Hírek bajnokok ligája

Európán kívüliek: akik a BL-ben is villoghatnának

Abdulrahman előtt még nyitva áll a kapu, hogy a Bajnokok Ligájában bizonyítson. Giovinco az USA-ban szárnyal.

Évről évre Európa legjobb csapatai mérik össze tudásukat a legrangosabb európai nemzetközi kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor akadnak olyan játékosok, akik tehetségük alapján sokra hívatottak voltak, ám épphogy, vagy bele sem kóstolhattak abba, milyen a legjobbak között villogni Európában. Top5-ös összeállításunkban megmutatjuk, kik azok a játékosok, akik már az öreg kontinensen kívül mutatnak kiváló formát, miközben képességeik alapján a Bajnokok Ligájának is üde színfoltjai lehetnének.

Omar Abdulrahman (Al-Ain FC, Egyesült Arab Emírségek)

Omar Abdulrahman az Egyesült Arab Emírségekbeli Al-Ain FC-t erősíti, a 25 éves játékost hazájában „arab Messiként” emlegetik, ám ezidáig csak az arab Bajnokok Ligájában villoghatott, miközben 2016-ban Ázsiában az év játékosának is megválasztották. A játékosról Xavi nemrégiben azt nyilatkozta, hogy Európában és a Bajnokok Ligájában is megállná helyét. A Manchester Citynél már volt próbajátékon, a Benfica pedig kölcsönbe hívta, végül a transzferből nem lett semmi. A trükkös és technikás játékos egyelőre csak Európán kívül kergeti őrületbe a védőket…

Sebastian Giovinco (Toronto FC, MLS)

Hatalmas tehetségnek kiáltották ki az olasz játékost, ám a Juventusnál nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így 2015-ben az MLS-be igazolt. A 30 éves támadó a Toronto színeiben az előző szezonban 17 gólig és 14 gólpasszig jutott, valósággal szárnyal a tengerentúl.

Asamoah Gyan (Al Ahli, Egyesült Arab Emírségek)

Immár tizennégy éves profi karrierje során a ghánai támadó körbeutazta Európát, játszott három topbajnokságban (olasz, angol, francia), majd 2011-ben Kínába, onnan pedig az Egyesült Arab Emírségekbe igazolt. A válogatottban nem csak az Afrika Kupán, de a három világbajnokságon is remek formát mutatott, miközben a Bajnokok Ligájában sohasem mutathatta meg, mire képes. Európán kívül 33 gólt rúgott már.

Graziano Pelle (Shandong Luneng, Kína)

Pelle olasz színekben remek formában játszott a 2016-os Eb-n, ám óriási meglepetésre a torna után a Southampontból a kínai Shandong Lunenghoz igazolt. A csatár a világ legjobban kereső olasz játékosa lett, a holland AZ színeiben ötször szerepelt a BL-ben, nagy meglepetés lenne ha kvalitásait újra megmutathatná Európa legerősebb nemzetközi sorozatában. Az olasz nyáron már 32 éves lesz…

Vladimir Weiss (Al-Garafa, Katar)

A Rangers és az Olympiakosz színeiben a szlovák játékos korábban nyolc alkalommal szerepelt a BL-ben, 2014-ben Katarba igazolt, jelenleg Németh Krisztián csapattársa az Al-Garafánál, a 27 éves középpályás gólfelelőssé lépett elő. Utánpótlásszinten néhány évet lehúzott a Manchester Citynél, neki is nagy jövőt jósoltak Európában.

Olvasói sztorik