Hírek

Pescara-Fiorentina

Pescara-Fiorentina 2-es! +2,5!

Az elmaradt mérkőzésen a violák elhozhatják a pontokat a delfinektől.
Az újonc roppant nehéz helyzetben van, jó eséllyel megint csak egy évesre sikerült az osztályváltás. A delfinek az utolsók a Serie A-ban, 20 mérkőzésen mindössze 9 egységig jutottak – egyetlen “győzelmüket” is a zöld asztak mellett szerezték. Odahaza négy remi mellett hatszor kikaptak, gólkülönbségük 6-19. Massimo Oddo még élvezi a bizalmat, de nagy kérdés, hogy meddig. A gárda mélyrepülésben van, 2017-ben mindhárom bajnokijukat elveszítették, és mindannyiszor három gólt kaptak. Szombaton az Inter vendégeként sanszuk sem volt a pontszerzésre (3-0). A keret vékony, ráadásul hiányos is lesz. Bovo, Campagnaro és Gilardino sérült.
A firenzeiek egyelőre nem tudják átlépni saját árnyékukat. A lilák megint értékes pontokat hullajtottak el: a hétvégén a Genoa ellen már 2-0-ra vezettek, a vége 3-3 lett, így nem tudtak lényegesen javítani pozíciójukon: 34 egységgel a 8. helyről várják a folytatást. Az EL-ben ugyan továbbjutottak csoportjukból, itt majd a Mönchengladbach vár Borja Valerüékra, de az Olasz Kupának búcsút intettek, miután 1-0-ra kikaptak a múlt héten a San Paolóban (Napoli 1-0). Kalinicék vendégként nem veszélytelenek, 4-1-5-ös soruk mellé bátor, 20-17-es gólkülönbség társul. Eddig csak egy túrájukon maradtak impotensek, és a kiscsapatoknál rendre győztek Badeljék. Ma Astori és Bernardeschi eltiltás, Tatarusanu és Gonzalo Rodriguez sérülés miatt nem lesz bevethető.
A Pescara lassan készülhet a másodosztályra, kerete nem üti meg az élvonalét, ráadásul hiányzói is lesznek. A firenzeiek idegenben rendre betalálnak, ma pedig a viola-gólok győzelmet érhetnek. Tippünk így: 2-es!

Stoke City-Everton Mindkét fél betalál!

A két masszív középcsapat csatájától gólváltást várunk.
A 9. fogadja a 7. helyezettet a Premier League 23. játéknapján. Igazi középcsapatokról beszélhetünk tehát, amelyek remek állománnyal rendelkeznek. A házigazda a gyengébb rajt után rendezte sorait, mostanság megint a jobbik arcát mutatja. 28 egység áll a neve mellett, hazai mérlegén viszont lenne mit bőven kozmetikázni. 4-4-3-as eredménysora átlagosnak tekinthető. Mellette szól viszont, hogy 2017-ben nem kapott ki a bajnokságban, egy tétmeccset bukott el, ezzel viszont ki is zúzott az FA Kupából. A minap Bojant kölcsönadták Mainzba a piros-fehérek, érkezési oldalon Berahino neve szerepel, de a fiatal támadó még nem biztos, hogy a keretben lesz, mert sokat hagyott ki. Bony és Mame Diouf bár már visszatért az Afrika Kupáról, még ők sem lesznek ott a kezdőben, Sobhi pedig még a kontinensviadalon szerepel. Walters, Butland, Cameron és Ireland huzamosabb ideje sérült.
Az Everton 36 pontos, idegenben 4-2-5-ös mérlege nem az igazi, viszont a formájukban bízhatnak a kékek: a Premier League-ben december közepe óta nem szenvedtek vereséget, pt fellépésük közül négyet behúztak. Az FA Kupából ugyan búcsúztak, de a múlt hétvégén a Crystal Palace elleni idegenbeli győzelemmel sikerült kiengesztelni a drukkereket. A 6. helytől 5 pont a lemaradása Ronald Koeman alakulatának, tehát ha folytatja jó szériáját a brigád, ott lehet Európában a következő kiírásban.
A liverpooli alakulat nem tud teljes fegyverzetben felvonulni a Bet365 Stadionban, ugyanis Bolasie és Besic továbbra is sérült, rajtuk kívül Gueye ugyan visszatért az Afrika Kupáról, de még nem lesz bevethető állapotban. Oviedo és Gibson a Sunderlandhez igazolt.
A 4-2-3-1 találkozik a 3-5-2-es hadrenddel – elől minőség szerepel mindkét oldalon. A két, jó passzban lévő együttes ütközete izgalmas kilencven percet, no és reményeink szerint gólváltást hoz majd.

Olvasói sztorik