Hírek

Roma-Torino

Roma-Torino 1-es és +2.5!

A farkasok ma felfalják a bikákat!
Száguldanak a farkasok! Luciano Spalleti fiai háromfrontos küzdelmet vívnak, és eddig minden sorozatban remekül teljesítenek. Hogy a legfrissebb élménnyel kezdjük: csütörtökön este a Villarrealnál nyertek magabiztosan az EL-ben (0-4), eldöntve így tulajdonképpen a legfontosabb kérdést. Az Olasz Kupában a Lazióval meccselnek majd a döntőbe jutásért, a Serie A-ban pedig presszió alatt tartják Strootmanék a Juvét: 53 ponttal a 2. helyen álltak a játéknap előtt. Az Olimpicóban eddig minden riválisukat térdre kényszerítették (11-0-0), 32 góljukra 7-tel válaszoltak az ellenfelek. Nehéz sorozatban vannak Nainggolanék, ugyanis az elkövetkezendő hetekben több rangadó is vár a bordó-sárgákra (Napoli, Lazio, Villarreal). Az over/under statisztikája 15/9 a Rómának, Dzekó termeli a gólokat! A 3-4-2-1-es felállás nagyszerűen működik, és jó hír a drukkereknek, hogy Florenzin kívül mindenki bevethető a keretben.
A Torino jól indult a szezonban, de decemberre elfogyott a bordók lendülete. Akkor jött egy rosszabb periódus, ám a múlt hét végén ismét győzelmet ünnepelhettek Ljajicék: 5-0 után ugyan kissé kiengedtek, de a sikerük egy pillanatig sem forgott veszélyben a sereghajtó ellen (Pescara 5-3). Ez a meccs méltán jellemzi Szinisa Mihajlovics alakulatát: a bikák gólképesek, elől és hátul is… Over/under mutatójuk 15/9. Most a 9. helyen állnak 35 egységgel, idegenben 2-4-6-os mérleggel. November óta nem nyertek túrán Morettiék. A hadrend 4-3-3 lesz, elől Belotti lesz centerben, mellette Ljajic és Falque lesz ott a csatársorban. Kisebb sérüléssel bajlódik Obi, Rosettini, Valdifiori és Leandro Castan, két eltiltott játékos viszont visszatérhet az együttesbe – Baselli minden bizonnyal a kezdőben kap helyet.
Ősszel a bikák megtréfálták a farkasokat, Torinóban 3-1-es végeredménnyel zárult a 90 perc. Ma is várunk legalább három találatot, de emellett egyértelműen a fővárosiak sikerével kalkulálunk. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Udinese-Sassuolo Mindkét csapat betalál!

A középcsapatok meccsén a gólváltás tűnik a legjobb opciónak…
Tulajdonképpen extra tétje nincs a mai találkozónak, az ugyanis eldőlt, hogy egyik alakulat sem hajthat a nemzetközi porondért, viszont a kiesést is elkerülik. A friuliai alakulat a gyenge rajt után edzőt váltott, és a rutinos Luigi Delneri jó választásnak bizonyult. A zebrák összekapták magukat, amely annyit jelent, hogy elmozdultak a veszélyes zónából, jelenleg a 12. pozíciót foglalják el 29 egységgel, felettébb szeszélyes, 5-1-5-ös hazai mérleggel. Gólkülönbségük otthon 17-16, csak a két fővárosi alakulatnak nem tudtak betalálni Théréauék. A formájuk hullámzó, verték a Milant, ikszeltek a Chievónál Veronában, majd nagyon kikaptak Firenzében (3-0). A keretben két középpályás sérült, de az alapemberek rendelkezésre állnak.
A Sassuolóról már többször megemlékeztünk ezeken a hasábokon, megállapítottuk már számtalanszor, hogy az idei gyengébb szereplésüknek egyebek mellett az volt az oka, hogy az EL-ben is érdekelt volt a gárda, és az amúgy is szűkös keretet példátlan sérüléshullám sújtotta. Mostanság viszont már se EL, se sok hiányzó, mégsem indult be a zöld-fekete gépezet. A keretben pedig annál mindenképpen több van, minthogy a 13. helyen tanyázzon. 27 pontos, idegenben gyenge (3-2-7), gólkülönbsége viszont bátor felfogásra utal: 19-23. Idegenben valamennyi fellépésén betaláltak Duncanék, over/under statisztikájuk pedig 15/9. A formája szeszélyes, idegenben kettőt nyert, otthon kettőt vesztett az elmúlt hetekben. Eusebio Di Francesco vezetőedző továbbra is a háromcsatáros szisztémát alkalmazza, elől a Berardi-Matri-Politano trió rohamozhat majd. Egy belső bekk eltiltását tölti majd, sérült két középpályás.
Különösebb teher egyik félen sem lesz, így akár látványos kilencven percet is összehozhatnak a csapatok. Az előrejátékban erős az Udinese és a Sassuolo is, tippünket is erre alapozzuk. Meggyőződésünk, hogy mindkét alakulat betalál majd!

Olvasói sztorik