Hírek

Maritimo-Nacional Madeira

Maritimo-Nacional Madeira 1!

A házigazda a nemzetközi porondra hajt, a vendégeknek az edzőváltás sem segített, továbbra is a vonal alatt állomásoznak. Hazai sikerben bízunk a helyi derbin…
A madeirai derbi mindig különleges, ám ezúttal nagyon sok minden szól a “hazai” siker mellett. A Maritimo erős középcsapat, versenyben van a nemzetközi szereplést érő 5. helyért. 32 pontos, hazai mutatója 6-2-2, és Daniel Ramos alakulata jó passzban is várja az ütközetet: december közepe óta nem találtak legyőzőre a piros-zöldek! A védelme extrán jól zár, 21 bajnokin csak 16-szor kapitulált. Kritizálni inkább a támadószekciót lehet, a 18 találat kevésnek tűnik. A keretben egy kapus, egy bekk és egy középpályás sérült.
A Nacional nagy bajban van, az utolsó előtti, kieső helyen áll 14 ponttal, lemaradása immár 5 egység. A társaság vendégségben borzalmasan gyenge, mérlege 1-1-8, egyedül a Farensénél győzött, de még szeptemberben. Az utolsó hat kimozdulása kudarccal zárult, a legutóbbi hármon gólt sem szereztek a lila-sárgák. A keret nem lesz teljes, egy középpályás eltiltását tölti, egy bekk pedig sérült, rajtuk kívül a házi gólkirály talán már ott lehet a padon, de 90-et percet aligha bír az algériai támadó-középpályás.
A derbinek mindig különleges hangulata van, nem lesz ez másképp ma sem. A hazaiaknak reális esélyük van a nemzetközi szereplésre, ehhez viszont otthon nem hibázhatnak a kiesőjelölttel szemben. Azt gondoljuk, hogy a jobb passzban lévő Maritimo otthon tartja a pontokat, tippünk így: 1-es!

Newcastle-Aston Villa 1!

A szarkák ma visszaelőznek!
Egy éve még a Premier League-ben rendezték meg ezt az összecsapást, ma viszont a Championshipben találkozik a riválisok. A szarkák a 2. helyen állnak, 66 pontosak, jó esélyük van az egyenes ágon való feljutás kivívására. A fekete-fehérek idegenben is jól teljesítenek, mérlegük 11-2-3, és a formájukat sem érheti sok kritika: Rafa Benitez alakulata január közepe óta őrzi veretlenségét, a múlt héten Norwichból hoztak el értékes egységet Shelvey-ék. A brigád egyben van, csak két peremember, egy bekk és egy középpályás nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Gayle felépült sérüléséből, így újra ő lehet a center.
Az Aston Villánál egyelőre nem jött be a menedzserváltás sem, a rutinos Steve Bruce irányításával 36 ponttal csak a 17. helyen állomásoznak a birminghamiek. Sokat remiznek, a vendégként összehozott 2-5-9-es soruk kimondottan gyengének nevezhető. A formájuk pocsék, négyszer kaptak ki egymás után. A szakvezető nem számíthat egy kapusára, két védőjére, és a rutinos Agbonlahor is sérült a csatársorban. Jó hír, hogy egy középpályás felépült, így ő ma a kezdőben kaphat helyet a St James’ Parkban.
A Newcastle célja egyértelmű: vissza kell jutni a Premier Leguea-be! Ehhez ma nyerniük kell, a gyengécske Villa aligha nehezíti meg a szakrák dolgát. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik