Hírek

Bayern München-Arsenal

Bayern München-Arsenal 2-3 gól!

A BL-nyolcaddöntők egyik csúcsrangadóján óvatos játékot várunk…
Ancelotti mester alakulatával vannak gondjaink. Persze, ha csak a produktumot nézzük, akkor nem érheti szó a ház elejét, hiszen minden fronton jól állnak Müllerék. A Bundesligát 7 egység előnnyel vezeti, áll a Német Kupában is, és a Bajnokok Ligájában is kivívták a továbbjutást – noha azért két vereséget is szenvedtek a piros-fehérek. A keret brutálisan erős, ám a játék dadog. Korábban Guardiolát azért kritizálták a drukkerek, mert Alabáék hajlamosak voltak ráülni az egy-két gólos előnyre. Most viszont többször is előfordul, hogy az előny csak a mérkőzések hajrájában jön össze. Körülményes, lassú csapat jelenleg a bajor, nem csoda, hogy néhányan elégedetlenségüket fejezték ki Thiagóék teljesítményével kapcsolatban. A formájuk azért jó, egy Schalke elleni hazai iksz rondítja el mindössze a képet. Ami biztos: az Allianzba azért továbbra sem nyerni járnak az ellenfelek, minden fronton őrzik veretlenségüket saját közönségük előtt. Boateng és Ribery bajlódott sérüléssel.
Az Arsenal a 3. a Premier League-ben 50 ponttal, az aranyéremről lemondhatnak jó eséllyel Özilék, de a dobogóra sincs garancia, ugyanis nagyon szoros az élmezőny. Arsene Wenger alakulata kisebb hullámvölgyből lábalt ki a hétvégén a Hull legyőzősével, előtte ugyanis a Chelsea és a Watford is legyőzte Sanchezéket. A londoniak támadójátékával nincs különösebb probléma, viszont a védelem hajlamos a hibára. Az FA Kupában is állnak még Walcotték, sőt, a sorsolásnak hála, jó eséllyel tovább is léphetnek az ötödik ligás Sutton ellenében. A BL-ben megnyerték csoportjukat az ágyúsok, megelőzve a PSG-t, hat fellépésen 18 gólt lőttek, és csak hatot kaptak. A keret szokás szerint nem lesz teljes, Cazorla, Ramsey és Sanogo sérült, viszont bevetésre vár a bajnokiktól eltiltott Xhaka.
Hazai pályán a bajorok az esélyesek, de kizártnak tartjuk, hogy megismétlődjön a két évvel ezelőtti 5-1-es sikerük. Az Arsenalban is megvan a támadópotenciál, így akár Giroudék is betalálhatnak. 2-3 gólos meccset várunk, és szerintünk nem dől el a továbbjutás Münchenben…