Hírek

Borussia Dortmund-Leipzig

Borussia Dortmund-Leipzig Mindkét csapat szerez gólt! 1-es! 1-es és +2.5!

A német rangadón gólváltással és hazai sikerrel kalkulálunk…
A Borussia Dortmund eddigi bajnoki teljesítménye elmarad a várttól. Tuchel mester fiai 30 egységgel a 4. helyen állnak, ám lemaradásuk a listavezető bajorokkal szemben immáron 14 pont, de mai riválisa 11-gyel többet gyűjtött nála. A Signal Iduna Parkban 5-3-0-ás mérleget hoztak össze Götzéék, idegeben viszont felettébb sebezhetőnek bizonyultak. A Bundesliga mellett viszont mind a BL-ben. mind pedig a Német Kupában eddig jól menetelnek a fiúk, a következő napokban a Hertha és a Benfica vár Pulisicékra a két sorozatban.
2017-et két idegenbeli bajnokival kezdték, előbb nyertes a Weser Stadionban (Bremen 1-2), majd remiztek Mainzban: 1-1 lett a vége, a hazaiak szinte a semmiből egyenlítettek a hajrában, értékes pontoktól fosztva meg így Castróéékat. A keretben volt némi változás a télen, érkezett Alexander Isak az AIK-tól, a csatár kvázi a Granadához távozó Ramos helyére jött, illetve Kölnbe került kölcsönbe Subotic. Sérült Sahin és Bender, az Afrika Kupáról már visszatért a gaboni Aubameyang, aki ismét centerként kaphat feladatokat.
A lipcsei alakulat noha újoncként vágott neki a bajnokságnak, sokáig az élen állt, és most is csak ő tudja tartani a lépést a Bayernnel. A piros-fehérek 42 pontig jutottak, és idegenben sem ijedt nyusziként viselkednek Ralph Hasenhüttl fiai: 5-2-2-es mérlegük figyelemre méltó, a listavezető mellett csak a gyengécske Ingolstadtnál kapott ki. A tavaszt jól indították Gulácsiék, előbb a Frankfurtot, majd a Hoffenheimet fektették két vállra a Red Bull Arénában Timo Wernerék. A keretben lényegi mozgás nem történt a télen, a nagy tehetségnek tartott francia bekk, Dayot Upamecano tette át a székhelyét a testvércsapattól, Salzburgból. Továbbra is eltiltását tölti Emil Forsberg, sérült egy jobb bekk, aki viszont nem számít alapembernek.
Két remek német együttes csap ma össze Dortmundban. Szerintünk a hazaiak megállíthatják a lipcseieket, akik viszont egy gólra bárhol jók lehetnek. Így adódott össze a tippünk: 1-es és +2.5! – illetve egy óvatosabb szelvényen a mindkét fél betalál opció is játszhat…

Borussia Mönchengladbach-Freiburg +2.5! Mindkét csapat betalál!

A házigazda az új edzővel eddig javuló tendenciát mutat, a támadófutballt preferáló vendégekkel gólos meccsre van kilátás.
Andre Schubertet december végén rúgták ki, miután a zöld-feketék pocsék őszt produkáltak, és a BL-ből is átcsúsztak az EL-be (itt majd a Fiorentina vár a germánokra). A vezetőség az októberben Wolfsburgtól menesztett Dieter Heckingnek szavazott bizalmat, és a rutinos mester eddig nem is teszi rosszul a dolgát. A télen a Sevillából Kolodziejczak érkezett a hátsó alakzatba, egyéb lényegi változás nem történt a keretben. A gárda jelenleg csak a 13. helyen áll 20 egységgel, hazai környezetben szerény, 4-3-2-es mérleggel. 2017-ben eddig két tétmeccset vívtak Hazardék a Bundesligában: előbb 0-0-ra végeztek a sereghajtó Darmstadtnál, majd 2-0-ás hátrányból fordítva győzni tudtak a BayArénában (Leverkusen 2-3). A hangulat immár lényegesen jobb az öltözőben, ráadásul a sérültek közül is többen visszatértek. Jelenleg Traore, Strobl, Doucoure és Elvedi marad ki a gárdából.
A Freiburg újonc az első osztályban, ehhez képest nem a kiesés ellen küzdenek a piros-feketék, hanem stabilan a tabella első felében tanyáznak. 26 egységet zsebeltek be eddig, vendégként 2-2-5-ös mérlegükhöz 12-18-as gólkülönbség társul – csak kétszer nem jött az over opció a túráikon. Christian Streich már ötödik éve dolgozik a brigáddal, és a klubnál elégedettek a szakemberrel: az eredményesség általában látványos játékkal is párosul. Nagy mozgás nem volt a szünetben, a bajnoki rajton pedig közel álltak a bravúrhoz Grifóék: a Bayern csak a ráadásban tudta a maga javára fordítani az eredményt (1-2). A múlt hétvégén Habererék a Herthát látták vendégül, és magabiztos futballal le is győzték Dárdaiékat (2-1). A keretben egy középpályás (épp az új szerzemény) és egy jobb bekk sérült, rajtuk kívül mindenki bevethető.
A Mönchengladbach az új trénerrel visszatalálni látszik a jó útra, ugyanakkor a Freiburgot sem szabad leírni, és a vendégek 13/5-ös over/under statisztikája is egészen beszédes adat. Az az érzésünk, hogy remek kilencven percet láthatnak majd a Borussia-Parkba kilátogató nézők, és gólokból látnak itt is, ott is legalább egyet, de inkább kettőt…

Olvasói sztorik