Hírek

Liverpool-Tottenham

Liverpool-Tottenham Mindkét csapat szerez gólt!

A rangadón mindkét háló megzörrenhet!
Néhány hete még Jürgen Kloppot félistenként tisztelték az Anfield Roadon, most viszont – miután “kirotálta” a vörösöket mindkét kupából – már többen a távozása mellett érvelnek, és egyre gyakrabban kritizálják is a német szakembert a Pool eredménytelensége miatt. Mert való igaz, a Ligakupában és az FA Kupában is erősen tartalékos összetételben küldte pályára legénységét Klopp, mondván, sűrű a program, kellenek a tartalékok. Aztán elbúcsúztak mindkét kiírástól, viszont a Premier League-ben sem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a klubnál eltervezték. A Chelsea elleni hazai iksz még nem okozott akkora csalódást, no de a Hull elleni idegenbeli vereség sokaknál kiverte a biztosítékot (2-0). A gárda jelenleg mindössze az 5. a tabellán, 46 pontos, a bajnoki cím elúszni látszik, de a dobogó meglehet. Ehhez viszont sürgősen javítaniuk kellene a formájukon Coutinhóéknak. Legutóbbi öt tétmeccsükön nem nyertek, ezek közül elveszítettek négyet, sikert a Plymouth elleni idegenbeli FA Kupa találkozón arattak Lucas Leiváék. Az Anfielden 7-3-1 (29-11) a mérlegük, ezt mostanság rontották le a Swansea elleni hazai vereséggel és a Chelsea elleni remivel. A támadósor hatékony, már 52 találatot jegyeznek, viszont a védelem is gólképes: 30 kapott góljuk az élmezőny tagjai között a legtöbb. A keret viszont egyre bővebb lesz, Mane visszatért az Afrika kupáról, a jobbszélső várhatóan a csatársorban helyet is kap Firmino és Coutinho mellett. A hétvégén bakizó Mignoletet jó eséllyel Karius váltja majd a gólvonalon – Ings, Grujic és Eraija sérült, de Lovren és Klavan szerepeltetése is kérdéses.
A Tottenham 50 egységgel a 2. helyről várhatja a folytatást, ráadásul Pochettino alakulata még az FA Kupában (Fulham) és az EL-ben (Gent) is életben van. A londoniak jó formában utazhatnak Liverpoolba: december közepe óta nem kaptak ki Alliék, azóta kilenc Premier League-mérkőzésen 7-2-0-ás sort produkáltak. Vendégként azért hajlamosak ikszelni, statisztikájuk 4-6-2, gólkülönbségük pedig 20-11 – eddig csak háromszor fordult elő, hogy impotensek maradtak Kanéék. A keretben Verthongen, Rose és Lamela nem lesz bevethető – jó hír, hogy az argentin már közel van a visszatéréshez. Lapértesülések szerint Pochettino nem változtat a Middlesborough elleni győztes csapaton (1-0).
Az idei kiírásban már kétszer találkoztak a brigádok: a Ligakupában Liverpoolban a vörösök nyertek 2-1-re, a bajnokságban Londonban 1-1-es végeredmény született. Ma is a gólváltásban látunk leginkább fantáziát, mi erre fogadunk!

ZTE-Újpest 2!

A másodosztályú együttes nem tudja megnehezíteni a lilák dolgát…
A ZTE nagy reményekkel vágott neki az idei pontvadászatnak is, ám egyelőre távolinak tűnik a cél: a kék-fehérek a telet mindössze a 9. pozícióban töltötték, lemaradásuk a 2. Soroksár mögött 8 egység. Hazai pályán nagyon szeszélyesen szerepeltek Daruék, 5-1-4-es mérlegük legalább is erről árulkodik. A formájuk decemberre botrányosan gyengére váltott, az utolsó három bajnokijukat elveszítették Babatiék. A kupában viszont sikerült a legjobb 16 közé jutniuk a zalaiaknak, miután Tiszakécskén és Balmazújvárosban is nyerni tudtak. A keretben minimális volt a mozgás a téli szünetben, így jelentősen nem változott a minőség a csapatban.
Az Újpest a 6. helyen áll az élvonalban, igai döntetlen-specialista, az eddig lejátszott 19 bajnoki mérkőzése közül 9-en osztozott meg a pontokon. A lilák a nemzetközi szövetség döntése értelmében nem igazolhatnak, így saját utánpótlásukból meríthetnek. Távozójuk volt, Nagy Tibor, aki stabil tagja, jobb bekkje volt Vignjevics alakulatának, Diósgyőrbe szerződött. Összességében nem rossz a IV. kerületiek állománya, bár egy vérbeli támadó azért sokat segíthetne majd a brigádon. A kupában egy könnyed sikert követően Kozármislenyben igencsak megszenvedtek, csak büntetőkkel léptek tovább Baloghék. Az ősszel sok sérülttel kellett kalkulálnia a szakmai stábnak, mára javult a helyzet, többen felépültek. Ami biztos, elővételben már többszáz jegy elkelt a vendégszektorban, így a fővárosiak támogatására nem lehet majd panasz.
Noha a továbbjutás két mérkőzésen dől el, azt gondoljuk, hogy az Újpest már az első felvonást is előnnyel zárja. A vendégek erős csapattal állnak ki, és meg is nyerik az ütközetet. Tippünk így: 2-es!

Olvasói sztorik