Hírek

Apoel Nicosia-Athletic Bilbao

Apoel Nicosia-Athletic Bilbao Mindkét fél betalál!
Az első meccsen potyogtak a gólok, ma is megzörrenhet mindkét háló…
Minimális előnyre tettek szert a baszkok az első mérkőzésen: a San Mamesben 3-2-es hazai siker született.
Az Apoel kisebbfajta bravúrt hajtott végre azzal, hogy megnyerte az EL B-jelű kvartettjét az Olympiacos, a Young Boys és az Asztana előtt. A sárga-kékek mindhárom hazai fellépésüket behúzták, és összességében 12 egységgel zárták a csoportkört. A bajnokságban is jól mennek Efremék, magabiztosan, imponáló 10-2-0-ás mérleggel vezetik a tabellát. A formájukra nem lehet panasz, egyedül a bilbaói vereség, ami elrontja az összképet. Viszont kétszer is beköszöntek Thomas Christiansen fiai vendégként, amely mindenképpen biztató előjel a visszavágó előtt. A keretben eltiltott nem lesz, és friss sérülés sem nehezíti a szakvezető munkáját.
A Bilbao a Genk mögött, a Rapidot és a Sassuolót megelőzve lépett tovább a csoportjából. A La Ligában a 8. helyen állomásoznak a csíkosak, sokkal jobb pozícióban is lehetnének a piros-fehér-feketék, ám ehhez javítaniuk kellene idegenbeli mutatójukon (2-2-7). A nemzetközi porondon is ugyan ilyen kétarcú volt a társaság, pontot csak Bécsben szerzett, a belgáknál és az olaszoknál lenullázták a brigádot. A formájuk egész jó volt, ám a hétvégén könnyen megadták magukat San Joséék a Mestallában (Valencia 2-0). Nehezíti Ernesto Valverde helyzetét, hogy Laporte-t le kellett cserélni a bajnokin, ma sem lesz bevethető, rajta kívül Sabin Merido és Arrizabalaga marad ki, ugyancsak sérülés miatt. A valenciai találkozón kissé tartalékos összetételben szerepeltek a baszkok, AdurizRico, Susaeta, Benat és Inaki Williams is a padon kezdett.
Az Athletic rápihent kissé a mai ütközetre, amelyen gólt, gólokat kell szereznie, ha le akarja tutizni a továbbjutást. A ciprusiak otthon veszélyesek, ők is betalálhatnak. Szerintünk mindkét csapat szerez majd gólt!

Tottenham-Gent 1-es és +2.5!

Meglepő vereséget szenvedett egy hete a londoni alakulat Belgiumban (1-0), ma gólos meccsen vívhatja ki a továbbjutást.
A Spurs úgy kapott ki Gentben, hogy Mauricio Pochettino erős alakulatot vezényelt a pályára. A londoniak kissé fásultak voltak, és a helyzetkihasználással is adódtak problémák. A sarkantyúsok a BL-ből soroltak át az EL-be, itt viszont akár a végső győzelemre is esélyesek lehetnek. Ehhez viszont ma gólokat kell rúgniuk Kane-éknek. Ezzel általában nincs is probléma, ám februárban az Anfielden és ugye egy hete a Ghelamco Arénában is impotensek maradtak Alli Deleék. A hétvégén azért javítottak helyzetükön a fiúk, a Fulham ellen 3-0-ra nyertek idegenben, kivívva így a továbbjutást az FA Kupában. A White Hart Lane-en viszont nehéz dolga van az ellenfeleknek, a Premier League-ben 10-2-0 a statisztikája, gólkülönbsége pedig 26-5. Lamela még nem bevethető, Rose szerepeltetése erősen kérdéses.
A Gent az EL-ben a Sahtar mögött zárt a 2. helyen, megelőzve a Bragát és a Konyasport. A kék-fehérek a bajnokságban csak a 8. helyen állnak, gyengébb szereplésük halovány idegenbeli mutatójuknak tudható be. Egy siker mellett hétszer ikszeltek, hatszor pedig kikaptak. Muszáj lenne javítaniuk teljesítményükön, különben lemaradnak a felsőházi rájátszásról. A formájuk változó, a Tottenham elleni bravúr kiemelendő, viszont az már inkább aggasztó, hogy a pontvadászatban a legutóbbi öt fellépésük közül csupán egyet húztak be. A 3-4-2-1-es felállás marad, friss sérült és eltiltott sem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
Azt gondoljuk, hogy a Tottenham megrázza magát és gólos meccsen veri el belga riválisát. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik