Hírek

Lipcsei Péter: a klub megtiltotta, hogy bármilyen témában nyilatkozzak

A Fradi-legendával készült letiltott interjúról beszélt a Borsnak a MaxiRádió riportere.

Erősen cenzúrázta a Fradi sajtóosztálya Lipcsei Péter interjúját, ezért a MaxiRádió eltekintett annak leközlésétől. Úgy hírlik, az FTC meg akar szabadulni a klublegendától – összegzi az elmúlt napok történéseit a Bors.

Nem tetszett a Fradi sajtóosztályának, hogy a klub korábbi kiválósága az NB III-as csapat jövőjéről, az utánpótlás-képzés átalakításáról beszélt egy interjúban, ezért megtiltották annak leközlését. Az anyagból annyit húztak, hogy a MaxiRádió riportere, Bíró Dávid úgy döntött, elmarad a Gólterápia című műsor. Tudni kell, hogy az FTC azt tervezi, hogy megszünteti az NB III-as csapatot, és elképzelhető, hogy a bojkottáló drukkerek mellett kampányoló Lipcseitől is megszabadul a nyáron.

– Zavar és bosszant, hogy a Fradi legendás focistáját, Lipcsei Pétert nem hagyja saját klubja beszélni. Miért nem mondhatja el a véleményét? Azt nem árulhatom el, hogy pontosan miről beszéltünk, de semmi olyat nem mondott, ami ártana az FTC-nek. Sőt az egekig magasztalta a klubot – mondta a Borsnak Bíró, aki hozzátette: a hatvanperces műsor több mint felét kivetették volna. A Ferencvárosi C-közép birtokába került a sajtóosztály rádiócsatornának küldött levele, melyben azt írják, az első húsz percből 19:48-at nem engednek leközölni. Majd arról is írnak, milyen érdekes témákat találtak az interjúban, amiből tartalmas műsort lehet készíteni…

Bíró azt is elmondta: semmilyen hátsó szándék nem vezérelte.

– A Gólterápia nem egy ellenzéki műsor, minden futballszeretőt megkérdezünk, hogy mi a véleménye a magyar fociról. A klub viszont Fradi-ellenesnek tart, mert több társammal létrehoztuk a Semleges Térfél című műsort, melyben a szurkolók mondhatják el a véleményüket. Az FTC-t ez zavarhatja – zárta Bíró.

Természetesen a Bors kereste Lipcseit is az ügyben, aki sokatmondó választ adott.

– A klub megtiltotta, hogy bármilyen témában nyilatkozzak…

Az FTC sajtóosztálya érdemi választ nem adott arra, miért cenzúrázta a klubikon rádióinterjúját.

Olvasói sztorik