Hírek

Valencia-Real Madrid

Valencia-Real Madrid Mindkét csapat betalál!

Elmaradt mérkőzést pótolnak ma este: a listavezetőre nem vár kellemes kilencven perc…
Pénzügyi válság, gyengülő keret, szakmaiatlan döntések – az elmúlt néhány évben megszokhattuk már, hogy miként telnek a mindennapok Valenciában. Az egykor szebb napokat megélt alakulat jelenleg a biztos bennmaradás kivívását tekintheti elsőrendű feladatának. Ezt a küldetést minden bizonnyal teljesítik majd a denevérek, de bizony vérmesebb reményeik nem lehetnek erre a szezonra. A kispadon immár Voro mester ül, aki a a december végén távozott Prandellit váltotta. A trénerrel sem túl sokat javult a brigád teljesítménye, tulajdonképpen totálisan szeszélyesen tolják Naniék. Képesek voltak a Mestallában egy négyest kapni az Eibartól, viszont nyertek a Villarrealnál, és legutóbb a Bilbaót fektették két vállra. Jelenleg 23 egységgel a 15. helyen állnak, hazai mérlegük pedig 3-2-5 – több, mint pocsék. Ami biztató lehet, hogy egyre kevesebb a sérült a csapatban, már csak Rodrigo és Santi Mina sérült. A baszkok ellen Zaza volt a csúcsék, mögötte az El Haddadi-Orellana-Nani trió rohamozott – eredménnyel.
A fővárosiak egy pont előnnyel vezetik a La Ligát, viszont két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a Barca – ennek tükrében már azért sokkal megnyugtatóbb a helyzet a madridiak szempontjából. Zidane mester alakulata a januári kupabúcsút követően nagy formába lendült, a bajnokságban és a BL-ben is sikereket értek el Ronaldoék. A hét végén az Espanyol látogatott a Bernabeuba, és ha nem is fölényesen, de behúzták a három pontot Kroosék (2-0). A királyi alakulat idegenben sem teljesít rosszul, 6-2-1-es mérlegéhez 25-8-as gólkülönbség társul, egyetlen vereségüket Sevillában szenvedték el Varane-ék. A keretbe visszatért Bale, aki nyomban be is talált a hétvégén, sérült viszont Sergio Ramos, Danilo és Fabio Coentrao.
A hazaiak over/under mutatója 15/7, a vendégeké 16/5- Az elmúlt években rendre sok találatot hozott a két alakulat összecsapása, és általában mindkét védelem kapitulált, nem is egyszer. Ma is a gólváltásban látunk fantáziát, szerintünk mindkét háló megzörren majd!

Sevilla-Leicester 1-es és +2.5!

Nagyot változott a világ alig fél év alatt. Az angol bajnok nagy bajban van, ma megint nem a rókáknak áll a zászló…
A Sevilla a Juve mögött, a a Lyont és a Zágrábot megelőzve lett második a csoportjában, így vívta ki a továbbjutást a nyolcaddöntőbe. Az andalúz alakulat nagyon egyben van, Jorge Sampaoli remek választás volt a kispadra, a fanatikus argentin jól is igazolt, és a játékosok is tűzbe mennek érte. És, ami fontos: a Sevilla akkor is tud nyerni, ha éppen nem futballozik jól – ezt épp az Eibar ellen a hétvégén bizonyították Ben Yedderék (2-0). A Ramon Sanchez Pizjuanban nem könnyű az ellenfelek élete, a La Ligában 9-1-1 a mérlegük, a BL-ben pedig csak a Juventus tudott itt nyerni, a gallok és a horvátok is nullra kaptak ki. A formájuk rendben van, sérülés miatt Pareja, Trémoulinas és Krohn-Dehli marad ki a keretből.
A Leicester botrányosan szerepel mostanság, az angol bajnok a kiesés ellen küzd, szombaton pedig a harmadosztályú Millwallal szemben maradt alul az FA Kupában. A kékek idegenben elképesztően gyengék, 13 Premier League túráján háromszor ikszelt, tízszer kikapott. A bajnokságban szilveszter óta nem nyertek Vardyék, akik pocsékul futballoznak mostanság. A BL-ben még tavalyi önmagukat adták a rókák, igaz, a Portót, a Koppenhágát és a Brugge-t azért illett megelőzniük. Ranieri nem tudja felrázni a társulatot, amelyből ezúttal Slimani hiányzik majd sérülés miatt.
A Leicester mélyrepülése szerintünk tovább folytatódik, a Sevilla hazai környezetben gólos meccsen szerezhet előnyt a visszavágóra. Tippünk így 1-es és +2.5!

Olvasói sztorik