Hírek

Sheffield Wednesday-Brentford

Sheffield Wednesday-Brentford 1!

A baglyok folytatják jó sorozatukat, újabb sikert aratnak!
Január végén elmaradt mérkőzést pótolnak a Hillsborough Stadionban. A sheffieldiek ragyogó szériát futnak, december közepe óta csak egy bajnokit buktak el Carlos Carvalhal fiai, az utolsó négyet pedig zsinórban behúzták. Jelenleg a 6. pozíciót foglaljék el 58 egységgel. Otthonukban masszívak, 11-1-3-as a soruk, a védelmük pedig különösen stabilan áll a lábán: mindössze 12 gólt kaptak saját közönségük előtt – 23-at viszont rúgtak. A portugál szakember szívesen rotálja csapatát, ám a keret – a ligához mérten – mély, és sok a rutinos futballista is a csíkosaknál, elég, ha csak Adni, ForForestieri, Fletcher, Pudil, Hunt, vagy Westwood nevét említjük. Friss sérült nincs a csapatban.
A Brentford 37 ponttal a 15. a ligában, vendégként 4-2-10-es mutatója beszédes. A piros-feketék gyenge passzban vannak, az utolsó két bajnokijukat elveszítették, a legutóbbi hat fellépésük közül csak egyet nyertek meg. A keretben történt változás a télen, Scott Hogan, a brigád házi gólkirálya az Aston Villához szerződött – vele 14 gól távozott a társulatból. A védelem betlizik különösen sokat mostanában, a Brighton, Preston, Reading triótól 10 gólt kaptak. Egy bekk és egy középpályás sérülés miatt nem lehet ott a mai ütközetben.
A baglyok remekelnek mostanság, és a play offos helyért folytatott harcukban minden pontra szükségük van. Ma hárommal gyarapodnak, tippünk így: 1-es!

Manchester City-Monaco +2.5!

Izgalmas, eseménydús kilencven percet hozhat a nyolcaddöntő első felvonása.
A kékek a BL C-jelű kvartettjében végzett a 2. helyen a Barcelona mögött, megelőzve a Mönchengladbachoz és a Celticet. Guardiola fiai 9 pontot szereztek, hazai környezetben megőrizve veretlenségüket. A gárda a Premier League-ben jelenleg a 2. helyen tanyázik, a Cheslea-vel szemben 8 egység a lemaradása, mögötte viszont nagyon tömör a mezőny. A formája biztató, a bajnokságban három meccset nyert meg sorozatban, viszont szombaton az FA Kupában nem bírtak Fernandóék a Huddersfielddel (0-0), így újrajátszás következik, ezúttal majd a City pályaválasztásával. A csapat támadójátéka – leszámítva a kupameccset – rendben van, legutóbb több mint egy hónapja fordult elő, hogy ne találtak volna be az ellenfélnek. A keretben Stones, Gabriel Jesus és Gündogan sérült, velük nem kalkulálhat a katalán szakember.
A Monaco pazar szezont fut eddig, a hercegségbeliek vezetik a francia bajnokságot, állnak a kupában, és a BL-ben is megnyerték csoportjukat, megelőzve a Leverkusent, a Tottenhamet és a CSKA Moszkvát. A piros-fehérek támadósora félelmetes, a pontvadászatban 26 ütközetben 76 találatot vertek Falcaoék. A formájuk egészen nagyszerű volt, ehhez képest pénteken váratlanul pontokat hagytak Korzikán (Bastia 1-1). Leonardo Jardim bő kerettel dolgozhat, ráadásul ezúttal Gabriel Banschillán kívül mindenki bevetésre készen áll.
Mindkét oldalon nagyszerű támadók várnak bevetésre. A Monaco felvállalja a támadófocit idegenben is – ma sem lesz másként. Izgalmas, lüktető kilencven percet, no és legalább három találatot várunk. Tippünk így: +2.5!

Olvasói sztorik