Hírek

Torino-Pescara

Torino-Pescara 1-es és +2,5!

A bikák végre győzelmet ünnepelhetnek a szétesőben lévő delfinekkel szemben.
Nincs jó formában a Torino, Szinisa Mihajlovics legénysége 2017-ben még nem nyert bajnokit – igaz, csak egyet veszített el(Bologna 2-0). Jelenleg a Serie A 9. helyén tanyáznak 32 egységgel, előre már nem igazán tekintgethetnek Benassiék. Hazai környezetben 6-4-1-es sorral büszkélkedhetnek, csak a városi derbit bukták el a bordó-fehérek. Gólkülönbségük 24-13, csak az Empoli kapuját nem tudták bevenni a bikák. A 4-3-3-as felállás biztosan nem változik, viszont a vasárnapi kezdőbe kénytelen lesz belenyúlni a mester: Valdifiori és Baselli is eltiltott lesz, rajtuk kívül Molinaro és Avelar sérült. A középpályán Obi kaphat szerepet, elől Belotti mellett Ljajic és Falque várható a csatársorba. A támadójáték általában jól működik, viszont a védelem gólképes: Torinóban eddig csak az Empoli nem talált be, a másik tíz látogató igen. A bikák over/under statisztikája 14/9.
A Pescaránál áll a bál, a drukkerek felgyújtották az elnök kocsiját, a csapat kapitányát, Memushajt személyes tragédia érte (elveszítette ikergyermekeit… – mély fájdalmában osztozunk…), a társulat mélyrepülésben van, a legtöbb gólt ők kapták, ráadásul a zöld gyepen még nem is nyertek meccset a 2016/2017-es bajnokságban. Nem csoda, hogy az utolsók 9 ponttal, vendégként 1-2-8-as mutatóval, sorozatban öt vereségnél járnak. Oddo mester mellett kitart a klub, igaz, szinte mindegy, hogy ki ül le a padra, a keret gyenge az élvonalhoz. A télen igyekeztek ugyan erősíteni a kék-fehérek, de eddig ez nem látszik az együttes teljesítményén. Vasárnap a Lazio járt náluk, és gurított egy hatost Bizzariéknak (2-6). A védelemben lesznek hiányzók, Campagnaro és Bovo (ő épp a mai riválistól érkezett) sérült.
A két gárda nincs egy súlycsoportban, a kisebb hullámvölgyben lévő Torinónak akár egy formába lendítő mérkőzés is lehet a mai. Szerintünk nyer a házigazda, és lesz legalább három találat. Tippünk így: 1-es és +2.5!

Villarreal-Malaga 1! 1-es és -4.5!

A sárga tengeralattjáró ma elsüllyesztheti a kék-fehér ellenfelét!
Amennyire jól zárult a 2016-os esztendő a Villarreal számára, annyira döcögősen indult 2017. A brigád két iksz után (igaz, az egyik a Barca ellen jött össze…) kikapott az El Madrigalban a Valenciától, aztán viszont javított a Granada ellen, majd a múlt vasárnap nagyon értékes ponttal tért haza Sevillából. Fran Escribá a 6. 35 ponttal, a Real Sociedadra tapad, de még az Atletico Madrid is lőtávolon belül van (39). Hazai környezetben erősek Bruno Sorianóék, mérlegük 7-2-2, gólkülönbségük 20-8. Boneráékra nehéz hetek várnak, hiszen csütörtökön a Rómával játszanak az EL-ben, utána utaznak San sebastianba, majd jön a visszavágó a farkasokkal, és még februárban ellátogat hozzájuk a Real Madrid is. A télen Pato Kínába igazolt, érkezett Adrian Lopez a Portóból. Visszatért az Afrika Kupáról, és legutóbb már csereként pályára is lépett Bakambu, ugyanakkor a hétgólos Sansone még sérült, csak úgy, mint Musacchio és Soldado. Jó hír, hogy Roberto Soriano és Alvaro letöltötte eltiltását, így ők is bevetésre készen állnak. Ilyen sorozat előtt minden futballistára szüksége van a szakmai stábnak, ma is több helyen változhat a múlt heti kezdőcsapat.
A Malagának az a szerencséje, hogy három alakulat jó eséllyel már “lefoglalta” a kieső helyeket – most a 14. helyen állnak 22 egységgel. A délieknél valami megreccsent valami az ősz végén, az utolsó tíz bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg (nem kis szerencsével a Depor ellen 4-3-ra), kiestek a Király Kupából decemberben, és ekkor távozott Juande Ramos is a kispadról. A keretbe rutinos játékosok érkeztek a téli szünetben (Demichelis, Luis Hernandez, Jose Rodriguez), ám az Uruguay-i Marcelo Romero egyelőre nem tudja felrázni a társaságot. Vendégségben még nem győztek Dudáék, öt iksz mellett hatszor kikaptak. A múlt hétvégén az Espanyol járt nála, és vitte el a pontokat (0-1). A keretben ráadásul sok a sérült, több bekk és középpályás mellett Sandro Ramirez, a házi gólkirály is kimarad a csapatból.
A Malaga legutóbb 2009-ben tudott nyerni a Villarrealnál, a két legutóbbi kiruccanása vereséggel végződött a sárgáknál. Ma is ez vár a vendégekre, érzésük szerint a pontok otthon maradnak. Tippünk így: 1-es!