Hírek

Celta Vigo-Sahtar Donyeck

Celta Vigo-Sahtar Donyeck Mindkét csapat betalál!

Nem várunk óvatoskodást a két együttes párharcának első felvonásától!
A vígóiak felemás szezont produkálnak eddig. Mert az mind szép és jó, hogy az EL-ben túlélték a csoportkört (az Ajax mögött, a Liege-t és a Panathinaikoszt megelőzve a 2. helyen zártak), ám a Király Kupa fináléjába nem jutottak be, noha az Alaves nem jelentett papíron leküzdhetetlen akadályt. És ugye a La ligában sem állnak fényesen Berizzo mester fiai, mindössze a 10. pozíciót foglalják el, a 6. Villarreal mögött 6 egység a lemaradásuk. A Balaidosban azért erősek, nemzetközi porondon veretlenek maradtak (bár kétszer remiztek, és csak a görögöket verték el), a bajnokságban pedig 7-0-3 a mérlegük. A formájuk hektikus, az Alavesnek nem tudtak gólt lőni Aspasék, a hétvégén pedig drámai körülmények között kaptak ki a Vicente Calderonban (Atletico 3-2). A támadójátéka erős a kékeknek, minőségi futballisták sora szerepel ebben az alakzatban. Vasárnap az Aspas-Guidetti-Sisto hármas rohamozott, Wass csak csere volt, Rossi végig padozott. A korábbi tapasztalat szerint némiképp rotálja alakulatát az argentin tréner, aki viszont egy balszélsőn és egy kapuson kívül minden alapemberére számíthat.
Az ukrán együttes tulajdonképpen már most bajnoknak tekinthető, magabiztos fölénnyel vezeti az első ligát. Még tart a téli szünet a pontvadászatban, Taisonék majd 26-án folytatják a küzdelemsorozatot Ukrajnában. A narancssárga-feketék a felkészülési időszakban jól teljesítettek, bizakodásra adhat okot az elmúlt hetekben elért eredmények. Az EL-ben egyedüliként zárták száz százalékos produktummal a csoportkört, a Bragát, a Gentet és a Konyasport is oda-vissza verték, gólkülönbségük pedig 21-5 volt – Kovalenkóéké volt a legtermékenyebb támadósor. A keretben fontos hiányzóról nem számoltak be a szakportálok. A dél-amerikai légiósokra és ukrán válogatottakra épülő donyecki gárda nagyon erős, megkockáztatjuk, hogy akár a végső győzelemre is esélyes.

Athletic Bilbao-Apoel Nicosia 1-es és +1,5!

A baszkok otthon veszélyesek, ma előnyt szereznek a visszavágóra!
A Bilbao a 8. helyen áll a La Ligában, van még esélye bekerülni az első hatba, de ahhoz gyengécske idegenbeli mérlegén mindenképpen javítania kellene. Mert Ernesto Valverde legénysége otthon egészen jól tolja, mutatója 8-3-1, az EL-csoportkörben pedig száz százalékos maradt a Katedrálisban: legyőzte a Genket, a Rapidot és a Sassuolót is. A formája egyértelműen bizakodásra adhat okot, 2017-ben tétmeccsen ugyanis csak a Barca tudta legyűrni Munianiékat. A keretben három sérült van, egy kapus, egy bekk és egy balszélső, de nélkülük is jól megy a szekér – a hétvégén a Depor ellen hátrányból fordítottak Adurizék.
Az Apoel jó eséllyel az első helyen zárja az alapszakaszt, három fordulóval a vége előtt öt pont a sárga-kékek előnye. A formájukra nem lehet panasz, egyetlen vereségüket a pontvadászatban még novemberben szenvedték el. A nemzetközi porondon is remekelt Thomas Christiansen csapata, a B csoportban az Olympiacost, a Young Boysot és az Astanát is maguk mögé utasították. Otthon mindhárom fellépésükön sikert arattak, vendégként viszontn kikaptak Svájcban és Kazahsztánban. A téli átigazolási szezonban két, minőségi támadóval erősítettek, velük még nagyobb a dán szakember variációs lehetősége. A keretben egy belső bekk eltiltását tölti majd, illetve egy középpályás még nem épült fel korábbi sérüléséből.
Nem becsüljük le a ciprusi együttest, de meggyőződésünk, hogy hazai környezetben a baszkok előnyt csikarnak ki. A találkozón még várhatunk legalább két találatot – elnézve a Bilbao otthoni gólátlagát, ez sem irreális elvárás. Tippünk így: 1-es és +1.5!

Olvasói sztorik