Hírek

Granada-Las Palmas

Granada-Las Palmas Mindkét fél betalál!

A kiesés ellen menekülő együttesnek nem lesz egyszerű dolga…
A 21. fordulóban rendezik a mérkőzést. A házigazda a sereghajtó, hiába váltott edzőt ősszel, továbbra sem megy jól a gárdának. Mindössze 10 pontja van, lemaradása jelentős, nagyon nehéz dolga lesz. Otthonában 1-4-4 a mérlege, csak a Sevillát verte meg. Az elmúlt hetekben rossz formát mutat, kétszer is kikapott, előbb az Espanyol, majd a Villarreal vendégeként. A keretet igyekeztek megerősíteni, a támadósorba jött is minőség, de ettől függetlenül menthetetlen tűnik Lucas Alcaraz alakulata. A keretben Wakaso még nem lesz, miután az Afrika Kupám szerepelt.
A Las Palmas a középmezőnyben tanyázik, 28 egységével a 11. helyen áll. Idegenben azért nem olyan félelmetesek a kanárik, statisztikájuk 1-2-6, gólkülönbségük 10-21, csak a Mestallában nyertek, de még a nyitó fordulónam )Valencia 2-4). A gárda összességében nincs rossz formában, az idén csak egyszer kapott ki, igaz, a Camp Nouban (5-0). A múlt héten ismét a Valennciát győzték le Boatengék (3-1) – azon a mérkőzésen még nem léphetett pályára Jese, a PSG-től kölcsön kapott egykori Real-kedvenc. A gárda az előre játékban erős, 31 rúgott gólja ez kellően bizonyítja. A keretben nincs friss sérült.
Az ősszel a Las Palmas alaposan kiütötte a Granadát, 5-1 lett a vége. Ma is a gólokban gondolkodunk, szerintünk mindkét háló megzördül majd. Tippünk így: mindkét csapat betalál!

FC Oss-Maastricht +2.5!

A hazaiak nem töltenek, csak tüzelnek – ma is gólokat várunk a mérkőzésüktől.
Az FC Oss a 14 26 pontjával, a play offra nincs esélye, ugyanakkor a kiesés sem fenyegeti. A piros-fehérek otthonukban totálisan szeszélyesek, mérlegük 5-1-5, gólkülönbségük pedig 29-27. Összességében a védelemmel van probléma, már 61-szer zördült meg a hálójuk, viszont 47-szer eredményesek is voltak a fiúk. A formájuk pocsék, három vereségből érkeznek a mai ütközetre. Egy kapus és egy támadó középpályás sérült a keretben.
A Maastricht 42 ponttal a 4. helyen áll a tabellán, sokáig jobb pozícióban állomásozott, de a legutóbbi három mérkőzése nem úgy alakult, ahogy azt a klubnál eltervezték. A Venlo elleni idegenbeli vereség után két hazai fellépésük következett Ron Elsen tanítványainak, de a NAC és a sereghajtó Achilles ellen sem sikerült behúzni a három egységet – mindkétszer ikszelt az MVV. A gárda vendégként kevésbé hatékony, 4-3-3 a statisztikája, legutóbb november közepén diadalmaskodtak idegenben. A szakmai stáb az egész kerettel számolhat a mai túrán.
Tippünket elsősorban az FC Oss-ra alapozzuk, ugyanis a házigazda erős támadósorral és pocsék védelemmel rendelkezik. Az MVV tűnik esélyesebbnek, ugyanakkor a gólokban sokkal biztosabbak vagyunk. Tippünk így +2.5!

Olvasói sztorik