Hírek

Celta Vigo-Alaves

Celta Vigo-Alaves 1!

Az elődöntő első felvonásán a vígóiak előnyt szereznek a visszavágóra!
Már a fináléba jutás a tét a Király Kupában, a továbbjutás két mérkőzésen dől el. A Celta került eddig bonyolultabb ágra, ugyanis többek között a Real Madridot és a Valenciát is búcsúztatniuk kellett már a halványkékeknek. A társaság mostanában jó formát mutat, és Euardo Berizzo igazán komolyan veszi a kupasorozatot: két hete a Real Sociedad elleni bajnokit is beáldozta a madridiak elleni sikeres visszavágó reményében. A tréner számítása bejött, a Balaidosban lejátszott 2-2-es remi Guidettiék továbbjutását jelentette. A La Ligában jelenleg a 8. helyen állomásoznak a fiúk, otthon 7-0-3-as mérleget produkáltak, a hétvégén a Leganestől hozták el a pontokat. Az Európa Ligában is túlélték Bongondáék a csoportkört, itt majd a Sahtar Donyeckkel kell megmérkőzniük a továbbjutásért.
Az argentin-olasz szakember rendesen rotálja alakulatát, a szombati bajnokin is pihentette jó néhány alapemberét. Problémát jelent, hogy Wass megsérült, így a középpályás nem lesz bevethető a mai ütközeten. Rajta kívül egy bekk és egy szélső nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Ami biztos: a lehető legjobb összetételben lép ma pályára a Celta.
Az Alaves stabil középcsapata a La Ligának, Mauricio Pellegrino masszív együttest pakolt össze. Igazi döntetlen-specialista a kék-fehér alakulat, már kilenc reminél tartanak. Vendégként 3-3-4-es mutatójuk nem rossz, pontosan tértek haza a Vicente Calderonból, sw megtréfálták a Barcát és a Villarrealt is… A kupában nem panaszkodhatnak a szerencsére, ugyanis eddig a nagyágyúkat elkerülték a csíkosak. Az előző két körben a Deport és az Alcoront ejtették ki a sorozatból. A formájuk nem rossz, legutóbb épp Vígóban kaptak ki bajnokin Gómezék (1-0), azóta egy siker és három iksz a mérlegük. A védelem stabil, a 4-2-3-1-es felállás gyakran módosul 4-5-1-es hadrendé. Kevéd gólt kapnak Feddalék, kritikaként megemlíthetjük viszont, hogy a támadójátékuk sem brillírozik. A keret szinte teljes lesz a mai összecsapáson.
A Celta kerete mélyebb, és hazai pályán nem is hibáznak Aspasék. Szerintünk a házigazda előnnyel utazhat majd a visszavágóra. Tippünk így: 1-es!

Olvasói sztorik