Hírek

Manchester City-Swansea

Manchester City-Swansea 1-es és +2,5! 1-es és +3.5!

A hattyúk ellen gólos mérkőzésen nyerhet a City…
Nem igazán meggyőző eddig Pep Guardiola alakulata. A bajnokságnak nagy reményekkel nekivágó együttes 46 ponttal mindössze az 5. helyen áll a Premier League-ben, ugyanakkor a kép csalóka, hiszen a 2. Tottenham csak egy egységgel gyűjtött többet nála, viszont a Chelsea már 56-nál jár. Az utolsó öt bajnokijukon komoly formaingadozást mutattak be Touréék: ebben a periódusban kikaptak a Liverpooltól és az Evertontól (utóbbitól nagyon, 4-0-ra), előnyből ikszeltek a sarkantyúsokkal (Tottenham 2-2), viszont a kötelező kűröket teljesítették (Burnley, West Ham). Az FA Kupában a Huddersfileddel meccselnek az 5. fordulóban, és hamarosan jön a BL-nyolcaddöntő is, itt a francia Monaco vár Fernandinhóékra.
Az Etihad Stadionban a bajnokságban eddig 6-4-1-es mérleget hoztak össze a kék-fehérek, gólkülönbségük 21-12 – csak két mérkőzésen nem kaptak gólt Stonesék. A támadójátékba új lendületet hozhat a télen érkezett Garbiel Jesus, aki első fellépésén nyomban betalált a kalapácsosok ellen. A keret mély, csak Gündogan sérült, így Guardiola kedvére variálhat. Lapértesülések szerint a kapuban Navas helyett Caballero kezd majd, ékben pedig ismét a fiatal brazil kaphat helyet Agüero helyett.
A walesiek nagy menekülésbe kezdtek, és Paul Clementtel a kispadon egyelőre nem is áll rosszul a szénájuk. Persze, még nem dőlhetnek hátra a fehérek, ugyanis 21 egységükkel még mindig a veszélyes zónában tanyáznak, igaz, most legalább a vonal felett állomásoznak. Az idei négy bajnokijuk közül hármat megnyertek Llorentéék, legutóbb a szenteket gyűrték le odahaza. Az FA Kupának ugyan búcsút intettek, de emiatt nem lesznek bosszúsak a drukkerek, ha jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelnek a kedvenceik.
A téli börzén aktív volt a klub, Narsingh, Caroll, Olsson és Jordan Ayew is csatlakozott a kerethez, ők mindannyian valódi erősítést jelenthetnek a hattyúknak. A védelem ugyan még mindig sebezhető, 52 kapott góljuk a legtöbb a ligában. Idegenben 3-1-7-es mérleget tudnak felmutatni Sigurdssonék, a kettes kapott gólátlag itt is befigyel (12-24). A keret szinte teljes lesz, Briton és Montero sérült, de őket lehet pótolni.
Azt gondoljuk, hogy a City otthon tartja a pontokat, viszont a Swansea bátor játéka miatt könnyen sokgólos mérkőzést is hozhat a két gárda ütközete. Így a hazai siker mellé még gólokra is fogadunk. Óvatosabbak a +2.5-ös, bátrabbak a +3.5-ös opciót is választhatják az 1-es mellé…

Pescara-Lazio 2-es és -4.5!

A delfinek lassan készülhetnek az alámerülésre… Menthetetlenek, és ma aligha tudják megnehezíteni a fővárosiak dolgát…
Az újonc retúrjegyet váltott az élvonalba, a delfinek 9 pontjukkal a sereghajtók a Serie A-ban. Győzelmet csak zöld asztal mellett arattak eddig Oddo mester fiai, hazai környezetben pedig lehangoló, 0-4-7-es sort tudnak felmutatni. Az idén mind a négy bajnokijukat leveszítették Stendardóék – szerdán közel álltak a bravúrhoz, de Tello a ráadásban kivégezte őket (Fiorentina 1-2). A bennmaradásra már csak papíron van remény, de a keret egyszerűen gyenge az élvonalhoz. A télen igyekeztek erősíteni a kék-fehérek, de az érkezők sem olyan szintet képviselnek, amely valós segítséget nyújthatna a gárdának. Campagnaro továbbra is sérült, Gilardino pedig fizikális lemaradással küzd, így csak a padon kezdhet.
A Lazio nagy sorozatot futott, de a két utolsó bajnokiját elveszítette: a Juvénél persze ki lehet kapni, de otthon a Chievótól nem kellett volna. A fővárosiak mégis optimista hangulatban érkezhetnek Pescarába, ugyanis kedden az Inter otthonában vívták ki a továbbjutást az olasz Kupában, ahol a döntőbe jutásért majd a városi riválissal küzdhetnek meg. A gárda 40 ponttal az 5. helyről várhatja a folytatást, idegenbeli mérlegén pedig most javíthat (4-3-3). A keretbe két fontos visszatérő lesz: Keita az Afrika Kupáról, Immobile pedig eltiltásából – mindketten ott lesznek a kezdőben. Meghatározó játékost nem kell nélkülöznie Inzaghi mesternek.
Azt gondoljuk, hogy a Lazio kényelmes győzelmet arat, ugyanakkor gólzáporral nem kalkulálunk. Nyernek a vendégek, de öt gól nem lesz. Tippünk így: 2-es és -4.5!

Olvasói sztorik