegük igencsak figyelemre méltó: 8-1-1. Csak a Brémától kapott ki, az ikszet pedig emlékezetes mérkőzésen épp a múlt héten játszotta a bajorok ellen: mint ismeretes, a bajnok a 97. percben egalizálta az eredményt. A kék-fehérek formája tavasszal nem az igazi, öt bajnokijából csak 1-1-3-as sorral keveredett ki, emellett kiesett a kupából, de Dortmundban azért ez nem szégyen, ráadásul túlórára kényszerítette a sárga-feketéket. A keretben egy bekk, egy támadó középpályás, egy szélső és egy center bajlódik sérüléssel, a hadrend nem változik, marad a 4-1-4-1.
Az Eintracht 35 pontig jutott, vendégként sem rossz 4-2-5-ös statisztikával. Kovas mester csapata nagyon stabilan védekezik, 21 bajnokin mindössze 20 gólt kapott, viszont a támadósor nem brillírozik, ezt a 25 lőtt találat bizonyítja. A fehér-feketék rossz passzban érkeznek Berlinbe, a legutóbbi két bajnokijukat nullra veszítették el: előbb a Leverkusentől (3-0), majd otthon az Ingolstadtól (0-2) otthon kaptak ki. A rosszabb teljesítmény indokolható egyrészt azzal, hogy rengeteg a sérült a gárdában. Még felsorolni is nehéz lenne, de annyi biztos, hogy négy bekk és három középpályás dőlt ki a sorból, ráadásul két hátvéd és egy középpályás eltiltását tölti majd ma… Így extrán nehéz dolguk lesz a vendégeknek…
A sors elvett két pontot a Herthától a múlt hétvégén, és szerintünk ma Fortuna a berliniek mellé áll. Persze, nem a szerencsére alapozzuk tippünket, hanem sokkal inkább a kék-fehérek hazai mérlegére, valamint a frankfurtiak tartalékosságára alapozzuk. Mi 1-esre fogadunk!

Bayer Leverkusen-Mainz +2,5! 1-es és +2.5!

A házigazda gólképes – igaz, nem csak elől. Ma élvezetes meccsen nyerhet…
Nem jött össze a bravúr a Leverkusennek, Roger Schmidt alakulata 2-3-ra alulmaradt az Atletico Madriddal szemben a BL nyolcaddöntő első mérkőzésén, így a továbbjutásra csekély esélye maradt a piros-feketéknek. A gárda a Bundesligában 30 egységgel a 8. helyről várhatja a folytatást, muszáj lesz jól hajráznia Dragovicéknak, ha el akarnak csípni egy E:-helyet. Nincs még veszve semmi, ehhez az elmúlt hetekben mutatott bajnoki formájukat kell hozniuk Kampléknak. Két győztes mérkőzésen vannak túl, előbb a Frankfurot verték a BayArénában (3-0), majd Augsburgban is sima sikert könyvelhettek el (1-3). A támadójátékkal nincs gond, de a védelem azért hajlamos a hibára: gólkülönbsége 34-30. Hazai környezetben lenne mit javítani az 5-2-4-es mérlegükön… Toprak visszatér eltiltásából, ezúttal viszont Wendell lesz “sárgalapos”, Calhanoglu büntetése még mindig tart, Bender pedig sérült. Elől Chicharito lesz az ék, oldalról Bellarabi és Brandt támogatja majd a centert.
A Mainz 25 ponttal a 12. pozícióból várja a folytatást. A piros-fehérek némiképp beragadtak a tavaszi rajtnál, eddigi öt Bundesliga-mérkőzésükön csak 5 egységet termeltek (1-1-3). Idegenben halovány a társulat, 2-1-7-es mérlegéhez 8-20-as gólkülönbség társul. A gyengébb produkciónak egyik oka lehet, hogy a Wolfsburgba távozott Mallit egyelőre nem tudja kellőképpen pótolni Krkic – az egykori Barca-tehetség még egy meccset sem játszott végig. A Palermótól érkezett Quaison még vár a tűzkeresztségre. A támadósorból Bergrreen, a középpályáról Serdar és Onisiwo marad ki sérülés miatt. Martin Schmidt vezetőedző alakulatában azért így is maradt kreatív futballista, de a mainziaknál is inkább a védelemmel van probléma: gólkülönbségük 29-37.
A Bayernek 15/6,a Mainznak 14/7 az over/under mutatója, ősszel, fordított felállásban 3-2-es Leverkusen-siker született. Ma is a találatokban érzünk erőt, no meg azért a házigazdában is. Elsődleges tippünk a +2.5, bátrabb olvasóink viszont még egy H-t is tehetnek mellé…

Olvasói sztorik