Hírek

Xanthi-PAOK

Xanthi-PAOK -2.5!

A negyeddöntő első felvonásán visszafogott játékot várunk a csapatoktól.
A bajnokságban az 5. helyen álló Xanthi a 2. pozícióban állomásozó PAOK-kal találkozik. A továbbjutás oda-visszavágó alapján dől el.
A görög bajnokság évek óta viszonylag unalmasan csordogál, az Olympiacost lehetetlenség befogni, így a többi élcsapat a play offra hajt. Így van ezzel Razvan Lucescu alakulata is, amely az 5. a pontvadászatban. A gárda három bajnoki óta nem nyert, igaz, találkozott a listavezetővel és az AEK-kel is az elmúlt hetekben. A kupában a másodosztályú OFI-val találkozott az előző körben, a hazai 1-0-ás siker után belefért egy 2-1-es vereség Krétán. Meleg pillanatokat éltek át a piros-fehérek, hiszen a házigazda már 2-0-ra vezetett, amikor jött a szépítés az utolsó negyed órában. A védelme stabil, hazai mérkőzésein eddig 9-6-os gólkülönbséget produkált – mindezt 9 fellépésen (4-3-2). A keret nem túl erős, összértéke a transfermarkt.com szerint még a 11 millió eurót sem éri el. Egy belső védő sérült, egy gólerős támadó viszont már csereként beszállt a hétvégi, 2-0-ra elveszített bajnokin.
A thesszaloniki együttes lendületben van, a bajnokságban ötös győzelmi szériát fut, hárompontos büntetése ellenére is feljött a 2. helyre. A kupában a Panetolikoszt verték oda-vissza Vladimir Ivic fiai, megebiztosan jutva be így a negyeddöntőbe. A télen viszont gyengült a keret, Gary Rodrigues, a birgád balszélsőjét kivásárolta szerződéséből a Galatasaray. A fekete-fehérek idegenben is erősek (6-1-3), és a védelmük felettébb stabil: csak 5 gólt kaptak a túrákon. Ezúttal két támadójátékos, egy jobbszélső és egy középpályás nem lehet ott a meccsen, mindketten sérültek.
A PAOK a találkozó esélyese, ám otthon azért a Xanthi megnehezítheti a vendégek dolgát. Jó védelmekkel rendelkezik mindkét gárda, no és a kupameccsek első felvonásai ritkán hoznak nyílt párharcot. Tippünk így: -2.5!

Olvasói sztorik