Hírek

FC Eindhoven-Almere City

FC Eindhoven-Almere City +2,5!

A holland másodosztályban megint találatokkal kalkulálunk…
Ricardo Moniz együttese 35 pontjával a 9. helyen áll, minden esélye megvan a play off szereplésre, főleg, ha tartani tudják pazar hazai formájukat. Otthonukban ugyanis kegyetlenek a kék-fehérek, 8-1-2-es mérlegükhöz 22-10-es gólkülönbség párosul. Formája változó, hazai közegben hozza a meccseket, vendégként viszont sebezhető. A keretben nincs friss sérült, és eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb dolgát. A találatok szép számmal esnek Liederék mérkőzésein, 15/7 az over/under statisztikájuk.
Az Almere egy hellyel és egy ponttal áll jobban mai ellenfelénél. A piros-fehérek is otthonukban teljesítenek jobban, a túrákon már azért könnyebben betliznek Jack de Gier fiai. Mérlegük 3-2-6, gólkülönbségük 22-29! 2017 jól indult a brigád számára, egy iksz után nyert, viszont hétfőn nagy zakóba szaladt bele az Ajax tartalék otthonában: kijött a társulat gyenge pontja, a vége 6-3 lett. A támadásokat felvállalják MacDonaldék, de a védelem szellős. Over/under statisztikájuk 14/8. Egy középpályás régóta sérült.
Az elmúlt öt évben minden randevújukon jött legalább három gól – ma is ezzel számolunk. Tippünk így: +2.5!

Metz-Marseille 2

A télen alaposan megerősített Marseille győztesen térhet haza a túráról…
A Metz nincs könnyű helyzetben, a bordók 21 fellépésen 21 egységet szerezve csak az utolsó előtti, kieső helyen tanyáznak a gall élvonalban. A társulat hazai környezetben totálisan átlagos, minden kimenetelből hármat hozott össze (3-3-3). Philippe Hinschberger vezetőedző együttesének nem indult jól a 2017-es esztendő: kiestek mindkét kupából, majd viszont roppant értékes ponttal tértek haza Metzből, ezt követően pedig elverték otthon a Montpelliert (2-0). A múlt hétvégén már nem jártak sikerrel Vionék: kiesési rangadót buktak el az Angers vendégeként (2-1). A bajt csak tetézte, hogy két játékos is a kiállítás sorsára jutott, így egy bekk és egy középpályás ma eltiltás miatt nem lehet ott a keretben. Rajtuk kívül még két szélső, egy bekk és egy védekező középpályás nem lesz sérülés, illetve válogatott elfoglaltság miatt…
A tavaly, csalódást keltő 13. hely után a Marseille az idei kiírásban eddig jól teljesít, Az októberben érkezett Rudi Garcia jól nyúlt a kerethez, amelyet a télen alaposan meg is erősítettek. A kikötővárosiakhoz szerződött Evra, Payet és Sanson és Sertic is, így akár a 4. pozíciót is célba vehetik már a halványkék-fehérek. Jelenleg a 6. pozícióban tanyáznak Fanniék 33 egységgel, az előrelépéshez az idegenbeli mérlegükön kellene javítaniuk. 2-3-6-os soruk felettébb gyenge, viszont a formájukban bízhatnak Gomisék. Bár két rangadót is elbuktak januárban (Lyon, Monaco), a múlt hétvégén simán verték a Montpelliert (5-1), kedden pedig nagy csatában a kupából ejtették ki hosszabbítás után a Lyont. Ezen a találkozón csereként már pályára lépett Payet is. A keretben két bekk és egy középpályás bajlódik sérüléssel, de őket immár lehet pótolni.
Azt gondoljuk, hogy a megerősített Marseille elhozza mindhárom pontot a tartalékos Metz otthonából. Több mint 10 éve nem nyertek a bordók a kékek ellen… Tippünk így 2-es!

Olvasói sztorik