Hírek

Marseille-Guingamp

Marseille-Guingamp 1!

A megerősített déliek kijavíthatják a pénteki botlásukat.
A Marseillet alaposan megerősítették a télen, elég, ha csak Evra vagy Payet nevét említjük. A gárda jelenleg csak a 6. a bajnokságban, 33 pontja van. Jobban is állhatna a kikötővárosi együttes, ám idegenben továbbra sem megy Rudi Garcia alakulatának. Ezt pénteken Metz-ben ismét bebizonyították a kék-fehérek (1-0). S, ha már ennél a meccsnél tartunk, bizony-bizony kissé eltaktikázta magát a rutinos tréner, ugyanis egyaránt a padon kezdette a gólgyáros Gomist, valamint a West Hamtől érkezett válogatott szélsőt, Payetet.
Szerencsére ezúttal nem kell kimozdulniuk Fanniéknak, ugyanis a Velodrome-ban fogadják a Guingampot. Saját létesítményükben erősek, mérlegük 7-3-1, csak a Monacótól kaptak ki, igaz tőlük alaposan (1-4). A csapat formája nem az igazi, pontosabban hullámzó. A Montpelliert kiütötte másfél hete, előtte is nyert, akkor a kupában, viszont azt megelőzően Lyonban kapitulált, és ugye a pénteki produktumukról már megemlékeztünk.
A védelemben lesznek hiányzók, ez biztos, és egy védekező középpályás is kidőlt a sorból. Lapértesülések szerint ezúttal erős kezdővel lép pályára a Marseille.
A Guingamp a 8. 31 ponttal, a piros-feketék idegenben kevésbé hatékonyak (2-4-6). Sok gólt lőnek vendégségben, de sokat is kapnak, gólkülönbségük 16-20. A társulat nincs jó passzban, december közepe óta képtelen nyerni. Antoine Kombouaré alakulata szombaton is kikapott, a vendégként pocsék Caen nyert nála egy hajrában szerzett találattal (0-1). Sovány vigasz, hogy a kupában azért, ha nagy nehézségek árán is, de továbbléptek egy kiscsapat vendégeként. A Gungampnál is a védelemben lesznek hiányzók, sérülés miatt ketten is kimaradnak az utazókeretből.
A Marseille-nek nyernie kell hazai pályán, és szerintünk otthon is tartják a pontokat Thauvinék. Tippünk így: 1-es!

Crotone-Juventus 2-es és -4.5!

A vendégek takarékos üzemmódban intézik el az újoncot.
Davide Nicola alakulata olybá tűnik, hogy csak villámlátogatást tett a Serie A-ban: 13 egységükkel a 19., kieső helyről várhatják a folytatást. Otthonukban, a Stadio Ezio Scidában jobban megy a piros-kékeknek, mint idegenben, mérlegük 3-2-5, győzelmeiket Falcinelliék viszont a riválisok ellen aratták, a komolyabb riválisokkal szemben már megadták magukat. A formájuk hullámzó, egy értékes genoai döntetlen után (2-2) leiskolázták otthon az Empolit (4-1), ám vasárnap este a nagy rivális Palermónál már nem jött össze a pontszerzés (1-0). A bennmaradásra még halovány remény mutatkozik, Stoianék sorsa minden bizonnyal eldől a következő pár hétben: ha a Juve-Roma-Atalanta hármas ellen nem sikerült pontot, pontokat szerzeni, úgy már vélhetően érdektelen lesz a hajrá Rosiék számára. Crisetiget kiállították a hétvégén, rajta kívül Rhoden marad ki a középpályáról, utóbbi sérülés miatt.
A Juve gőzerővel száguld a címvédés felé, a hétvégén a jó formában lévő Intert is legyőzték a zebrák. Allegri alakulata 54 egységgel vezet, idegenben 6-0-4-es mérlege azért némi veszélyt sejtethet magában, ám tegyük gyorsan hozzá, hogy a két milánói együttesnél, a Genoánál és a Firenzénél maradtak alul Chielliniék, a kiscsapatoknál rendre diadalmaskodtak. A formájuk elképesztő, az utolsó három tétmeccsüket nullra nyerték Khediráék. A vasárnapi kezdőhöz képest lesz változás a keretben, sérülés és eltiltás nem nehezíti a szakmai stáb munkáját.
A Juventusnak ezen az estén önmagát kell legyőznie: nem szabad félvállról venni a mérkőzést, hiszen ha pontot, pontokat hullajtanak el Binucciék, a riválisok még reménykedhetnek. Nem lesz kiütés, érzésünk szerint, a Juve rutinból megoldja a feladatot. Tippünk így: 2-es és -4.5!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik