Hírek

Videoton-Újpest

Videoton-Újpest 1!

A télen tovább erősítő éllovas győzelemmel kezdheti a szezont…
A fehérvári alakulat 19 fellépésen szerzett 34 egységével az élet töltötte a telet. Előnye azonban nincsen a piros-kékeknek, mivel a Kispest és a Vasas is épp ennyi pontot zsebelt be ősszel. Az éles helyzetre jól reagáltak a fehérvári vezetők, és tovább erősítették egyébként is ütős keretüket. Mirko Maricért félmillió eurót sem sajnáltak a fehérváriak, a fiatal horvát dolga lesz pótolni a Dél-Koreába távozó Feczesint. Filipe Oliveira ment még el a Viditől, a szélső Cipruson futballozik majd.
Az átmenetileg Felcsúton játszó Videoton meggyőzően teljesített a felkészülési időszakban, erős ellenfelek ellen értek el figyelemre méltó eredményeket. Henning Berg is elégedett volt az elvégzett munkával, így bizakodóan nyilatkozott a minap a rajttal kapcsolatban. A tréner szinte valamennyi alapemberére számíthat a mai találkozón.
Az Újpest továbbra sem tud igazolni, így a télen csak távozója volt a liláknak: Nagy Tibor, a brigád jobb bekkje a DVTK ajánlatára bólintott rá, más mozgás nem is volt a keretben. Vignjevics együttese 2017-ben már játszott tétmeccset: Bardhiék játszi könnyedséggel nyertek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Zalaegerszegen, eldöntve így a továbbjutás kérdését. A téli szünetet a 6. helyen töltötték a IV. kerületiek, 27 pontot szereztek 19 játéknapon. Vendégként hajlamosak voltak az ikszre, mérlegük 3-4-2 volt. A keretben nem lesz eltiltott, sérülések viszont nehezítik a szakmai stáb munkáját.
Az ősszel remek mérkőzésen nyert a Videoton, a végeredmény 4-3 lett a vendégek javára. Ma is a fehérváriaknak szavazunk bizalmat, szerintünk győznek a piros-kékek. Tippünk így: 1-es!

Empoli-Lazio 2!

A házigazda jól megnyomta a telet, így most nyugodtabban készülhet a bajnokság utolsó harmadára. A remek formában lévő fővárosiak ellen viszont nem jön össze a pontszerzés…
Az Empolit is a potenciális kiesőjelöltek között emlegették a szakírók a bajnokság kezdete előtt, és bizony néhány hónapig olybá is tűnt, hogy kínkeserves esztendő vár a kék-fehérekre. Aztán december közepén összekapták magukat Maccarónéék, és produkáltak azóta egy 3-3-3-as szériát. A Carlo Castellaniban 4-3-5-ös sorral rendelkeznek, optimizmusra adhat okot, hogy november vége óta lejátszott négy bajnokin nem kaptak ki saját létesítményükben. A formájuk mostanság hullámzó, a Torinóval remiztek két hete, a múlt vasárnap viszont könnyen megadták magukat az Internek (2-0). A keretben vannak hiányzók, Giovanni Martusciello vezetőedző nem számíthat két bekkjére, Andrea Costára és Pasqualra, ebbe a csapatrészbe viszont visszatérhet az eltiltását letöltő Bellusci, elől kérdéses a házi gólkirály, a grúz Mchedlidze szerepeltetése.
A Lazio 44 ponttal a 6. helyen áll, két vesztes mérkőzés után formába lendült, továbbjutott a kupában, nyert Pescarában, igaz, a tartalékos Milannal nem bírt hazai környezetben hétfőn (1-1). A kék-fehérek szép számmal termelik a gólokat, viszont a védelmük is sebezhető. Inzaghi mester alakulata idegenben azért közel sem olyan masszív, mint a fővárosban, mérlege 5-3-3. A szakmai stáb csak Marchetti kapusra nem számíthat sérülés miatt, egyébként valamennyi alapember bevetésre készen áll.
A két gárda között nagy a tudásbeli különbség, és ez ma megmutatkozik majd a pályán is. A Lazio esélyeshez méltóan megnyeri a mai ütközetet. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik