Hírek

Szépen helytállt a Debrecen az ukrán sztárcsapat ellen

A Sahtartól kikapó hajdú-bihariak a negyedik helyet szerezték meg az Atlantic Kupán.
Felkészülés, Atlantic Kupa bronzmérkőzés
Sahtar Donyeck – Debreceni VSC 2-1 (2-1)
DVSC kezdőcsapat: Danilovics – Jovanovic, Brkovics, Mészáros, Barna – Feltscher, Filip, Tőzsér, Szekulics – Holman – Handzic. Vezetőedző: Leonel Pontes.
Gólszerzők: Leschuk (27.), Dentinho (29.) illetve Handzic (37.)

A Rijeka mögött csoportmásodikként végző Debrecen az ukrán kirakatcsapattal, az A-jelű kvartettben ezüstérmes Sahtar Donyeckkel csapott össze az Atlantic Kupa bronzmérkőzésén.

Bár a találkozó elején az ukránoknál volt többet a labda, a veszélyesebb helyzeteket a Debrecen alakította ki: Feltscher beadása után kétszer is közel járt a Loki a gólhoz. A jeget azonban a “hazaiak” törték meg, ráadásul két percen belül kétszer is: a 27. percben Danilovics védését követően szerezte meg a vezetést Leschuk, majd a 29. percben Dentinho váltott gólra egy védők mögé beívelt labdát.

A magyar csapat gyorsan szépített, a 37. percben Feltcher újabb beadását Hadzic már elérte, és befejelte a kapuba. Azonban a második félidőben leült a játék, újabb gól nem született – sőt helyzet se nagyon – így a Debrecen bár megszorongatta nagyhírű ellenfelét, végül 2-1-es vereséget szenvedett, és a negyedik helyen zárt a tornán.

Olvasói sztorik